Salling Group

Salling Group leverer rekordresultat og accelerer strategiske indsatsområder i uforudsigeligt Corona-år

Del

Omsætningsrekord og koncernens højeste underliggende resultat nogensinde sendte Salling Group styrket ud af 2020. Omsætningen voksede sidste år til 60,9 mia. kr., mens EBIT steg til 2,8 mia. kr. svarende til en EBIT-margin på 4,6%. Trods Corona-pandemien fastholdt Salling Group fokus på den strategiske udvikling med markante investeringer i fødevarer online, ekspansion i Polen samt fortsat udvikling og fornyelse af butikker, lagre og sortiment til gavn for vores kunder.

Salling Groups omsætning steg sidste år med mere end 4 mia. kr. og nåede for første gang i koncernens historie et niveau på over 60 mia. kr. EBITDA steg til 4,7 mia. kr. svarende til 7,7% af omsætningen mod 4,1 mia. kr. i 2019 (7,2% i 2019), mens årets resultat endte på 1,9 mia. kr.

Corona påvirkede den daglig drift i alle virksomhedens markeder med betydelige omstillinger, herunder flytning af varer og medarbejdere fra lukkede butikker og nedlukkede kommuner samt hyppigt ændrede krav om værnemidler, håndsprit, afskærmning, afstand og en lang række øvrige forholdsregler.

Administrerende direktør i Salling Group, Per Bank, betegner sidste års resultat som tilfredsstillende.

- Vi er opmærksomme på, at dagligvarehandlen som en af de få brancher endte ud med at være positivt påvirket af Corona-restriktionerne, og at det er den primære årsag til, at vores resultat nåede et rekordniveau. Derfor er jeg især tilfreds med, at vi i et udfordrende år formåede at eksekvere på en række vigtige strategiske prioriteter, der vil forme koncernen i årene fremover, siger Per Bank.

Allerede i 2021 bliver resultaterne af Salling Groups strategiske tiltag synlige.

Udbygning af strategiske prioriteter
Som følge af ændret forbrugeradfærd fremrykkede Salling Group planerne for salg af fødevarer på internettet med en markant investering i føtex hjemmelevering, der efter planlægning og test i 2020 gik i luften i begyndelsen af 2021. Endvidere udbyggede Bilka sin digitale tilstedeværelse med stor vækst på BilkaToGo, der i april 2021 lancerer sin første pick up-løsning.

I juni 2020 underskrev Salling Group en aftale med Tesco om køb af deres polske forretning til en Enterprise Value på 1,5 mia. kr. Endelig godkendelse fra de polske konkurrencemyndigheder og afslutning af handlen skete i marts 2021. Udover købssummen forventer Salling Group at investere yderligere 1,5 mia. kr. i omdannelse af de opkøbte butikker til Netto’s nye, moderne 3.0-koncept. Konverteringen af Tesco Polens butikker til Netto forventes afsluttet i 1. halvår 2022. Sideløbende hermed fortsætter investeringerne i modernisering og udvidelse af Netto til kædens nye koncept i Danmark og Tyskland.

2020 stillede store krav til medarbejderne, herunder de ca. 2.500, der på grund af Corona-nedlukning ikke kunne passe deres normale job i egne butikker.

- Jeg er utroligt imponeret af den indsats, alle mine kolleger på tværs af virksomheden lagde for dagen i 2020. Både medarbejdernes store indsats for at garantere en Corona-sikker indkøbstur og i forhold til at levere på vores helt store strategiske målsætninger. Igen og igen beviste de i løbet af året, at de agerer i overensstemmelse med vores værdier, og det fortjener kollegerne stor ros, tak og anerkendelse for, siger Per Bank.

Salling Fondene forventer i 2021 at kunne give op til 200 mio. kr. retur til samfundet i form af donationer til kultur, sport, uddannelse, og andre velgørende eller almennyttige formål. Alene siden 2012 har fondene, der ejer Salling Group, uddelt mere end en milliard kroner til glæde og gavn for mennesker i Danmark. Sidste år støttede Salling Fondene blandt andet udviklingen af Tænketanken Concitos klimadatabase, Corona-forskning i effekten af mundbind, hjælpepakker til lokalt sports- og kulturliv, etablering af en ny universitetsuddannelse i Commercial and Retail Management samt ydede støtte til Team Danmark-atleter, der fik ekstraordinære udgifter grundet udsættelse af OL og PL (de Paralympiske Lege) til 2021 og Coronakrisen generelt.

Kontakter

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling, BR og Wupti arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Cirka 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

Netto lancerer Danmarks første klimamærkning og tester kundernes lyst til at handle mere klimavenligt8.4.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Som den første butikskæde i Danmark vil Netto hjælpe kunderne med at træffe mere klimabevidste valg gennem en klimamærkning af fødevarer. Det sker i en pilottest i udvalgte butikker, hvor skiltning og mærkning af produkterne guider kunderne til de mindre klimabelastende alternativer. Ambitionen er, at det kan bidrage til en fælles klimamærkning på tværs af detailhandlen, som kan medvirke til at reducere Danmarks samlede CO2-udledning.

Nu gemmes tobakken væk i alle butikker: I føtex, Bilka og Netto har det resulteret i 116 mio. færre solgte cigaretter31.3.2021 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Erfaringerne viser, at det virker at skjule smøgerne. Siden Salling Group som de første i 2018 valgte at gemme cigaretterne væk på eget initiativ, er der røget 116 mio. færre cigaretter over disken i føtex, Netto og Bilka. Den 1. april skal tobakken være gemt i samtlige butikker, kiosker og tankstationer, og Salling Group glæder sig over, at alle gennem den nye lovgivning skal bidrage til ambitionen om en røgfri generation i 2030.

Så er føtex i luften med hjemmelevering af dagligvarer19.3.2021 08:35:00 CET | Pressemeddelelse

føtex åbner for hjemmelevering af dagligvarer i hele hovedstadsområdet. Det sker efter en ambitiøs, omfattende og succesfuld testfase. Dermed kan alle københavnere få leveret dagligvarer helt hjem foran hoveddøren fra den velkendte supermarkedskæde, der har ambitioner om at skabe landets bedste online-tilbud, når det kommer til hjemmelevering, med særlig fokus på både service, kvalitet og pris.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum