Esbjerg Kommune

’Sæt i Værk Stedet’ skal hjælp Esbjerg Kommunes unge med at føre idéer ud i livet

Del

Esbjerg Kommune er klar til at give de unge en ekstra hånd med at få ført alle deres gode idéer og drømme ud i livet. Det rullende kontor; ‘Sæt i Værk Stedet’ kommer rundt i kommunen over de næste seks uger.

Torsdag den 20. maj åbner det rullende kontor 'Sæt i Værk Stedet' for første gang dørene for kommunens unge. Første stop er Torvet i Esbjerg. Logo: Esbjerg Kommune
Torsdag den 20. maj åbner det rullende kontor 'Sæt i Værk Stedet' for første gang dørene for kommunens unge. Første stop er Torvet i Esbjerg. Logo: Esbjerg Kommune

Drømmer du om at holde den største gadefest for de unge i Gørding? Mangler I et sted at lave graffiti i Gredstedbro? Eller vil du bare gerne arrangere pub-quiz for de unge i Ribe og Esbjerg?

Nu skal det være meget nemmere for Esbjerg Kommunes unge at komme fra drøm til virkelighed. Derfor sætter kommunen det rullende kontor ‘Sæt i Værk Stedet’ på gaden, hvor alle unge mellem 15 og 35 år kan komme med deres gode idéer og få hjælp og vejledning til, hvordan drømmene bliver realiseret.

”Vi vil rigtig gerne gøre Esbjerg Kommune til et endnu bedre sted at bo og leve – også for den unge målgruppe. Derfor er det også vigtigt, at de føler at de bliver hørt og hjulpet på vej, når de kommer med deres gode idéer, og det er det, som ’Sæt i Værk Stedet’ gerne skal give dem,” siger May-Britt Andrea Andersen, formand for Kultur & Fritidsudvalget.

Unge hjælper unge

For at hjælpe de unge godt på vej, er der blevet uddannet en gruppe unge ‘Sæt-i-værkere’, som vil bemande ‘Sæt i Værk Stedet’, og det er dem, der skal guide de unge, der kommer og har brug for hjælp.

”Som ung kan det godt virke ret overvældende at skulle ringe til kommunen for at få hjælp til en god idé. Og måske ved man faktisk slet ikke, at muligheden for at søge støttekroner og så videre er der. Det bliver fedt at komme med rundt med ’Sæt-i-Værk-Stedet’, og på den måde få lov til at hjælpe andre unge med at føre deres idéer ud i livet,” fortæller Camilla Anwar, der er en af de unge ’Sæt-i-værkere’, som er med det rullende kontor rundt i kommunen.

’Sæt i Værk Stedet’ er en af de mange idéer som er udsprunget af arbejdet med Vision 2025, derfor skal det rullende kontor i første omgang på gaden i seks uger her før sommerferien. Bliver det en succes er håbet, at der kan findes penge til at gøre projektet permanent, så de unge altid har en indgang, hvor de kan få hjælp til deres idéer i kommunen.

FAKTA

’Sæt i Værk Stedet’

  • ’Sæt i Værk Stedet’ er et rullende kontor, som du kan møde de næste seks uger på Torvet i Esbjerg, ved Hovedbiblioteket i Esbjerg, ved Ribe Skatepark, i Bramming ved Kultur & Fritidscentret, ved Game Streetmekka i Esbjerg og på Domkirkepladsen i Ribe.
  • Hos ’Sæt i Værk Stedet’ er vi klar til at komme med konkret sparring, der kan gøre din idé flyveklar. Hjælpe med at få kontakt til de helt rigtige mht. tilladelser, lokalitet osv. Og hjælpe med at søge midler så ideen kan få luft under vingerne.
  • Se den fulde køreplan og følg os for seneste updates på vores Facebookside og Instagram.

Kontakter

May-Britt Andrea Andersen, formand for Kultur & Fritidsudvalget, tlf. 53 10 50 09, maa40@esbjerg.dk

Susanne Svarrer, ledelseskonsulent i Esbjerg Kommune, tlf: 40218603, mail: sus@esbjerg.dk

Billeder

Torsdag den 20. maj åbner det rullende kontor 'Sæt i Værk Stedet' for første gang dørene for kommunens unge. Første stop er Torvet i Esbjerg. Logo: Esbjerg Kommune
Torsdag den 20. maj åbner det rullende kontor 'Sæt i Værk Stedet' for første gang dørene for kommunens unge. Første stop er Torvet i Esbjerg. Logo: Esbjerg Kommune
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Esbjergs fire hvide mænd lægger arm til en bedre verden1.6.2021 11:29:39 CEST | Pressemeddelelse

Fra tirsdag den 1. juni ser de fire velkendte hvide, tårnhøje og ikoniske mænd i Esbjerg, der går under navnet Mennesket ved Havet, lidt anderledes ud, end esbjergenserne og talrige turister er vant til. De bærer nemlig et blåt plaster på armen, der markerer støtten til UNICEFs arbejde for en retfærdig vaccinefordeling til alle verdens lande. UNICEF vil indsamle midler til indkøb og levering af vacciner til bl.a. Indien og Nepal, så de også kan blive vaccineret lige som danskerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum