Middelfart Sparekasse

Salg af Sparinvest giver pæn milliongevinst til Middelfart Spareksse

Del

Hvis Nykredits planlagte køb af 75 procent af Sparinvest gennemføres, kan Middelfart Sparekasse notere en indtægt i 2019 på cirka 50 mio. kr.

Middelfart Sparekasse kan se frem til en engangsindtægt på cirka 50 mio. kr., hvis det planlagte salg af 75 procent af Sparinvest til Nykredit gennemføres. Sparekassen ejer sammen med 48 andre pengeinstitutter Sparinvest, men er nu klar til at nedbringe ejerandelen ved at sælge til Nykredit.

- Indtægten er vi selvfølgelig glade for, men det primære sigte med handlen er at styrke vores tilbud til kunderne på investeringsområdet. Vi leverer i dag en bred og relevant palette af produkter gennem Sparinvest, og ved at få Nykredit med, kan vi se frem til endnu bedre tilbud til kunderne, siger Martin Baltser, adm. direktør i Middelfart Sparekasse.

Et stærkt partnerskab

Han nævner, at salget af Sparinvest på mange måder kan sammenlignes med dengang en række lokale pengeinstitutter solgte Totalkredit til Nykredit.

- Totalkredit er i dag den største formidler af realkreditlån i Danmark, og samarbejdet med Nykredit har kun gjort Totalkredit stærkere. Til glæde for både Nykredit og de lokale pengeinstitutter, men i særlig grad til glæde for kunderne, siger Martin Baltser.

Middelfart Sparekasse forventer i sin netop offentliggjorte årsrapport et overskud i 2019 i størrelsesordenen 90 til 110 mio. kr. før skat på koncernniveau.

- Indtægten fra salget af vores andel af Sparinvest var ikke medregnet i det resultat, så det er klart, at vi er hjulpet godt på vej mod endnu et godt regnskab i Middelfart Sparekasse, siger Martin Baltser.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Middelfart Sparekasse

Middelfart Sparekasse
Middelfart Sparekasse
Havnegade 21
5500 Middelfart

64 22 22 22https://midspar.dk/

”Til fælles bedste.” Det var udgangspunktet, da Middelfart Sparekasse blev stiftet i 1853, og den sætning har vi levet efter lige siden. For Sparekassen handler til fælles bedste om at gøre en positiv forskel for kunder, medarbejdere og de lokalsamfund, vi er en del af.

Forretningsmodellen har vist sig bæredygtig gennem mange år. Sparekassen har i dag ca. 80.000 kunder, egenkapitalen har rundet 1,2 mia. kr., og i 2019 var resultatet for første halvår et overskud før skat på koncernniveau på 70 mio. kr.

Følg pressemeddelelser fra Middelfart Sparekasse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Middelfart Sparekasse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum