Boligsiden

Salget af byggegrunde tog stort fald i tredje kvartal

Del

Der blev solgt 887 byggegrunde i tredje kvartal af 2021. Det er et meget markant fald i forhold til de foregående fem kvartaler, hvor salget har været højt. Salget er dog fortsat en smule højere end før corona.

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden

Det seneste halvandet år har budt på et decideret boom i salget af byggegrunde. Det boom er nu slut. I hvert fald er der solgt færre grunde i tredje kvartal end i samme periode sidste år. Langt færre. Og faldet er endnu vildere, hvis vi sammenligner med første og andet kvartal i år.

”Der er sket et markant skifte i salget af byggegrunde fra den første halvdel af i år og til efteråret. Salget i tredje kvartal er mere end halveret, hvis vi sammenligner med første kvartal, der ellers normalt er den sløveste del af året. Det vidner om, at det her marked har oplevet et enormt boom, som nu lader til at være overstået,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Dermed følger salget af byggegrunde tendensen for de fleste andre boligtyper. Faldet er bare langt større.

”Det store boom i byg-selv-trenden kom samtidig med et generelt stigende boligsalg og et deraf følgende kraftigt fald i udbuddet. Nu hvor der er solgt mange byggegrunde, er der også langt færre grunde i udbud, og det lægger en naturlig dæmper på salget,” siger Birgit Daetz og fortæller, at der også er en række andre årsager til det markante fald:

”Der er lang ventetid hos byggefirmaerne, håndværkerne har travlt, og der er mangel på byggematerialer. Det får nogle købere til at vente eller vælge en bolig, der allerede er bygget.”

Stadig mange salg historisk set
På trods af det store fald i salget af byggegrunde er det ”bare” faldet til et niveau, der er lidt højere end før corona.

”Som det er tilfældet på mange andre dele af boligmarkedet, er faldet i salget måske nok markant i forhold til coronatiden, men salget af byggegrunde er nu igen på niveau med før corona. Faktisk var salget i tredje kvartal højere end i samtlige kvartaler af 2019,” siger Birgit Daetz.

Der er solgt i alt 4.278 byggegrunde i de første ni måneder af i år. Tager vi hele sidste år, blev der solgt rekordhøje 4.521 byggegrunde. Dermed vil det samlede salg formentlig allerede overgå sidste år her i slutningen af oktober.

Udvikling i salget af byggegrunde:

Kvartal

Antal salg

1. kvartal 2020

809

2. kvartal 2020

1.106

3. kvartal 2020

1.260

4 kvartal 2020

1.346

1. kvartal 2021

1.800

2. kvartal 2021

1.591

3. kvartal 2021

887

(I tabellen indgår både salget af helårsgrunde og fritidsgrunde. Kilde: Boligsiden)

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden
Download

Links

Information om Boligsiden

Boligsiden
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

70274999https://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum