Sådan undgår du skjulte buræg i julemaden

Del

Hver dag køber vi tusindvis af buræg uden at vide det. Det gør vi, fordi mange af de varer, vi køber, indeholder æg. ALDI giver de danske juleshoppere en hjælpende hånd, så man kan undgå at købe skjulte buræg.

Mens buræggene er helt væk fra supermarkedets æggehylder, skjuler der sig fortsat buræg i mange af de forarbejdede produkter, vi hver dag lægger i vores indkøbskurve. Julekagen, julesmåkagen eller isdesserten til nytårsaften kan således indeholde buræg, hvis man ikke kigger sig for. Men nu bliver det lettere at undgå de skjulte buræg, for ALDI er snart i mål med udfasningen af alle buræg i egne varemærker.

På nedenstående liste fremgår det, hvordan danske juleshoppere kan undgå at købe skjulte buræg, når der skal købes ind til julemiddagen eller julefrokosten:

Status på skjulte buræg i de førende dagligvarekæder:

  • Lidl: Har udfaset buræg i egne varemærker
  • ALDI: Skjulte buræg udfaset i alle egne varemærker ved udgangen af 2018
  • Netto, Bilka, Føtex og Salling: Skjulte buræg udfaset i egne varemærker ved udgangen af 2019
  • Rema 1000: Skjulte buræg udfaset i egne varemærker ved udgangen af 2019
  • Fakta, Kvickly, Brugsen og Irma: Skjulte buræg udfaset i Irma og i varemærker ved udgangen af 2020
  • Spar, Meny, Min Købmand og Let-Køb: Skjulte buræg udfaset i egne varemærker ved udgangen af 2020

- Som det fremgår af listen, er alle danske dagligvarekæder godt på vej i udfasningen af skjulte buræg. Det første skridt er at tage en beslutning om at få dem ud af varerne. Det har alle de store kæder allerede besluttet. Det næste – og noget sværere – skridt er at få gjort det hurtigt. Det kræver nemlig vilje og vedholdenhed at få leverandørerne til at finde alternativer til buræg, uden at det gør varerne dyrere, siger CSR Manager hos ALDI, Katrine Milman.

Hos Dyrenes Beskyttelse glæder man sig over, at der fortsat er fokus på at få buræggene helt ud af butikkerne:

- Med mere end 40.000 ægtivister i Danmark ved vi, at buræg er et emne, som berører mange forbrugere. Derfor er det rigtig godt, at nu også ALDI er tæt på at være i mål med at få udfaset de skjulte buræg af varer solgt under eget mærke, siger Britta Riis, der er direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Udover kager og is er der også ofte skjulte buræg i pasta, lagkagebunde, mayonnaise og brød. Det fremgår ikke af varedeklarationen om, der er buræg i varen, så derfor er det bedste, man kan gøre at købe økologiske varer, hvis man vil være helt sikker på at undgå skjulte buræg. 

Da tre ud af fire af de varer, kunderne lægger i indkøbsvognen i ALDI, er kædens egne varemærker, er der tale om en betydelig del. Kun ni af ALDIs egne varer mangler i skrivende stund at være fri for skjulte buræg. 


For mere information, kontakt vicedirektør Thomas Hedegaard Bang på tlf. 88 80 35 60 eller mail presse@aldi.dk

Kilder: 
CSR Manager ALDI Katrine Milman: 60 37 33 05
Direktør Dyrenes Beskyttelse Britta Riis: 20 29 65 25

Billeder

Information om ALDI Danmark

ALDI Danmark