De Danske Bilimportører

Salget af elbiler næsten fordoblet i et presset bilmarked

Del

I maj måned blev der indregistreret 13.502 personbiler, hvilket er 19,7 % lavere end samme måned sidste år. Antallet af nyregistrerede elbiler er dog næsten fordoblet i samme periode.

Det er den fortsatte mangel på delkomponenter i bilindustrien, der fortsat påvirker udbuddet af biler og dermed indregistreringerne. En problematik der har gjort sig gældende i størstedelen af 2022 og maj måned er ingen undtagelse.

”Det er desværre ingen overraskelse, at indregistreringerne fortsat falder, og i vores prognose forventer vi ligeledes et fald på 20 % for hele året. Udviklingen skal ses i lyset af, at ordrebøgerne er fyldte, men at bilproducenterne ikke kan levere som ønsket grundet manglen på delkomponenter” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

I de fem første måneder af 2022 er der registreret 58.741 personbiler, mens antallet var 76.225 sidste år, hvilket svarer til et fald på 22,9 procent.

Elbiler i stigning

På trods af, at elbiler er særlig hårdt ramt af manglen på delkomponenter, er der sket en stor stigning i nyregistreringer af elbiler. I maj 2022 er der indregistreret 2.201 nye elbiler mod 1.152 i samme periode sidste år.

”Leveringsudfordringerne holder ikke danskerne tilbage, når det glæder den grønne omstilling. Salget af nye grønne biler er stigende sammenlignet med sidste år, og vi forventer samtidig, at der i slutningen af 2022 er flere elbiler end plug-in hybridbiler på de danske veje.” siger Mads Rørvig.

Nye miljøzoner skærper interessen for nye biler.

I denne uge vedtog Københavns Kommune nye miljøzoner, som forbyder ældre dieselbiler at køre ind i store dele af kommunen. Flere kommuner forventes at følge efter med flere miljøzoner, og miljøzonerne forventes samtidig skærpet over tid, så kun nyere biler vil kunne køre i zonerne. Dette vil øge danskernes interesse for nye biler, når deres nuværende skal skiftes.

”For at fremme den grønne omstilling i persontransporten, har politikerne givet en gulerod i form af en skatterabat, som har haft en stor effekt på det grønne bilsalg. Nu tages også pisken i brug i form af de nye mijøzoner, hvor politikerne stiller krav til kvaliteten af de biler, som må køre på fællesskabets veje. Det synes vi er helt på sin plads, og vi forventer, at det vil få interessen for at købe en nyere bil til at stige ” siger Mads Rørvig.

www.altombilen.dk kan man slå sin egen nummerplade op, og se om bilen er udelukket fra miljøzonerne.

Pressefoto

Klik her

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsens tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

Gengivelse af tal og statistikker bedes kildeangivet: Bilstatistik.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum