Startpakke.com

Sådan sover du godt i tropesommeren

Del

Sommeren har meldt sin ankomst i Danmark, og mange mærker allerede at det er sværere at sove om natten. Bliver sommeren ligesom sidste år, er det en god ide allerede nu at indrette dig, så du sover bedst muligt.

Vi vender og drejer os. Tager dynen af og på. De fleste synes, at det er umuligt at sove, når det er så varmt og med god grund. Vores krop er nemlig indstillet til at gå i dvale om natten, og det kan være svært når temperaturen er højere end normalt.

Samtidig er vores krop simpelthen ikke vant til det tropiske vejr, og det tager tid at vænne sig til at sove med mindre tøj og tynd dyne. 

Her har vi samlet de bedste råd til en god nattesøvn i varmen.

Hold dit soveværelse køligt 

Hold gardinerne lukket om dagen, så soveværelset ikke varmes op af solen. Dette gælder især hvis du har sydvendt soveværelse. Er solen direkte på vinduerne, kan du overveje at investere i mørklægningsgardiner. 

Om natten synes du sikkert det er dejligt med åbent vindue, men har du sol direkte på ruden kan det være en ide at lukke vinduet om dagen. Så undgår du at den meget varme luft kommer ind udefra.

Sov i mindre tøj og skift dynen ud med et lagen 

Selvom vi synes det er dejligt at putte med en dundyne, så er den simpelthen for varm for nogen. Sveder du rigtig meget kan du prøve at skifte den ud med et lagen eller måske en ny og tyndere sommerdyne. 

Tag også mindre tøj på, så nattøjet ikke holder på varmen. 

Har du en varm topmadras? 

Topmadrasser i memoryskum, eller gamle og slidte topmadrasser har det med at holde på varmen, hvilket nok er det sidste du ønsker.

Topmadrasser i latex er de mest effektive til at lede varme væk fra din krop, så overvej om det er på tide med en ny. At skifte din topmadras ud med en ny i latex behøver ikke at koste en formue.

Aircondition eller ventilator 

For mange rimer aircondition på sommerforkølelse, og det er da også en risiko ved at bruge det om natten. Men for nogen kan det være nødvendigt. Især hvis du bor højt oppe og måske endda har skråvægge, der er særlig effetkive til at lede solens varme ind i boligen. 

Alternativt kan du tænde din AC inden sengetid, og sluke den, når du går i seng. 

Gå i bad 

Teoretisk bør et varmt bad faktisk sænke din kropstemperatur efter du har slukket vandet, så du føler dig køligere. Men for de fleste vil et køligt bad nok føles bedst.

Undgå dog badet senere end en time inden du går i seng, da det kan gøre søvnen dårligere.

Prøv dig frem 

Alle er forskellige, så du må indstille dig på at prøve dig lidt frem, for at finde ud af hvordan du sover bedst om sommeren. Find flere gode råd til at sove bedre om natten. De fleste vænner sig til varmen og vil gradvist begynde at sove bedre i løbet af sommeren.

Nøgleord

Billeder

Information om Startpakke.com

Startpakke.com
Startpakke.com
Borupvang 2b
2750 Ballerup

https://startpakke.com

Startpakke.com er et websit for alle gravide og småbørnsforældre. På siden finder du nyheder, guides og informationer til gravide og forældre til små børn, så familier kan få den bedst mulige start på deres nye tilværelse. 

Følg pressemeddelelser fra Startpakke.com

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Startpakke.com