Salling Group

Salling Roofgarden slog alle forventninger i velbesøgt åbningsweekend

Del

Godt 15.000 gæster benyttede muligheden for at nyde udsigten i 30 meters højde fra Salling Roofgarden, da Østjyllands nye, grønne åndehul holdt åbningsweekend. Dermed overgik besøgstallet til den nye urbane have over Aarhus forventningerne.

Vejret var venligt ved gæsterne det meste af weekenden, da Salling Roofgardens åbning bød på kunst, musik og 360 graders panoramaview over Østjylland. Fredag kl. 11 blev de første besøgende lukket ind i taghaven i solskin, da snoren blev klippet. Siden er det gået stærkt. Flere end 15.000 har allerede lagt vejen forbi.

- De første dage har budt på en helt overvældende tilstrømning. Det har været en fornøjelse at opleve, hvordan gæsterne har taget imod Salling Roofgarden og har grebet muligheden for at være tættere på himlen og på hinanden og samtidig føle sig tættere knyttet til vandet og byen, siger Marianne Bedsted, direktør for Salling.

Søsterattraktionen Salling Rooftop åbnede i 2017 i Aarhus, og rundede ligesom Salling Roofgarden fra start flotte besøgstal. Siden har 4.2 millioner gæster betragtet Østjylland fra toppen, hvilket placerer Salling Rooftop solidt i Top 5 over landets mest besøgte attraktioner.

- Vores grundlægger Herman Salling sagde altid  ”Vi mødes hos Salling”. Nu nøjes vi ikke længere med at mødes hos Salling men også på Salling. Faktisk på toppen af Salling. Og vi er overbevist om, at endnu flere end de første fire millioner gæster vil finde vej herop, nu da vi har både Salling Rooftop og Salling Roofgarden at mødes på, siger Marianne Bedsted.

Målet med Danmarks nye urbane frirum har været at skabe en taghave med plads til samvær, fællesskab og eftertanke under åben himmel. I det grønne byrum er der plantet en række høje træer på op til seks meter. 80 buske og 35 slyngplanter sørger sammen med ca. 1.000 stauder, græsser og urter for vegetationen på toppen. Og så er der plantet ca. 2.500 planter i den grønne væg, det løber hele vejen fra taget ned mod Strøget. Derudover kan man opleve kunst af den internationalt anerkendte danske kunstner Jeppe Hein og lydkunst i skovhaven skabt af Marie Højlund.

Der er gratis adgang for alle gæster i Sallings åbningstid.

Yderligere information:

Head of Marketing & Communication Salling Birthe Wiberg/ Birthe.Wiberg@Salling.dk /+45 30237304

Kort om Salling Roofgarden:

 • Størrelse: 1400 m2 på 2 niveauer
 • Arkitekt: Henning Larsens Achitects
 • Entreprenør: A. Enggaard A/S
 • Anlægsstart: November 2021
 • Åbnede den 17. juni 2022.

Primære attraktioner:

 • En plantevæg, der løber hele vejen ned ad Sallings facade mod Strøget
 • Frodig beplantning på taget i form af høje træer, buske og græssorter
 • Gangbroer, der forbinder byparken i højden over beplantningen
 • Glasvægge og glas-gange, der blandt andet giver kig hele vejen gennem og til bunden af stormagasinet
 • Hotspots med forskellige kulturelle tilbud og installationer
 • Himmelgynger, solkroge og opholdsarealer
 • Samt ikke mindst en udkigsplatform – i fire meters højde og i alt 35 meter over
 • Strøget - med panoramaview over hele Aarhusbugten, mod Mols og mod Moesgaard i syd.
 • 3 Sky Benches af Jeppe Hein
 • Lydkunst af Marie Højlund

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling og BR arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Cirka 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum