Aabenraa Kommune

Særlig indsats for sårbare ældre og handicappede: Aktiviteter skal øge livskvaliteten

Del

Næsten én million kroner udmøntes i forskellige aktiviteter for sårbare ældre og handicappede i Aabenraa Kommune. Pengene skal være med til at understøtte livskvalitet og sikre tilknytning til lokalsamfundene.

Social- og Sundhedsudvalget har på seneste udvalgsmøde vedtaget, at 948.000 kroner anvendes i 2022 med henblik på en særlig indsats for sårbare ældre og handicappede. Dermed er borgerne og pårørende til disse målgrupper sikret en styrkelse af velfærden.

- Jeg er meget glad for, at vi med de 13 godkendte aktivitetsprojekter styrker livskvaliteten for lige netop disse borgere og deres pårørende. For igennem aktiviteter og socialt samvær kan vi være med til at give mere indhold i hverdagen, siger Karsten Meyer Olesen, formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Aktiviteterne, der er en videreførelse af indsatsen fra sommererhvervspakken i 2021, favner bredt lige fra en fælles sommerfest i Bo & Aktivitet, kulturelle aktiviteter i Autismecenter Syd, rekruttering af unge fritidsjobbere, svømning for borgere under Hjernecenter Syd til meget mere.

- At vi kan skabe glæde gennem konkrete aktiviteter, det er virkelig gavnligt. Men det er ligeså værdifuldt, at vi kan være med til at understøtte, at unge efter skole kan blive præsenteret for det væsentlige, givende og spændende, som det er at arbejde med ældre mennesker. Forhåbentlig kan det være med til at motivere flere til at gå den vej videre i deres uddannelses- og arbejdsliv, siger udvalgsformanden.

Læs mere om alle projekterne her: https://www.aabenraa.dk/media/4108862/392029-21_v1_bilag-vedr-de-af-byraadet-afsatte-midler-til-2022-wt-sommerpakke-noter-vedr-de-af-byraadet-afsatpdf.pdf 

Kontakter

Formand Social- og Sundhedsudvalget, Karsten Meyer Olesen, tlf.: 29 13 32 92, e-mail: kmol@aabenraa.dk

Social- og sundhedsdirektør Aabenraa Kommune, Karen Storgaard Larsen, tlf.: 30 68 85 91; e-mail: kslar@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum