Dantaxi 4x48 A/S

Samarbejde mellem taxier og delecykler skal mindske spirituskørsel i København

Del

Det er ikke altid, at de tohjulede og de firhjulede kan finde sammen i fælles sag. Men fælles sag er lige netop, hvad TIER Mobility og Danmarks største taxiselskab, Dantaxi har taget initiativ til. De to selskaber har indgået et unikt teknologi-samarbejde for at reducere antallet af mennesker, der kører el-cykel i påvirket tilstand.

Kommerciel direktør i Dantaxi, Vibeke Wolfsberg samt TIER’s Regional City Manager i Danmark, Frederik Heesch Hansen.
Kommerciel direktør i Dantaxi, Vibeke Wolfsberg samt TIER’s Regional City Manager i Danmark, Frederik Heesch Hansen.

TIER og Dantaxi indleder samarbejde: Samarbejdet mellem de to transportselskaber er kommet i stand efter, at TIER i marts gik ind på det københavnske marked for delecykler. Som et resultat af aftalen spørges aktive brugere på TIER app’en torsdag til søndag i tidsrummet mellem 22.00 og 05.00,  om de har drukket alkohol – hvis "ja" bliver de henvist til Dantaxis app og tydeligt instrueret i ikke at tage en TIER el-cykel hjem.

Vi er meget glade for samarbejdet med Dantaxi. Det er Danmarks største taxiselskab, der arbejder seriøst og systematisk med bæredygtighed. Sammen har vi udviklet en løsning, der ikke bare tilskynder folk til at lade elcyklen stå, men også gør det nemt at vælge et sikkert og ansvarligt alternativ ved at bestille en taxa direkte via TIER-appen. Det er i alles interesse at undgå spirituskørsel. Vi ønsker ikke at se nogen, komme til skade på en el-cykel, siger TIER’s Regional City Manager i Danmark, Frederik Heesch Hansen.

Ligger i taxibranchens DNA at sikre unge mennesker kommer trygt hjem

Dantaxis chauffører fragter hver weekend titusinder af københavnere ud og hjem fra byen, men nye mobilitetsformer, som delecykler og el-løbehjul, kan friste især unge mennesker til at køre i påvirket tilstand, og det er en uheldig udvikling, påpeger kommerciel direktør i Dantaxi, Vibeke Wolfsberg:

Det ligger i taxibranchens DNA, at en af vores fornemmeste opgaver er at sikre, at unge mennesker kommer trygt hjem fra en festlig tur i byen. At lade bilen stå, når man har drukket, og i stedet tage en taxi, er en kendt parole, som danskerne heldigvis for længst har taget til sig. Men at køre i påvirket tilstand er ikke længere kun begrænset til biltransport. Det vil vi meget gerne slå fast med dette initiativ.  

Virksomhederne ønsker i fællesskab at udvide mobiliteten i byen. I Dantaxi ser man samarbejdet som en naturlig del af den forandring transportbranchen i disse år undergår:

Mobilitetsformer smelter sammen

Transport i storbyen er i hastig forandring. Tendensen er, at mikromobilitet, delebil og andre transportløsninger vinder frem på bekostning af den traditionelle privatejede bil. Taxien har en vigtig plads i den udvikling. Samarbejdet mellem Dantaxi og TIER er et eksempel på, hvordan forskellige mobilitetsformer smelter sammen. Ved hjælp af teknologi tilpasses brugernes forskellige behov på forskellige tidspunkter, siger Vibeke Wolfsberg.

Fra fredag den 8. april aktiveres integrationen mellem de to selskabers apps. Samarbejdet er ikke kun begrænset til København men også til øvrige områder i Danmark, hvor TIER tilbyder services. Foruden København drejer det sig om Odense og Herning.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Kommerciel direktør i Dantaxi, Vibeke Wolfsberg samt TIER’s Regional City Manager i Danmark, Frederik Heesch Hansen.
Kommerciel direktør i Dantaxi, Vibeke Wolfsberg samt TIER’s Regional City Manager i Danmark, Frederik Heesch Hansen.
Download
Samarbejdet mellem Dantaxi og TIER er et eksempel på, hvordan forskellige mobilitetsformer smelter sammen og ved hjælp af teknologi tilpasses brugernes forskellige behov.
Samarbejdet mellem Dantaxi og TIER er et eksempel på, hvordan forskellige mobilitetsformer smelter sammen og ved hjælp af teknologi tilpasses brugernes forskellige behov.
Download
Som et resultat af aftalen spørges aktive brugere på TIER  i bestemte tidsrum, om de har drukket alkohol – hvis "ja" bliver de henvist til taxi.
Som et resultat af aftalen spørges aktive brugere på TIER i bestemte tidsrum, om de har drukket alkohol – hvis "ja" bliver de henvist til taxi.
Download

Information om Dantaxi 4x48 A/S

Dantaxi 4x48 A/S
Dantaxi 4x48 A/S
Krogshøjvej 49
2880 Bagsværd

48 48 48 48https://dantaxi.dk/

Om Dantaxi

Dantaxi er Danmarks største taxiselskab og tilbyder den bedste taxidækning og kort fremkørsel. Selskabet har 85 års erfaring i at sikre kunder tryg og personlig service.

Dantaxi har 1.800 taxier tilknyttet, og udfører taxikørsel i 75 af Danmarks 98 kommuner.
Bestilling sker via selskabets landsdækkende taxa-app eller via det døgnbetjente callcenter i Bagsværd ved København.  

Dantaxi har fuld fart på grøn omstilling med en vision om at være emissionsfri i 2025. Dantaxi driver Nordens største ladehub til el-taxier. Dantaxi råder over 250 nul-emissions køretøjer. For mere infomartion besøg www.dantaxi.dk

Om TIER Mobility

TIER Mobility er verdens førende udbyder af delt mikromobilitet, med missionen: Change Mobility for Good. Ved at tilbyde folk en række delte, lette elektriske køretøjer, fra el-løbehjul til elcykler og el-knallerter, drevet af TIER Energy Network, hjælper TIER byer med at reducere deres afhængighed af biler. TIER, der blev stiftet i 2018 af Lawrence Leuschner, Matthias Laug og Julian Blessin, har sit hovedsæde i Berlin og er i øjeblikket aktiv i mere end 500 byer i 28 lande i Nordamerika, Europa og Mellemøsten. Med et fokus på at tilbyde den mest sikre, rimelige og bæredygtige mobilitetsløsning har TIER været klimaneutral siden 2020.

TIERs investorer omfatter SoftBank Vision Fund 2, Mubadala Capital, Northzone, Goodwater Capital og White Star Capital. For mere information, besøg www.tier.app.

 

Følg pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Drop løbehjulet hvis promillen er for høj10.7.2022 20:09:58 CEST | Pressemeddelelse

Samarbejdet mellem Dantaxi og TIER udvides. Sommer og sol er for mange lig med fest og socialt samvær samt et glas eller to med familie og venner. Men bliver promillen for høj, skal man holde sig fra løbehjul og i stedet vælge taxi til hjemkørslen. Det mener TIER Mobility og Dantaxi, der råder over hhv. 800 el-løbehjul og 1.000 taxier i København og på Frederiksberg. Tiltaget mellem de tohjulede og de firhjulede hilses velkommen på Rådhuset.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum