Salling Group

Salling Group donerer kæmpe lager med legetøj til danske hospitaler og børn i Afrika

Del

Overskudslegetøj som dukker, bøger, puslespil og meget andet er på vej til børn i Afrika og på landets hospitaler. Legetøjet, som Salling Group donerer, er i overskud efter købet af TOP-TOY’s danske varelager. De mange tusinde stykker legetøj skal nu skabe glæde hos en masse børn – både herhjemme og i udlandet.

Mange børn kan nu se frem til lidt ekstra underholdning i en tid, hvor alle dage ikke nødvendigvis er lige sjove. Salling Group har nemlig længe kigget efter en donationsmodtager af 89 paller fyldt med legetøj, som Salling Group overtog, da de opkøbte TOP-TOY’s danske varelager og fik muligheden for at drive BR-kæden videre.

Nu har et samarbejde mellem Børneulykkesfonden og Salling Group banet vejen for, at børn kan få glæde af legetøjet, når Børneulykkesfonden fordeler det i både Danmark og Afrika.

– Det er jo helt fantastisk, at Salling Group vil donere så meget legetøj til vores arbejde. Det kommer til at gøre en kæmpe forskel for en masse børn, der har mere at kæmpe med end deres jævnaldrende, og som fortjener at føle, at nogen tænker på dem, siger Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Børneulykkesfonden, der arbejder for øget børnesikkerhed og færre børneulykker i Danmark, er en non-profit organisation og står blandt andet bag ‘Legeheltene’ – et initiativ, hvis mål er at skabe mere leg og bevægelse for de cirka 60.000 børn mellem 1-14 år, der hvert år indlægges i Danmark. Legeheltene tager ud på hospitaler rundt omkring i landet og igangsætter bevægelseslege og aktiviteter med de indlagte børn for at skabe en mere aktiv hverdag. Og det bliver netop Legeheltene, der kommer til at stå for uddelingen af legetøjet.

– Vi har været omhyggelige med at finde en god samarbejdspartner, der kan overtage legetøjet, så vi er sikre på, at det ender hos de rigtige modtagere og virkelig vil blive værdsat. Derfor er vi glade for, at Børneulykkesfondens Legehelte giver legetøjet nyt liv hos børn, som får stor glæde af det, fortæller Annette Juhler Kjær, der er Group Vice President, Public Affairs, Communication & CSR i Salling Group.

Legehelte står for uddelingen

Som følge af COVID-19 mangler landets hospitaler lige nu legetøj til indlagte børn. På grund af potentiel smittefare har hospitalerne været nødt til at fjerne en stor del af deres fælles legetøj rundt på afdelingerne.

Men nu er nyt på vej, og det skal bl.a. bruges til præmier, når Legeheltene afholder ”bevægelsesbanko” med indlagte børn hver måned i løbet af efteråret. I bevægelsesbanko er der tilknyttet sjove og skøre bevægelser til nogle af tallene, så børnene på en legende måde får kroppen i bevægelse, når de er indlagt.

- COVID-19 har betydet store forandringer på børneafdelingerne – både i forhold til besøg fra familie og venner og muligheden for at bevæge sig rundt mellem de andre børn og lege med legesager. Men nu kan vi glæde børnene med noget legetøj, som de kan beholde, og som kan få tiden til at gå lidt hurtigere, når de er indlagt. Det er vi utrolig glade for, siger Henriette Madsen.

Legetøjet, der skal til Afrika, bliver uddelt i forbindelse med Climb For Charity’s årlige besøg i Kenya til januar.

Kontakter

Salling Group
Group Communication
87785002
press@sallinggroup.com

Børneulykkesfonden
Marie Bødtker
30378510
marie@borneulykkesfonden.dk

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling, BR og Wupti arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Cirka 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum