Salling Group

Salling lyser byen op med ny digital facade

Del

Salling manifesterer sin rolle i bylivet ved at præsentere en ny dynamisk lysfacade til stormagasinerne i Aarhus og Aalborg, der som et lysende kunstværk vil afspejle både oplevelser inde i stormagasinerne og udenfor i kulturlivet. Alle inviteres i weekenden til at bidrage til åbnings-kunstværket via smartphones

Knap er Sallings 500.000 glødende julelys blevet taget ned, før et nyt lyskunstværk torsdag d. 12. januar overtager facaden på stormagasinerne i hjertet af Aarhus og Aalborg. Denne gang er det permanente LED-lys, der lyser op i vinterens mørke. Facaderne, der er de første af sin størrelse i Aarhus og Aalborg, kommer til at give de mange forbipasserende en kunstoplevelse, hvor farver, lys og strukturer får lov til at danse forsigtigt rundt i takt med byens tempo.

Ifølge direktør i Salling, Marianne Bedsted, har Salling i lang tid været en markant del af bylivet i Aarhus og Aalborg, og facaden har altid spillet en helt særlig rolle.

- Vores grundlæggere Ferdinand og Herman Salling var meget bevidste om netop facadens betydning og begge havde ideer om, at den blandt andet skulle skifte farve med årstiden. Det var ikke muligt dengang, men nu realiserer vi deres drøm. Som stormagasin vil vi gerne give folk oplevelser i hverdagen, og den nye lysfacade vil afspejle både aktiviteter inde i vores stormagasiner og udenfor i byen. Vi kommer derfor til at arbejde tæt sammen med byens kulturliv, der også får glæde af den nye lysfacade, siger Marianne Bedsted.

Den første store anledning bliver åbningen af kulturåret i slutningen af januar, hvor Aarhus 2017 får lov til at benytte lysfacaden.

Alle inviteres med til at tegne åbnings-kunstværket

Stadsarkitekt i Aarhus, Stephen Willacy, glæder sig over den nye facade:

- Med dette projekt får vi tilføjet en ny form for digital arkitektur til Aarhus' kulturliv, som vi ikke har set før. Timingen er god, da det passer med starten på kulturåret. Den nye lysfacade er en gave til Strøget og alle, der kommer forbi, siger Stephen Willacy.

Men allerede ved indvielsen inviteres alle, der befinder sig ved Salling fredag og lørdag, til at bidrage til et digitalt kunstværk. Ved hjælp af en smartphone kan man nemlig få adgang til at tegne med lys på facaden og være med til at skabe et unikt kunstværk i forbindelse med åbningen. Det foregår fredag fra 17-19 og lørdag fra 16-18 i både Salling i Aarhus og Aalborg.

En lysfacade, der dækker over 1.000 kvadratmeter

Facaden er lavet i samarbejde med Kollision og Martin Professionel. Lysfacaden er opbygget af energieffektive LED-lys, som gør det muligt at bruge lys i alle farver. Facaden i Aarhus har mere end 46 tusind pixels fordelt på et areal, der er mere end 1.000 kvadratmeter, mens facaden i Aalborg har 26 tusind pixels fordelt på over 330 kvadratmeter. Softwaren bag er udviklet, så der både kan være forskellige abstrakte mønstre, animationer og simple videoer på facaden.

- Vi har ønsket at lave en foranderlig facade, så de forbipasserende oplever et varierende indhold i løbet af dagen. Om morgenen er tempoet roligt, mens hastigheden vil blive sat op i løbet af eftermiddagen og aftenen. Om natten bliver tempoet skruet ned til en 'hvilepuls', som er tilpasset døgnets tempo, siger Rune Nielsen, partner i Kollision, der har været med til at udvikle lysfacaden, og uddyber:

- Det bagvedliggende system gør det muligt at kommunikere på forskellige måder. Indholdet kan være tilpasset årstiderne, tage udgangspunkt i aktiviteter i både Salling og i byen eller markere forskellige mærkedage som fx Valentines Day. Vi kan variere og tilpasse indholdet i det uendelige, og det er en af fordelene ved denne slags mediearkitektur.

Om lysfacaden

  • Pixline, hardwaren bag lysfacaden, er tilpasset bygningens arkitektur.
  • Indholdet til facaden er specialudviklet, så lyset balanceres op mod en online vejrstation og viden om solop- og nedgang.
  • Indholdet er tilpasset byens rytme. Det betyder, at der er mere aktivitet om eftermiddagen og hvilepuls om natten.
  • Ved specielle anledninger kan facaden bruges til interaktivt indhold, hvor forbipasserende kan påvirke udtrykket.Kontaktinformation

Direktør for Salling Aarhus og Aalborg og franchisekæderne Starbucks og Carl's Jr. i Danmark, Marianne Bedsted, marianne.bedsted@salling.dk, telefon 87 78 65 50, mobil 23 70 54 85.

Partner i Kollision, Rune Nielsen, rune@kollision.dk, telefon 86 20 25 00, mobil 26 17 86 16

Kontakter

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling og Wupti arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Flere end 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen, Sverige og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100 % ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 850 mio. kr. til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

Ny undersøgelse: Stort flertal af danskerne vil have tobakken skjult23.10.2018 07:40pressemeddelelse

En ny undersøgelse viser, at et stort flertal på 71 procent af danskerne bakker op om, at butikkerne skjuler tobak og cigaretter. Metoden bygger på gode erfaringer fra udlandet og anbefales af Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lægeforeningen, for at forhindre unge i at blive rygere. Et flertal af danskerne er også parate til at gøre det lovpligtigt at gemme cigaretterne væk. Hver dag begynder 40 børn og unge at ryge, og halvdelen af dem, der bliver ved, ender med at dø af det.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum