BoligPortal

Særregler gør det nemt at leje din bolig ud i sommerferien

Del

Overvejer du at leje din bolig ud, mens du er på ferie? Hvis du udlejer din bolig til ferie- og fritidsformål, er du undtaget lejelovens regler. Så det er faktisk nemt at tjene lidt ekstra penge til sommerferien.

 

Mangler du lidt ekstra lommepenge til dette års sommerferie? Så er der hjælp at hente i din bolig – uden at du kommer i klemme juridisk. Siden 1. juli 2015 har man nemlig i begrænset omfang kunnet udleje sin bolig til ferie- og fritidsformål, når man ikke selv bruger den.

Skal du på en længere ferie, og ønsker du ikke at boligen skal stå tom mens du drager på ferie til USA eller en anden feriedestination. Så er det en god mulighed at leje boligen ud hvis du for eksempel har planlagt en lidt længere sommerferie, forklarer Danmarks største lejeboligportal. 

“Hvis man lejer sin bolig ud til ferie- eller fritidsformål, hvor lejeperioden typisk er op til seks til otte uger, er man undtaget lejelovens regler. Men det er nok langt fra alle, som er klar over denne mulighed for at tjene lidt ekstra til sommerferien, mens man selv er på ferie,” siger Anders Hyldborg, administrerende direktør hos BoligPortal.

 

Hvem kan udleje? 

Først og fremmest er det vigtigt, at du undersøger om du må udleje din bolig. Der er nemlig forskel på om du er lejer, boligejer eller andelshaver. Er du lejer, skal du have tilladelse af din udlejer, og udlejer har pligt på at få en kopi af den lejeaftale, der bliver indgået. For boligejere og andelshavere er det foreningens vedtægter, der er afgørende for om du må udleje din bolig til ferie- og fritidsformål. 

Tidsbegrænset udlejning

Ønsker man at udleje sin bolig tidsbegrænset i mere end otte uger, skal det ske inden for lejelovens regler og retspraksis. Det vil sige, at man skal være opmærksom på mange regler. Tidsbegrænset leje skal angives i lejekontraktens §11, og man skal som udlejer have en gyldig grund til at tidsbegrænse lejeperioden. Herunder er der særlige regler, man skal være opmærksom på. 

Husk lejekontrakten

Uanset, om man vælger at udleje i mere eller mindre end otte uger, skal man altid lave en skriftlig aftale med lejeren. Så inden du overdrager nøglerne til en turist, anbefaler BoligPortal, at du får lavet en lejekontrakt. Der findes ikke en standardformular for ferie- og fritidsleje i op til otte uger, så her skal udlejer selv skrive aftalens indhold, og både udlejer og lejer skal underskrive den. Husk at angive i lejekontrakten, at det drejer sig om udlejning til ferie- og fritidsformål.

Vigtigt at huske i en skriftlig aftale om ferie-udleje:

  • Hvem indgår aftalen
  • Hvad er aftalen
  • Husleje og eventuelt depositum
  • Hvilke værelser og indbo har lejer adgang til
  • Hvem betaler for varme, vand og el
  • Hvor lang tid gælder aftalen                                                  

BoligPortal anbefaler, at man søger juridisk rådgivning når man udlejer sin bolig ud til ferie- og fritidsbestemt formål.

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om BoligPortal

BoligPortal
Paludan-Müllers Vej 40B
8200 Aarhus N

https://www.boligportal.dk/

BoligPortal er Danmarks største lejeboligportal, Siden 1999 har vi sat udlejere og lejere i forbindelse med hinanden og hjulpet hundredetusindvis af danskere videre til et nyt hjem. 

Følg pressemeddelelser fra BoligPortal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BoligPortal

Slutspurt i jagten på en studiebolig: Sådan undgår du at blive offer for boligsvindel15.8.2019 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Med kun to uger til studiestart går slutspurten nu i gang for de studerende, der endnu ikke har fundet en studiebolig. Det er dog vigtigt at tænke sig godt om i boligjagten, holde hovedet koldt og bruge sin sunde fornuft, så man ikke ryger i kløerne på boligsvindlere. BoligPortal har i samarbejde med Politiet samlet fem gode råd, der klæder dig godt på til at søge bolig.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum