Næstved Bibliotek og Borgerservice

Samtalesalon om fattigdom

Del

Hvornår er man fattig? Er der fattigdom i Næstved? Det er blandt de spørgsmål, vi tager op, når der er Samtalesalon på Næstved Bibliotek torsdag den 6. februar kl. 19.00-21.00.

Fattigdom kan ses i bybilledet, men den kan også være mere skjult
Fattigdom kan ses i bybilledet, men den kan også være mere skjult

FN’s verdensmål nummer 1 handler om at afskaffe fattigdom i alle dens former overalt. Målsætningen er, at andelen af mænd, kvinder og børn i alle aldre, som lever i fattigdom, skal halveres inden 2030. Det vurderes, at mellem 5 og 10% af den danske befolkning lever i fattigdom.

Deltag i debatten om fattigdom i Danmark, når vi afholder Samtalesalon på Næstved Bibliotek. Her får du mulighed for at debattere et svært emne med andre mennesker med forskellige holdninger og baggrund. Målet er ikke at opnå enighed, men at blive klogere på et emne via dialog med andre.

Udgangspunktet for diskussionen er spørgsmålene:
• Hvornår er man fattig, og hvordan påvirker det livssituationen for børn og voksne?
• Skal der være en fattigdomsgrænse i Danmark, og hvor høj skal den i givet fald være?
• Er der fattigdom i Næstved?

Vi inviterer 9 lokale foreninger, der alle arbejder med udsatte børn og voksne, samt alle interesserede borgere til en god debataften.

Fokus på FN’s verdensmål
Næstved Bibliotek og Borgerservice sætter i disse år fokus på FN’s Verdensmål med en række arrangementer og udstillinger. Tilsammen skal de øge kendskabet til arbejdet for en bæredygtig udvikling og skabe en bred dialog om emnet.

I januar og februar måned ser vi især på målene ”Afskaf fattigdom”, ”Stop sult” og ”Sundhed og trivsel”.

Samtalesalonen finder sted torsdag den 6. februar kl. 19.00-21.00 på Næstved Bibliotek. Det er gratis at deltage, og du skal ikke melde dig til i forvejen.

Kontakter

Bibliotekar Jesper Christensen, Næstved Bibliotek og Borgerservice, tlf. 5588 4158, mail jechr@naestved.dk

Billeder

Fattigdom kan ses i bybilledet, men den kan også være mere skjult
Fattigdom kan ses i bybilledet, men den kan også være mere skjult
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55884000http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum