Salling Group

Salling Roofgarden åbner med installationer af verdenskendt dansk kunstner

Del

Når Salling Roofgarden åbner til sommer, bliver det udover med et væld af træer, buske og planter højt oppe under åben himmel også med en hel serie af unikke kunstværker af en af Danmarks mest markante og anerkendte kunstnere. På toppen af Aarhus vil Jeppe Hein udfordre de sociale rum, vi opholder os i og opfordre til samvær og eftertanke. I første omgang med en serie unikke og skulpturelle bænke, og til efteråret følger kunstneren op med en større spejlinstallation, der bryder den blomstrende oase op, spejler gæsten i haven og trækker himlen ned i buskadset for på den måde at skubbe til vores forestilling om grønne, urbane områders rolle og muligheder.

d. 11. maj 2022

Selv om Jeppe Hein for længst har fået sit verdensgennembrud, hører det alligevel til sjældenhederne, at hans værker installeres udendørs i 6.salshøjde. Det bliver imidlertid en realitet, når Salling Roofgarden åbner til sommer i Aarhus. Den nye 1.400 kvm. store bypark kommer til at rumme flere værker af Jeppe Hein; indledningsvist en serie mødesteder, Sky Benches, der ansporer gæsterne til at reflektere over, hvordan vi er sammen, og hvad dialog og samtale bringer med sig. Senere med et spejlværk, The Sky - The Garden - And You, der udfordrer og driller vores sanser.

- Med Jeppe Heins skræddersyede værker byder vi velkommen på Salling Roofgarden med en serie skulpturelle bænke, hvor den gode samtale og de hyggelige stunder kan udfolde sig. Og vi ser frem til at lade dimensionerne smelte sammen i efterårets spejlinstallation. Det har været en stor fornøjelse at samarbejde med Jeppe Hein om installationerne, og vi håber, at gæsterne til åbningen i juni og i mange år fremover vil benytte sig af muligheden for at trække vejret dybt og reflektere over hverdagen i tankevækkende omgivelser, siger Marianne Bedsted, direktør for Salling.

Jeppe Hein betegner selv sine sammenhængende bænke som legende og sanselige veje til at åbne folks hjerter, hvad enten gæsterne sidder på dem, rutsjer på dem eller bruger dem til at mødes. Bænkene forsvinder ned i jorden for at dukke op fra bygningen igen og vil på den måde forbinde både hinanden og gæsterne, når Salling Roofgarden står færdig.

- Min kunst handler meget om at skabe dialog mellem mennesker og mellem rum. Som kunstner er det en drøm at være en del af et projekt som Salling Roofgarden, der kommer til at stå permanent og vil komme så mange mennesker til glæde i lang tid. Jeg håber, at værkerne skaber spænding og interesse for at blive lidt længere og opleve, hvad sker der indeni en selv, når man konfronteres med en underlig bænk eller et finurligt spejl, der inviterer himlen ned i haven og gæsten ind i værket og derved prøver at skabe ny måde at se vores omgivelser på, siger Jeppe Hein.

Indvielsen af Salling Roofgarden den 17. juni sker med en levende plantevæg, der snor sig op ad facaden fra gadeplan til tagtop, udkigsplatform 35 meter over jorden, masser af træer, buske og plantearter samt gangbroer, der knytter byparken sammen over beplantningen.

----- ----- ----- -----

Yderligere information:

Salling
Head of Marketing and Communication Birthe Wiberg +45 3023 7304 / birthe.wiberg@salling.dk

Studio Jeppe Hein

+49(0)30 - 21 30 083 10

info@jeppehein.net

Kort om Jeppe Hein, f. 1974:

1997 - 2003 Det Kongelige Danske Kunstakademi, København

1999 - 2000 Städel Hochschule für Bildende Künste, Frankfurt am Main

Bor og arbejder i Berlin.

Har udstillet og udført arbejde verden over og kan i 2022 udover på Salling Roofgarden blandt andet opleves på udstillinger i Luxembourg, Waldenbuch og Neumünster i Tyskland samt på Moderna Museet i Stockholm, ligesom at han netop har udstillet på Venedig Biennalen.

Kort om Salling Roofgarden:

 • Størrelse: 1400 m2 på 2 niveauer
 • Arkitekt: Henning Larsens Achitects
 • Entreprenør: A. Enggaard A/S
 • Forventet åbning: Den 17. juni 2022

Primære attraktioner:

 • En plantevæg, der løber hele vejen ned ad Sallings facade mod Strøget
 • Frodig beplantning på taget i form af høje træer, buske og græssorter
 • Gangbroer, der forbinder byparken i højden over beplantningen
 • Glasvægge og glas-gange, der blandt andet giver kig hele vejen gennem og til bunden af stormagasinet
 • Hotspots med forskellige kulturelle tilbud og installationer
 • Himmelgynger, solkroge og opholdsarealer
 • Samt ikke mindst en udkigsplatform – i fire meters højde og i alt 35 meter over Strøget - med panoramaview over hele Aarhusbugten, mod Mols og mod Moesgaard i syd.

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling og BR arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Cirka 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum