BoligPortal

Sådan undgår du at blive snydt, når du søger bolig på nettet

Del

Det er højsæson for jagten på en lejebolig, når tusindvis af unge skal starte på nyt studie. Aarhus Kommune er i fuld gang med en kampagne, hvor de i samarbejde med BoligPortal oplyser om boligsnyd og giver gode råd til at undgå at blive snydt. Med nogle gode råd i baghovedet kan kommende studerende sikre sig, at de ikke i ryger i kløerne på en bolighaj.

Mange nye studerende vil i de kommende måneder lægge et stort pres på boligmarkedet. Med den store efterspørgsel følger desværre også højsæsonen for boligsvindlere. BoligPortal fortæller om sikker boligsøgning, og hvad de gør for at standse boligsnydere. 

BoligPortal er på forkant

”I takt med at vi borgere bliver mere og mere digitale, får svindlerne flere indgangsvinkler. Derfor er vi mere udsatte, når vi færdes på internettet, end tidligere. Det er ingen hemmelighed, at der også findes svindlere på boligmarkedet, og vi sætter alle kræfter ind for at forhindre og forebygge boligsvindel”, siger Anders Hyldborg, adm. direktør for BoligPortal, Danmark største portal for lejeboliger.

Boligsvindel på nettet kan have mange former, og det sker både på sociale medier og på udlejningssider. BoligPortal er meget opmærksomme på potentielle svindlere, der på forskellige måder prøver at lokke penge ud af boligsøgende. Overordnet er der tre typer af boligsnyd, som gør sig gældende. Der er falske boligannoncer, hvor udlejer kræver depositum uden at ville fremvise boligen først, såkaldt phishing, hvor reelle udlejere franarres deres loginoplysninger, og endelig er der de bedragere, som lader som om, de vil udleje en bolig, de ikke har råderet over.

”Står man uden tag over hovedet op til studiestart, kan man som boligsøgende godt fristes til at slække lidt på sine krav og ignorere sin mavefornemmelse omkring en udlejer. Det kan desværre ende galt. Først og fremmest skal man bruge sin sunde fornuft. Der er en række forholdsregler, som er værd at havde i baghovedet, når man søger bolig. På den måde kan man undgå at komme i klemme,” siger Anders Hyldborg.

Anders Hyldborg giver 5 gode råd til, hvordan man undgår at blive snydt, når man søger bolig på nettet. 

5 råd til at undgå boligsnyd

  1. Betal aldrig forudbetalt leje, depositum eller husleje for en lejlighed, du ikke har set i virkeligheden.
  2. Til fremvisning af en lejebolig er det en god idé at spørge udlejer, hvem ejeren af lejeboligen er. Hvis udlejer ikke selv ejer boligen, så bed om en skriftlig tilladelse til udleje fra ejer. Du kan slå adressen op på www.boligejer.dk og se, hvem der ejer boligen.
  3. Hvis du er kunde ved en udlejningsside, så forsøg at holde kontakt med udlejer gennem beskedsystemet. På den måde kan udlejningssiden ved mistanke om suspekt adfærd dokumentere forløbet i forbindelse med afvisning af udlejer. Undgå at svare på anmodninger over mail eller sms om at oplyse dit brugernavn og kodeord.
  4. Betal aldrig depositum kontant eller gennem udenlandske betalingsløsninger som f.eks Western Union eller Transpact.
  5. Vær på vagt overfor udlejere som skriver på engelsk, har et udenlandsk telefonnummer og/eller bor i udlandet. Det gælder især, hvis annoncen er skrevet på dansk. 

”Hos BoligPortal er sikkerheden af gode grunde i højsædet, og derfor bliver hver eneste annonce på BoligPortal sikkerhedsgodkendt af kundeservicemedarbejdere, inden de offentliggøres på hjemmesiden,” siger Anders Hyldborg. ”Vores kundeservicemedarbejdere er hurtige til at spotte, hvis der er svindlere på spil. På BoligPortal bliver de blacklistede, så de ikke længere kan oprette annoncer på portalen.” 

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om BoligPortal

BoligPortal
BoligPortal
Paludan-Müllers Vej 40B
8200 Aarhus N

https://www.boligportal.dk/

BoligPortal er Danmarks største online lejeboligportal. Siden 1999 har vi sat udlejere og lejere i forbindelse med hinanden og hjulpet hundredetusindvis af danskere videre til et nyt hjem. 

Følg pressemeddelelser fra BoligPortal

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra BoligPortal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum