Sampension

Sampension investerer 120 mio. kr. i grønne obligationer

Del

Sampension sætter 120 mio. kr. i miljøobligationer fra Den Nordiske Investeringsbank. Investeringen giver et stabilt afkast og udjævner risici blandt Sampensions øvrige investeringer

Sampension har netop investeret 120 mio. kr. i miljøobligationer fra Den Nordiske Investeringsbank (NIB), hvis ejere er den de nordiske og baltiske stater.

”Det er ikke første gang, vi investerer i miljøobligationer. Egentlig er det ganske enkelt - prisen er god, og det er en fornuftig vej at gå. Ansvarlige investeringer og langsigtet stabilt afkast går hånd i hånd,” siger Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension.

Sampension har investeret i de såkaldte NIB Environmental Bonds, der har den højest mulige kreditvurdering. Pengene går til at øge andelen af vedvarende energi, etablering af grønne bygninger, til energieffektiviseringer, håndtering af spildevand og affald samt til offentlige transportløsninger i Norden og Baltikum.

”Det er en relativ sikker investering. Obligationerne er grønne og likvide og er et rigtig godt supplement til de direkte investeringer, vi også har. For Sampension handler det først og fremmest om, at der tjenes penge til at leve for, når vi bliver gamle. Det er, hvad pensionsselskaberne er sat i verden for. Det står til gengæld ikke i modsætning med at investere ansvarligt,” siger Hasse Jørgensen.

Gennem de seneste fem år er 29 pct. af midlerne fra Den Nordiske Investeringsbanks miljøobligationer gået til finansiering af vedvarende energiløsninger og knap en fjerdedel til henholdsvis grønne bygninger og håndtering af spildevand. Langt de fleste projekter, der har opnået finansiering, ligger i Sverige, nemlig 52 pct. mod 3 pct. i Danmark, herunder blandt andet finansiering af investeringer i energieffektivisering og vindmøller på den jyske vestkyst.

Sampension har netop udgivet sin første rapport om ansvarlige investeringer og har mere end fordoblet ressourcerne, der anvendes på det område i investeringsafdelingen.

Kontakter

Billeder

Information om Sampension

Sampension
Sampension
Tuborg Havnevej 14
2900 Hellerup

77 33 18 77https://www.sampension.dk/

Følg pressemeddelelser fra Sampension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sampension

Sampension og Solstra sælger kontorejendomme på 62.000 m2 til DIP/JØP3.1.2019 08:07:52 CETPressemeddelelse

Sampension Liv og Solstra Capital Partners har solgt det markante kontorkompleks Aksen - House of Business til pensionskasserne DIP og JØP. De to ejendomme ligger på Hedeager 42 og 44 i Skejby, den nordlige bydel i Aarhus, og er på hhv. 32.000 og 30.000 kvadratmeter. Mens den ene ejendom huser vindmøllekoncernen Vestas’ domicil, er den anden en moderne multi-bruger ejendom med lejere som Alm. Brand, Cloudeon, KMD og Roku. Sampension var hovedinvestor i konsortiet bag ejendommene, mens Solstra med deres særlige kompetencer indenfor drift og udvikling af ejendomme, også var udvikler og rådgiver for konsortiet udover deres rolle som investor. Parterne købte ejendommene i februar 2017 af Vestas og har siden da gennemført en række value-add aktiviteter og forbedringer, tiltrukket nye lejere og re-brandet hele komplekset. “Salget sker nu, fordi vi er i mål med vores forretningsplan. Da markedet samtidig har udviklet sig særdeles gunstigt, valgte vi at sælge ejendommene via en struktureret ud

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum