Sampension

Sampension-fællesskabet runder 1 mia. kr. i grønne obligationer

Del

Sampension-fællesskabet runder 1 mia. kr. i grønne obligationer og har nu samlet set grønne investeringer for 13 mia. kr.

Jesper Nørgaard, viceinvesteringsdirektør i Sampension.
Jesper Nørgaard, viceinvesteringsdirektør i Sampension.

Med en investering på 100 mio. kr. i grønne tyske obligationer i september måned har Sampension-fællesskabet rundet 1 mia. kr. i grønne obligationer.

”Vi har skruet op for indkøb af grønne obligationer i år og har mere end fordoblet vores beholdning i forhold til sidste år. Det er et marked i hurtig udvikling, og vi finder stadig flere grønne obligationer til en god pris,” siger Jesper Nørgaard, viceinvesteringsdirektør i Sampension.

Formålet med de tyske værdipapirer er at gøre Tysklands grønne budgetudgifter gennemsigtige og samtidig styrke landets position inden for bæredygtig finansiering.

I andet halvår af 2020 har Sampension-fællesskabet også investeret 70 mio. kr. i obligationer fra den Europæiske Investeringsbank (EIB). Her er pengene øremærket til en indsats inden for effektiv energiudnyttelse.

Det betyder, at Sampension-fællesskabets nu samlet set har grønne investeringer for 13 mia. kr. Udover grønne obligationer udstedt af lande som Tyskland, af den nordiske investeringsbank (NIB) eller Verdensbanken, tæller de grønne investeringer blandt andet også skov, vindmølleparker og biogasproduktion.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Jesper Nørgaard, viceinvesteringsdirektør i Sampension.
Jesper Nørgaard, viceinvesteringsdirektør i Sampension.
Download

Information om Sampension

Sampension
Sampension
Tuborg Havnevej 14
2900 Hellerup

77 33 18 77https://www.sampension.dk/

Følg pressemeddelelser fra Sampension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sampension

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum