Mission Øst

Samarbejde styrker indsatsen efter jordskælvet i Nepal

Del

Mission Øst leverede hurtigt nødhjælp ud til overlevende efter jordskælvet i Nepal for et år siden. Et unikt samarbejde mellem internationale organisationer er kommet 850.000 nepalesere til gavn. Hjælpen og samarbejdet fortsætter.

Her overrækker Peter Drummond Smith fra Mission Øst presenninger til overdækning, så de jordskælvsramte familier kan få midlertidigt husly.
Her overrækker Peter Drummond Smith fra Mission Øst presenninger til overdækning, så de jordskælvsramte familier kan få midlertidigt husly.

Ingen kan gøre alt. Men alle kan gøre noget. Og når hver enkelt fokuserer på det, de er bedst til, opnås det bedste resultat.

Det erfarer Mission Østs samarbejdspartnere i det internationale netværk Integral Alliance et år efter jordskælvet i Nepal. Jordskælvet kostede op mod 9.000 menneskeliv og gjorde 2,8 millioner mennesker hjemløse. Mens landet var lammet i chok, gik 19 hjælpeorganisationer hurtigt i gang med at hjælpe den pinte befolkning med husly, mad, vand og lægehjælp.

Et år efter har flere end 850.000 overlevende nepalesere fået akut hjælp.

Hygiejne, vand og sanitet

Samarbejdet mellem de 19 organisationer sikrede, at hver organisation kunne koncentrere sig om sit speciale. Medical Teams International sendte læger og sygeplejersker til landet. MAP International skaffede medicin og forbinding. Medair uddelte presenninger og andre byggematerialer. Og Mission Øst bidrog med en omfattende forundersøgelse, for at sikre at de værst ramte nepalesere modtog hjælp først. Organisationen uddelte derefter hygiejneartikler, vanddunke, køkkengrej og vandrensningstabletter, for at befolkningen kunne desinficere drikkevandet, opbevare det sikkert og undgå smittespredning og sygdomme. Senere gik man hurtigt i gang med at genoprette ødelagte vandsystemer og etablere latriner.

Medicin til 1 million mennesker

Jordskælvene i Nepal den 25. april og 12. maj 2015 dræbte over 8.790, sårede 22.300 og ødelagde over en halv million huse. Det første skælv målte 7.8 på Richter-skalaen og er det værste landet har oplevet i 80 år.

Et år efter viser en samlet rapport fra de 19 organisationer i Mission Østs netværk, at i alt 850.000 jordskælvsramte har modtaget hjælp. 450.000 personer modtog mad, husholdningsartikler og lægehjælp. Der blev givet medicin til behandling af over 1 million mennesker. 250.000 personer fik adgang til vand og sanitet, 100.000 modtog midlertidigt husly, og 4.500 personer har modtaget støtte til at bearbejde traumer efter de voldsomme jordskælv. Heraf er 1.000 børn.

- Sammen kan vi sikre, at så mange som muligt får den hjælp, de har brug for, siger Mission Østs generalsekretær Kim Hartzner.

Mission Øst og de øvrige 22 organisationer i Integral-netværket arbejder i 85 lande og samarbejder med over 600 lokale organisationer.

Kim Hartzner fra Mission Øst medvirker gerne ved interview om situationen i Nepal. Kontakt pressekoordinator Svend Løbner for en aftale på 28 707 703 eller svend.lobner@missioneast.org.

Fakta:

Mission Østs nødhjælp til jordskælvsramte nepalesere til dato:

  • 23 vandsystemer genopbygget
  • 48 offentlige bygninger forsynet med latriner
  • 3.653 midlertidige toiletter oprettet
  • 42.788 personer fik adgang til toilet og undervisning i hygiejne
  • 4.132 familier fik håndvaske
  • 42.788 personer fik tæpper og vanddunke
  • 1.316 personer fik penge til at imødekomme akutte behov
  • 9.500 familier vil modtage hjælp i nærmeste fremtid.

Nøgleord

Kontakter

Pressekoordinator Svend Løbner, mobil 28 707 703, e-mail: svend.lobner@missioneast.org.

Billeder

Her overrækker Peter Drummond Smith fra Mission Øst presenninger til overdækning, så de jordskælvsramte familier kan få midlertidigt husly.
Her overrækker Peter Drummond Smith fra Mission Øst presenninger til overdækning, så de jordskælvsramte familier kan få midlertidigt husly.
Download
Vanddunke fra Mission Øst hjælper befolkningen til at holde drikkevandet rent og undgå smitsomme sygdomme.
Vanddunke fra Mission Øst hjælper befolkningen til at holde drikkevandet rent og undgå smitsomme sygdomme.
Download

Links

Information om Mission Øst

Mission Øst
Mission Øst
Postboks 149, Skt. Lukas Vej 13
2900 Hellerup

39 61 20 48http://www.miseast.org/

Følg pressemeddelelser fra Mission Øst

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Mission Øst

Nyt magasin giver indblik i krigens skæbner27.11.2017 11:04pressemeddelelse

Nyt magasin giver indblik i krigens skæbner Mission Øst hjælper tusindvis af mennesker, der lever i krigens skygge. Et nyt magasin giver blandt andet indblik i irakiske ofres barske skæbner under og efter Islamisk Stat. Men viser også, at håbet spirer. Millioner af mennesker verden over lever i skyggen af krig eller konflikt. Bag de enorme tal gemmer der sig menneskeskæbner, som fortjener at blive fortalt. Det gør Mission Øst i det seneste nummer af sit magasin, som kommer på gaden i disse dage. Her møder vi blandt andet yezidi-kvinden Leila og hendes børn, der i to år levede som fanger under Islamisk Stat. Vi møder også Shamil og Saabira, der kom meget tæt på bomberegn og mortérgranater ved Mosuls befrielse, og nu må overleve i ruinerne af den irakiske storby. - Det er let at miste håbet i en ustabil region, men vi må ikke glemme, at der bag negative nyhedsoverskrifter gemmer sig rigtige mennesker af kød og blod, hvis højeste ønske er at kunne leve en tilværelse uden frygt og nød, sig

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum