Boligsiden.dk

Salget af helårsgrunde steget markant i 2015

Del

Der blev solgt 1.677 helårsgrunde de første 11 måneder i 2015. Salget af grunde ligger i år 69 procent højere end gennemsnittet for samme periode i årene 2010–2014, viser nyeste opgørelse fra Boligsiden.dk.

Foto: David Buchmann
Foto: David Buchmann

Over de seneste år er salget af grunde steget markant, og med 1.677 solgte helårsgrunde i årets første 11 måneder slår 2015 salgsrekord fra 2010 til i dag. Salget af grunde lå fra januar til november hele 67 procent højere end gennemsnittet for samme periode i årene 2010-2014. Sammenlignet med sidste år, er der solgt 305 flere grunde i perioden til og med november.

”Salget af grunde ligger meget højt i år og slår salget af ejerboliger med adskillige længder i forhold til de foregående år. Det er interessant, fordi grundsalget i høj grad begrænses af, hvor mange grunde der er tilgængelige”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Faldende udbud af huse kan have gavnet grundsalget

En af de faktorer, der kan have spillet ind på det stigende salg af grunde, er det faldende udbud af villaer og rækkehuse. Udbuddet af huse er faldet med 5,9 procent fra november 2014 til november 2015, og det har gjort det sværere for boligkøberne at finde det helt rigtige hus.

”Når drømmehuset lader vente på sig, begynder mange at overveje at bygge selv. Det kan være løsningen på mange problemer, når man fuldstændig selv kan beslutte, hvordan huset skal være”, siger Birgit Daetz om årsagen til det stigende salg af helårsgrunde.

Mens udbuddet af villaer og rækkehuse er faldet, er udbuddet af grunde til gengæld steget det seneste år, og bolighungrende købere har derfor haft gode chancer for at finde den helt rigtige byggegrund.

Det kan dog være dyrt at bygge nyt, men det kan også blive en investering, der tjener sig ind på sigt.

”Selvom det er væsentligt dyrere at bygge nyt end at købe en brugt bolig, kan nybyggeri være betydelig mere energiøkonomisk, og på den måde blive mere økonomisk attraktivt på langt sigt,” siger Birgit Daetz.

Top 10 kommuner med størst stigning i antal solgte grunde

1. Vejle: +61 grunde

2. Holbæk: +50 grunde

3. Greve: +48 grunde

4. Aarhus + 40 grunde 

5. Aalborg 34 grunde

5. Frederikssund +34 grunde

7. Stevns +32 grunde

8. Skanderborg + 28 grunde

9. Roskilde + 24 grunde

10. Kolding +21 grunde

10. Haderslev +21 grunde

Ændringer er målt som antal grunde ud over gennemsnittet for de seneste fem år (2010 - 2014)

For yderligere information kontakt kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Billeder

Foto: David Buchmann
Foto: David Buchmann
Download

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/
Boligsiden.dk er Danmarks mest besøgte boligsite. Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum