Din Tekstforfatter

Sådan sparer du brændstof ved at vedligeholde dit køretøj

Del

Inflationen er på det højeste, den har været i mange år. Priserne stiger og stiger. Især oplever bilejere, motorcykelejere eller andre med benzin og dieseldrevne køretøjer, at de kan køre langt kortere på literen. De fleste er efterhånden på udkig efter muligheder for at spare nogle penge i budgettet. Måske laver du en madplan for at undgå dyre impulskøb. Måske tager du cyklen eller det offentlige og lader bilen stå. Men hvis det ikke er en mulighed, kan det være svært at komme udenom en tur på tanken. Der er dog flere gode råd at komme efter, når du vil spare penge på din transportsituation. Det er nemlig vigtigt at holde øje med din bil eller motorcykels vedvarende vedligeholdelse for at spare på brændstofforbruget og dermed spare penge hver måned.

Betalt samarbejde

Det kan gøres relativt nemt ved at

1         Skifte motorolie

2         Tjekke dæktryk

3         Sporing af dækkene

4         Sænke farten

Skift motorolie

For bedst at vedligeholde din bil eller motorcykel kræver det, at du tjekker motorolien en gang i mellem. Olien er med til at holde dit køretøj kørende på bedst mulige måde – ved at smøre motoren og holder motoren ren.

Grunden til, at motorolie er vigtig for vedligeholdelsen, er mængden af vand, der kan komme i olien. Når olien blandes med vand fra kondensering i det fugtige miljø omkring motoren, vil olien blive tyndere. Det betyder, den ikke smører motoren lige så godt. Når motoren ikke er tilstrækkeligt smurt, vil den skulle modstå mere modstand som betyder, at den bliver slidt op hurtigere og skal bruge mere brændstof for at køre.

Som en tommelfingerregel er det en god ide at tjekke oliestanden ca. hver 1000-2000 km., du har kørt. Bruger du dit køretøj til korte ture eller til at køre i by, anbefales det, at du tjekker for hver 1000 km., du har kørt, fordi denne slags kørsel er hårdere mod bilen.

Her skal du ikke spare

Der findes mangle slags motorolier i vidt forskellige kvaliteter. Det er ikke her, du skal spare, da en god motorolie er vigtig for din kørsel fremadrettet. Derfor er der også strenge krav til motorolieproducenterne. Du kan søge mere rådgivning hos Weboil.dk.

Tjek dæktryk

Måske er dæktryk kun noget, du forholder dig til, når lampen i displayet fortæller dig, det er tid. Men det er faktisk velinvesteret tid at holde øje med din bils dæktryk. Mange biler kører med for lavt et tryk, som gør, at rullemodstanden bliver større. Det betyder i bund og grund, at din bil eller motorcykel skal bruge flere kræfter på at komme fremad.

Ved at tjekke dæktrykket regelmæssigt – måske hver gang du alligevel tanker, er der større chance for, at du fanger et for lavt dæktryk i tide. Ved at give dækkene et pust luft bliver både brændstofforbruget og sikkerheden betydeligt bedre.

Sporing af dæk

Et andet dækområde, der er et tjek værd, er sporing af dine dæk. På samme måde som dæktrykket vil en bil, der ikke er retningsstabil koste ekstra brændstof.

Du kan mærke, når dit køretøj trænger til at blive sporet, da det vil begynde at hælde til den ene side, når det skal køre ligeud. Igen bliver rullemodstanden større, da bilen skal kompensere for den forkerte retning. Igen gavner det både sikkerheden og brændstofforbruget at få sporet dine dæk, så de igen kører ligeud uden problemer.

Sænk farten

Helt simpelt er det også en mulighed at sænke farten på vejene for at spare på brændstoffet. Kør måske 120 km/t eller 110 km/t i stedet for 130 km/t på motorvejen. Det vil give mindre luftmodstand, og der skal dermed bruges mindre brændstof.

Det er ikke mange minutter, du skal lægge oveni for at nå din destination, og samtidig kører du endnu længere på literen.

Links

Information om Din Tekstforfatter

Din Tekstforfatter
Din Tekstforfatter
Firkløvervej 24
8464 Galten

+45 7199 8070https://dintekstforfatter.dk/

            

Følg pressemeddelelser fra Din Tekstforfatter

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Din Tekstforfatter

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum