Guldborgsund Kommune

Samarbejde mellem Jobcentret og de lokale virksomheder bærer frugt: Gedser Røgeri manglede ansatte - to uger senere var fire nye medarbejdere ansat

Del

Et toårigt forsøg, der skulle få flere virksomheder til at rekruttere medarbejdere gennem Jobcentret i Guldborgsund, er så stor en succes, at det nu bliver permanent.

Guldborgsund Kommune ligger i top 12 af alle landets kommuner, når det kommer til samarbejde med virksomhederne.
Guldborgsund Kommune ligger i top 12 af alle landets kommuner, når det kommer til samarbejde med virksomhederne.

Gedser Røgeri kom som ny virksomhed godt fra start i 2017. Derfor turde indehaverne Erik Nielsen og Hanne Zimmermann ikke åbne røgeriet i sæson 2018 uden flere medarbejdere. Trods rygter om langsommelig og utilstrækkelig service valgte Gedser Røgeri at tage kontakt til Guldborgsund Kommunes jobcenter i deres søgen efter nye medarbejdere. Og det har Erik Nielsen og Hanne Zimmermann ikke fortrudt. Tværtimod.

Efter fire dage var jobopslagene ude, og en uge senere måtte de tages ned, da parret havde modtaget 70 ansøgninger. Kun to uger efter det første møde med Jobcentrets virksomhedskonsulent havde Gedser Røgeri ansat fire nye medarbejdere: En kok og tre røgeriassistenter.

”Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at gå den vej, hvis vi igen mangler medarbejdere. Det er nemt, der er god og hurtig service, og så er det ovenikøbet gratis for os virksomheder. Vi har fået nye medarbejdere, hurtigere end vi selv havde kunnet skaffe dem og uden, at det har kostet os en krone. Jeg kan kun anbefale alle andre virksomheder at tage kontakt til Jobcentret, når der er ledige stillinger, der skal besættes,” siger Hanne Zimmermann fra Gedser Røgeri.

I 2016 lancerede Guldborgsund og Lolland Kommuner en række initiativer i samarbejde med erhvervsfremmeorganisationen Business Lolland-Falster. Initiativer, der netop skulle hjælpe lokale virksomheder med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft.

Som et toårigt forsøg flyttede virksomhedskonsulenter fra de to kommuners jobcentre sammen med kollegerne hos Business Lolland-Falster et par dage om ugen. Fælles virksomhedsbesøg, hurtig hjælp og sagsbehandling samt andre tiltag skulle styrke virksomhedernes kontakt med jobcentrene. Og det har virket. Derfor bliver samarbejdet nu permanent.

Antallet af virksomheder, som Guldborgsund Kommunes jobcenter har et formaliseret samarbejde med, er steget i den toårige periode. Og det stiger fortsat, ligesom flere virksomheder kontakter Jobcentret, når der skal rekrutteres. Det viser de seneste statistikker. Guldborgsund Jobcenter ligger i top 12 af alle landets kommuner når det kommer til samarbejde med virksomhederne.

”Vi oplever, at vi gennem det tætte samarbejde har øget mulighederne for at virksomhedernes behov kan efterkommes. Derfor er det helt indlysende, at vi fortsætter samarbejdet arbejdet og ikke længere kalder det et forsøg,” siger Ole K. Larsen, formand for beskæftigelsesudvalget i Guldborgsund Kommune.

Det er man enig i hos Business Lolland-Falster. Her vurderer adm. direktør Mikkel Wesselhoff, at samarbejdet er en gevinst for erhvervslivet:

”Vi har i vores organisation haft stor glæde af, at vores forretningsudviklere har kunnet tage på virksomhedsbesøg sammen med en konsulent fra jobcenteret. Sammen har vi kunnet levere en bedre service til virksomhederne, så de sparer tid og unødige ærgrelser i rekrutteringsprocessen. Jeg er derfor rigtig glad for, indsatsen nu bliver permanent,” siger Mikkel Wesselhoff.

SÅDAN FUNGERER SAMARBEJDET:

Hvis en virksomhed ønsker hjælp til rekruttering, kan den kontakte Jobcentrets virksomhedskonsulenter eller Business Lolland-Falster direkte.

På et møde taler Jobcentrets virksomhedskonsulenter med virksomheden om behov og jobindhold, og de søger aktivt efter ledige, hjælper evt. med at lave jobannoncer og opslagene bliver lagt på jobnet.dk.

Virksomhedskonsulenterne fra Jobcentret og Business Lolland-Falster yder også generel vejledning og rådgivning i rekruttering.

For yderligere kontakt:

Gedser Røgeri, Erik Nielsen og Hanne Zimmermann. Mobil: 20103075, mail: gedserroegeri@gmail.com 

Ole K. Larsen, formand for beskæftigelsesudvalget i Guldborgsund Kommune. Mobil: 25180398, mail: byokl@guldborgsund.dk 

Mikkel Wesselhoff, direktør, Business Lolland-Falster. Mobil: 40382436, mail: mw@businesslf.dk 

Gitte Jensen, Virksomhedskonsulent, Jobcentret, Guldborgsund Kommune. Mobil: 25 18 03 38, mail: gj@guldborgsund.dk 

Johanne Duus Hornemann, kommunikationskonsulent, Guldborgsund Kommune. Mobil: 25 18 23 35, mail: jdh@guldborgsund.dk 

Billeder

Guldborgsund Kommune ligger i top 12 af alle landets kommuner, når det kommer til samarbejde med virksomhederne.
Guldborgsund Kommune ligger i top 12 af alle landets kommuner, når det kommer til samarbejde med virksomhederne.
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Kontanthjælpsmodtagere gør strande og naturområder klar til sommeren25.6.2019 08:15:00 CESTPressemeddelelse

På det tidligere plejehjem i Horbelev møder der hver morgen kl. 7.15 mellem 12-20 borgere ind. De er alle job- eller aktivitetsparate. De modtager alle kontanthjælp eller uddannelseshjælp. Og de er alle en del af nytteindsatsen Grønnere Guldborgsund. Nytteindsatsen Grønnere Guldborgsund er startet op som et samarbejde mellem Jobcenteret og Center for Teknik og Miljø den 1. april 2019. Her 13 uger efter opstarten gør beskæftigelsesudvalget status over indsatsen og besøger hovedkvarteret i Horbelev.

Udvalg lægger op til sammenlægning af Østre Skole og Lindeskovskolen på fælles matrikel fra august 202012.6.2019 10:19:19 CESTPressemeddelelse

Der skal skabes en ny, fælles skole på Østerbro, som skal være et læringsstærkt og kreativt kraftcenter i bydelen. Det indstillede et flertal i Børne, Familie og Uddannelsesudvalget i dag på et ekstraordinært udvalgsmøde. Indstillingen kommer i forlængelse af en politisk aftale mellem Guldborgsundlisten, Socialdemokratiet, Venstre, SF og Enhedslisten.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum