Sådan plejer du bedst dit hår under lockdown

Del

Frisørerne har lukket, festerne er aflyst og hverdagen er vendt op og ned. Joggingtøj er blevet vores daglige uniform, og der er ikke så meget motivation til at gøre noget særligt ud af sig selv, når man alligevel bare skal være i isolation derhjemme. Men det er ikke ensbetydende med, at du skal glemme din hårpleje. Tværtimod.

Når du ikke kan svinge forbi frisørstolen og få klippet spidserne eller få en opfriskende hårbehandling, må du give håret lidt ekstra kærlighed – for der kommer en dag, hvor du kan vise lokkerne frem igen til hele verden. Her har vi samlet fire nemme råd til at pleje håret i hjemmetiden:

1: Læg glattejernet på hylden

Du svækker dit hår, når du glatter, føntørrer eller krøller det. Der findes rigtig mange gode varmebeskyttende produkter, som skal påføres håret inden det bliver udsat for varme, men det er allerbedst, hvis du helst kan tage en pause fra det. Prøv at lade dit hår lufttørre efter bad, og sæt det op i en knold med en blød og skånsom elastik eller hårbånd. Dit hår vil være dig evigt taknemmelig for en velfortjent pause fra alle varmeredskaberne.

2: Børst dit hår

Du skal børste dit hår morgen og aften, ligesom du børster tænder. Gør det til en fast del af din hårrutine, og invester i en god børste, der er egnet til at massere hovedbunden og dermed øge blodcirkulationen. Når du børster dit hår, undgår du også at håret filtrer og danner knude, som kan medvirke til svækket hår og knækkede spidser.

3: En ugentlig hårkur

Forkæl dit hår med en nærende hårkur en gang om ugen. Du kan gøre det til et søndagsritual, så du afslutter ugen med en maske til håret, og kan vågne op mandag med det dejligste hår, klar til at gå en ny uge i møde. Sørg for at finde en hårkur, der passer til dine behov. Du kan også selv lave en hårkur med ingredienser fra køkkenet, for eksempel er et gammel husråd mod glansløst hår en hjemmelavet hårkur af olivenolie og avocado. Sørg altid for at lade hårkuren sidde i 20-30 minutter, så den får tid til at arbejde med håret. Du kan for eksempel give hele kroppen en rigtig god tur med din bodyscrub og hamphandske, mens du venter på at hårkuren har siddet tilstrækkeligt i håret.

4: Vask håret mindre

Det kan være rigtig fristende at vaske håret hver dag i badet, men det er faktisk rigtig sundt for dit hår at give det fred, og kun vaske det 1-2 gange om ugen. Du kan teste det under lockdown. Når du så vasker håret, skal du sørge for at gøre det ordentligt. Du skal anvende shampoo to gange under hårvasken; første gang for at ”åbne” håret og vaske udefrakommende snavs og produktrester fra, anden gang for decideret at vaske håret. Det er under anden hårvask, at shampooen gør sit egentlige arbejde. Masser din hovedbund grundigt for at øge blodcirkulationen. Derefter bruger du balsam i spidserne og skyller af med koldt vand for at ”lukke” håret. 

Ovenstående råd er leveret af Creative Artist Anne Kithinji fra Dream Extensions på Vesterbro i København.

Nøgleord

Kontakter

Anne Kithinji, ejer & Chief Creative Artist

Telefon 71113211
Mail: info@dream-extensions.dk

Billeder

Information om Dream Extensions

Dream Extensions
Gasværksvej 4A
1656 København V

71113211https://dream-extensions.dk/

Dream Extensions er en københavnsk hårsalon på det indre Vesterbro.