Gladsaxe Kommune

Samarbejde om social balance i Høje Gladsaxe fortsætter

Del

Ny nærpolitistation er på vej til Høje Gladsaxe, hvor kommunen, boligorganisationerne og politiet fortsætter det 12 år lange samarbejde om at styrke trygheden og den sociale balance, selv om det nu er slut med penge fra Landsbyggefonden.

Gladsaxe Kommune, boligorganisationerne og Københavns Vestegns Politi har valgt at fortsætte samarbejdet om at styrke den sociale balance i Høje Gladsaxe.
Gladsaxe Kommune, boligorganisationerne og Københavns Vestegns Politi har valgt at fortsætte samarbejdet om at styrke den sociale balance i Høje Gladsaxe.

Tidligere på året kom nyheden om, at Landsbyggefonden ikke længere vil støtte en ny boligsocial helhedsplan i Høje Gladsaxe økonomisk, fordi området ikke er på regeringens ghettoliste. Derfor har Gladsaxe Kommune, de fem boligorganisationer Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe, FSB Gladsaxe, Lejerbo, AAB, 3B og Københavns Vestegns Politi nu valgt at fortsætte samarbejdet om at styrke den sociale balance i området.

Unikt og afgørende samarbejde

Gennem de seneste 12 år har Gladsaxe Kommune, boligorganisationerne og politiet skabt et unikt samarbejde om at skabe social balance i området, styrke trygheden og forebygge kriminalitet. Resultaterne viser, at et tværgående samarbejde er helt afgørende for at lykkes. Og med en kommende nærpolitistation i Høje Gladsaxe er der nu yderligere muligheder for at udvikle samarbejdet.

- Vi er meget optagede af, at alle vores boligområder er i social balance og hænger sammen med det omkringliggende samfund, så alle vores borgere har lige muligheder for at få et godt liv med arbejde og familie. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan fortsætte vores gode samarbejde om at løse den vigtige opgave med at styrke den sociale balance i Høje Gladsaxe. Samtidig betyder den nye politiaftale, at en af de nye nærpolitistationer kommer til at ligge netop her i Høje Gladsaxe. Det giver os endnu bedre muligheder for at bygge videre på det tætte samarbejde og løfte det til nye højder i de kommende år, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Samarbejdet fortsætter nu i et bystrategisk partnerskab, der bygger ovenpå den fælles aftale ”Sammen om Høje Gladsaxe”, som blev indgået i 2018:

- Det er godt, at vi fortsat sidder sammen om bordet og kan løse tingene i fællesskab. Når vi både er politi, kommune, boligorganisationer og beboere kan vi mere, end vi kan hver for sig. Når vi har sådan et samarbejde, der prioriteres på højeste sted fra alle parter, så bliver det også de vigtige ting, vi taler om. Vi er enige om den fælles retning, og det betyder, at dialogen kan udvikle sig og ikke starter forfra hver gang, siger Flemming Larsen, formand for Fællesdriften af Høje Gladsaxe.

Lokale medarbejdere i området

Gladsaxe Kommune og boligorganisationerne bidrager hver især med henholdsvis 1,5 mio. kr. og 1 mio. kr. om året til det boligsociale arbejde. Det sikrer, at der fortsat vil være lokale medarbejdere i området i det fælles team med navnet ”Vores HG”.

”Vores HG” spiller derfor fortsat en vigtig rolle i samarbejdet om områdets langsigtede udvikling, forebyggende indsatser og eksisterende udfordringer. Blandt andet arbejder teamet tæt sammen med SSP og Københavns Vestegns Politi om skabe tryghed i Høje Gladsaxe for eksempel via kriminalpræventive indsatser.

- Det gode og tætte samarbejde er et meget vigtigt redskab. At nedbringe kriminalitet og skabe tryghed er nemlig en opgave, der løses allerbedst, når vi arbejder tæt sammen. Når en indsats er lokalt forankret, sikrer vi, at den er målrettet, og at der er det nødvendige lokalkendskab. Vi ser frem til at fortsætte det gode arbejde og samarbejde, siger politidirektør Kim Christiansen.

Den nye samarbejdsaftale træder i kraft 1. januar 2021.

Kontakter

Borgmester Trine Græse via kommunikationschef Ulla Baden, mobil: 22 76 56 22 eller mail: ulla.baden@gladsaxe.dk

Boligorganisationerne via leder af sociale og bystrategiske indsatser Christine Bille, mobil: 24 93 19 47 eller mail: chbi@kab-bolig.dk

Københavns Vestegns Politi via pressetelefon: 40 26 37 04 eller mail: kbhv-presse@politi.dk

Billeder

Gladsaxe Kommune, boligorganisationerne og Københavns Vestegns Politi har valgt at fortsætte samarbejdet om at styrke den sociale balance i Høje Gladsaxe.
Gladsaxe Kommune, boligorganisationerne og Københavns Vestegns Politi har valgt at fortsætte samarbejdet om at styrke den sociale balance i Høje Gladsaxe.
Download

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Gladsaxe og LIFE Fonden styrker naturfagene i kommunens skoler20.1.2021 07:00:00 CETPressemeddelelse

Som en af de første kommuner i Danmark har Gladsaxe Kommune netop indgået et partnerskab med LIFE Fonden. Partnerskabet betyder, at skoleklasser fra foråret får mulighed for at arbejde undersøgende med aktuelle samfundsudfordringer i LIFEs mobile laboratorier. Formålet er at styrke naturfagsundervisningen på kommunens skoler og bidrage til at realisere visionerne om Fremtidens Skole i Gladsaxe.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum