Forsikring & Pension

Sådan sparer danskerne, når økonomien er under pres

Del

Vi skærer nødigt på streaming, tv og forsikringer. Især strøm, opvarmning og indkøb af dagligvarer må holde for, når økonomien skal hænge bedre sammen.

I øjeblikket er mange på udkig efter udgifter, der kan skæres væk eller reduceres for at få økonomien til at hænge bedre sammen.

Ny undersøgelse dokumenter, at strømforbrug og opvarmning af boligen er der, vi først og fremmest sætter ind, når krisen strammer til. Forsikringer er det, de fleste nødigt skærer på.

- Det er tydeligt, forsikringer har stor værdi for danskerne, også når økonomien er presset og pengepungen ved at være tom, siger Kent Damsgaard, adm. direktør i F&P – brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaber.

Undersøgelsen slår fast, at kun 7 pct. af os har reduceret i forsikringerne de sidste 6 måneder.

Det er langt færre, end der fx vælger at spare på strøm (77 pct.), opvarmning af boligen (61 pct.) og indkøb af tøj og sko (43 pct.)

Halvdelen af os - 48 pct. - har nedsat forbruget af fødevarer og dagligvarer for at få økonomien til at hænge bedre sammen.

Bekymring i forsikringsbranchen

Den økonomiske krise har ellers vakt bekymring hos F&P.

- De helt grundlæggende forsikringer – fx indboforsikringer- og ulykkesforsikringer – skal man virkelig skal tænke sig godt om, før man vælger at spare helt væk, siger Kent Damsgaard.

- Konsekvensen er jo, at man kan komme til at stå uden hjælp, hvis man bliver ramt af indbrud, vandskader, brand, et stort erstatningsansvar eller en alvorlig ulykke.

I stedet for at skære helt væk, så kan det være en god ide at bruge Forsikringsguiden.dk.

Her kan man tjekke, om der er en god sammenhæng mellem forsikringsbehov, pris og dækning, eller om man med fordel kan foretage ændringer, der kan bidrage til mere luft i budgettet.

Nøgleord

Kontakter

Jørgen Kjær Thomsen - pressetelefon 4191 9101

Billeder

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring17.1.2023 15:00:00 CET | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, at man skal huske ansvarsforsikringen, når man skal på skiferie i Italien? Hvad man skal være opmærksom på, hvis det bliver hård frost? Og om forsikringen dækker, hvis man forvolder en skade med et lejet køretøj i udlandet?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum