Sydbank A/S

Sådan redder du din betaling for den aflyste rejse

Del

Banken kan ofte hjælpe rejsekunder med at få pengene tilbage, hvis de vel at mærke reagerer hurtigt.

Hvis rejsen er betalt med et kort – enten Dankort, Visa eller Mastercard, har feriedanskere med en aflyst rejse i bagagen en ekstra forsikring i forhold til at få deres penge tilbage. Ved at kontakte banken, kan man gøre indsigelse mod betalingen for at få tilbageført beløbet.

- Kunder har ret til at få pengene tilbage, hvis de ikke får leveret den vare, som de har betalt for. Rejser betalt med kort giver os en teknisk mulighed for at få tilbageført betalingen, hvis arrangøren, flyselskabet eller rejseportalen har aflyst rejsen pga. Corona-pandemien, fortæller afdelingsleder for Indsigelse i Sydbank, Connie Kristensen.

Det giver de mange skuffede rejsende mulighed for en slags helgardering. Hvis selskabet af en eller anden grund afviser at give kontant erstatning, så har man i stedet mulighed for at gøre indsigelse overfor Nets, fortæller hun.

Men man skal ikke vente for længe og acceptere, at rejsearrangøren bare forhaler sagen. Vinduet for at udnytte denne mulighed står åbent i ca. 4 uger efter afrejsedato. Er rejsekunden ikke blevet krediteret for rejsen inden, så er det tid til at kontakte banken for at sikre sine penge, forklarer Connie Kristensen.

- Retten til at gøre indsigelse tabes, hvis man bare væbner sig med for stor tålmodighed. Der er ingen grund til smide denne chance bort. Det er kundens ret at få kontant erstatning. Men nogle arrangører gør krumspring for at slippe for erstatning eller de nøjes med at tilbyde en voucher eller erstatningsrejse, siger hun.

Hvis det glipper med at komme i tide til at gøre indsigelse, er der dog stadig mulighed for under visse omstændigheder at få erstatning via rejseforsikringen, som er tilknyttet Mastercard.

Connie Kristensen opfordrer til under alle omstændigheder at søge rådgivning i egen bank, hvor der er specialister til at finde rundt i de indviklede regler.  

- Husk at sikre dig skriftligt afslag fra rejsearrangøren, det gør det nemmere at dokumentere sagen, slutter afdelingslederen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Sydbank A/S

Sydbank A/S
Sydbank A/S
Peberlyk 4
6200 Aabenraa

74372648http://www.sydbank.dk

Om Sydbank

Med rødder i det sønderjyske driver vi i dag en stærk og selvstændig landsdækkende bank, der kan og vil selv. For rygraden af dansk erhvervsliv og de privatkunder, der sætter pris på professionel rådgivning, er vi en bank for de fleste - men ikke den samme bank for alle. Gammeldags nærvær, ny teknologi - vi bruger det der virker. Vi kender vores kunder og er tæt på dem med rådgivning i øjenhøjde. Med de bedste samarbejdspartnere i ryggen skaber vi konkurrencekraft.

Sydbank - en stærkere bank

Følg pressemeddelelser fra Sydbank A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sydbank A/S

Administrerende direktør går på pension26.6.2020 09:10:43 CESTPressemeddelelse

Efter 16 år på posten som direktør for forvaltningsselskabet bag en af Danmarks største investeringsforeninger, går Eskild Bak Kristensen den 3. juli på pension. Eskild har stået i spidsen for Syd Fund Management A/S, der er forvaltningsselskabet bag Investeringsforeningen Sydinvest og flere andre foreninger, der har over 70.000 investorer og ca. 50 milliarder kroner under forvaltning. Eskild bliver efterfulgt på posten af Steffen Ussing, der har en lang karriere på investeringsområdet bag sig. Steffen Ussing kommer fra en stilling som investeringsdirektør i Sydbank, og har arbejdet med investering professionelt i 25 år. Som følge af Covid-19 bliver der ikke holdt reception for Eskild Bak Kristensen, men Syd Fund Management A/S vil gerne takke Eskild for hans store arbejde gennem årene.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum