Dyrenes Beskyttelse

Sæler har også brug for at slappe af i ferien

Del

Dyrenes Vagtcentral 1812 bliver benyttet ekstra meget i skoleferier. En stor del er opkald fra borgere, der mener, de har fundet en sæl i nød. Men sælerne har det ofte fint.

I skoleferierne kommer telefonerne på Dyrenes Vagtcentral 1812 på overarbejde. Men det er ikke nødvendigvis fordi, at der er flere dyr i nød. Camilla Jensen, der er leder af Dyrenes Vagtcentral 1812, forklarer, at der sker en stigning i opkald om sæler i nød, når folk får fri.

”Vi kan mærke det på Dyrenes Vagtcentral 1812 når folk går på ferie, tager en tur på stranden og ser en sæl ligge i vandkanten. Det er de fleste ikke vant til, så vi får mange opkald fra folk, der tror, sælerne er i nød.” siger Camilla Jensen.

Men sælerne er de fleste tilfælde ikke i nød. De hviler sig sandsynligvis bare i sandet, forklarer Michael Carlsen, der er biolog i Dyrenes Beskyttelse:

”Sæler kan ikke opholde sig i havet hele tiden. De har faktisk behov for hvile på stranden eller en sten,” siger han.

Hvornår er en sæl i nød?

”Hvis man ser en sæl, der ligger alene på stranden, er det vigtigt at huske på, at det er helt normalt, at de også hviler sig engang imellem. Der er derfor ikke noget usædvanligt ved, at den bare ligger i sandet,” siger Michael Carlsen.

Har sælen derimod tydelige skader eller tegn på sygdom, er det vigtigt at ringe til Dyrenes Vagtcentral på 1812, der ud fra sælens tilstand kan vejlede om, hvorvidt den er i nød.

Sæler er vilde dyr, og det er vigtigt at holde afstand til dem, fordi de vil føle sig truede, hvis et menneske nærmer sig.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
I ferieuger modtager Dyrenes Beskyttelses vagtcentral mange opkald om sæler
I ferieuger modtager Dyrenes Beskyttelses vagtcentral mange opkald om sæler
Download
Download

Information om Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse
Buddingevej 308
2860 Søborg

33 28 70 00https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/

Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum