Esbjerg Kommune

Saml affald i efterårsferien og vind præmier

Del

På tre udvalgte strande langs Esbjerg Kommunes smukke kyst kan alle deltage i Kystlotteriet. Her kan den ihærdige affaldsindsamler hjælpe med at holde stranden ren og samtidig deltage i en lodtrækning om oplevelsespræmier.

Konceptet er ganske enkelt. Ved Hjerting Strand, Mennesket ved Havet og Mandøvej er der opsat en kasse med affaldssække og kystlotterilodder. Når man vil deltage i Kystlotteriet, skal man blot tage en sæk fra kassen som står ved nedgangen til stranden. Sækken fyldes med affald under gåturen langs stranden og når turen er slut, sættes et Kystlotterilod på sækken og den stilles ved kassen.

”Vi gentager succesen fra sidste år, hvor mange deltog i Kystlotteriet i vores kommune. Her blev der i alle deltagende kommuner samlet over 50 tons affald. Der er altså stor opbakning til at ville hjælpe med at holde vores strande rene. Mange samler affald langs kysten på egen hånd, og med dette initiativ forsøger vi at lokke endnu flere med, hvilket gavner naturen og så får vi selvfølgelig også pænere strande at nyde”, siger Karen Sandrini, formand for Plan og Miljøudvalget.

Kystlotteriet afsluttes i denne omgang den 4. december 2020, hvorefter der vil blive trukket lod blandt de afleverede lodder. Afslutning af lotteriet er dog ikke ensbetydende med at det ikke længere er muligt at placeres indsamlet affald, da de opsatte kasser bliver stående og lotteriet fortsætter igen i 2021.

Kystlotteriet er i Danmark sat i værk af Kommunernes Internationale Miljøorganisation (KIMO), og Esbjerg Kommune er en af seks deltagende kommuner.

KIMO er et internationalt samarbejde mellem lokale myndigheder. Formålet er at skabe rene kyster og beskytte og bevare havmiljøet især i Nordsøen og Østersøen.

Der er 19 kommuner som er medlem af den danske afdeling af Kommunernes Internationale Miljøorganisation (KIMO), der har over 80 kommuner som medlem i det internationale netværk.

Du kan læse mere om Kystlotteriet, gevinsterne og placering af kystlotterilodderne på hjemmesiden: https://kystlotteriet.dk

Nøgleord

Kontakter

Formand for Plan & Miljøudvalget Karen Sandrini, karsa@esbjergkommune.dk eller 22 99 81 87

For yderlig information om KIMO:
Ryan d’Arcy Metcalfe
Koordinator for KIMO Danmark
61 79 69 49
rydm@varde.dk

Billeder

Links

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Ny lynladestation ved Esbjerg Lufthavn gør det nemmere at være elbilist i det vestjyske26.12.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Esbjerg får nu otte nye lynladepunkter, der hver især kan oplade en bil på cirka 20 minutter. Den nye lynladestation, der etableres af ladeoperatøren Clever med selskabets prisvindende design, bliver placeret ved Esbjerg Lufthavn og forventes at være klar til at tage imod elbiler til opladning efter sommerferien 2021. Og det er en gevinst for Esbjerg Kommunes borgere, lyder det fra borgmester Jesper Frost Rasmussen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum