BoligPortal

Sådan lykkes du i kampen om en studiebolig

Del

Et presset boligmarked bliver rødglødende, når tusindvis af unge snart skal slås om kvadratmeterne i landets studiebyer.

studiestart

Snart er der studiestart og de kommende studerende får svar på, hvilket studie de er blevet optaget på, og så går boligjagten for alvor i gang. Anders Hyldborg, adm. direktør for BoligPortal, Danmarks største portal for lejeboliger, giver dig her 5 gode råd, som kan give dig et forspring og skaffe dig en studiebolig.

1. Kom ud af starthullerne

Der er mange med i kampen om studieboliger, og derfor er det en god idé at starte boligsøgningen i god tid. Noget af det vigtigste, når du er på jagt efter en bolig, er at være aktiv over en bred kam. Brug dit netværk og de sociale medier. Hvis du har søgt studie forskellige steder, kan det godt betale sig at kontakte udlejere i de forskellige byer, så du øger chancerne for at finde en bolig, inden du skal starte på din uddannelse, fortæller Anders Hyldborg. 

2. Præsenter dig selv 

Du kan sammenligne boligsøgningen med det at søge et job. 

Det kræver en seriøs indsats, hvis det skal lykkes, og du skal udnytte chancen for at gøre et godt indtryk på udlejer. Det kan være en god idé at skrive en personlig og målrettet ansøgning, hvor du lægger vægt på, hvorfor netop du er den rette lejer til boligen, siger Anders Hyldborg.

3. Søg bredt og vær åben for alternativer

Vi opfordrer de boligsøgende til at overveje deres krav til beliggenhed nøje. Der er stor rift om de billigste og centralt beliggende boliger i storbyerne. Du gør dig selv en stor tjeneste ved at undersøge alternativerne.

Vær åben for nye muligheder ved at søge lidt bredere, rent geografisk. Der kan være mange fordele ved at bo lidt længere væk fra uddannelsesinstitutionerne og bylivet. Efterspørgslen og priserne vil være lavere, og muligheden for at finde en bolig inden studiestart vil være større, fortæller Hyldborg.

4. Flyt sammen med andre og del huslejen samt andre udgifter

Det bliver markant lettere at finde en studiebolig, hvis man er villig til at bo sammen med andre. Ifølge Anders Hyldborg er der flere boliger at vælge imellem, og kvadratmeterprisen bliver også billigere.

Hvis man bor sammen med flere i en større lejlighed, kan man spare en del penge i forhold til at bo alene. Mange boliger er delevenlige og BoligPortal har et stort udvalg af delevenlige boliger.

5. Vær fleksibel  

Det vigtigste er, at du har tag over hovedet, så du kan fokusere på at få en god start på dit studie. Vi opfordrer boligsøgende til at overveje en bolig, der kan fungere som midlertidig base, og til at være fleksible i forhold til placering og lejeperiode. De færreste bor samme sted gennem hele deres studietid, og ofte er det nødvendigt at gå på kompromis med dine boligdrømme i starten.

Fremleje kan være en god løsning. Når først du har fået tag over hovedet, har du foden indenfor. Herefter er det lettere at finde en mere permanent løsning, siger Anders Hyldborg. 

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om BoligPortal

BoligPortal
BoligPortal
Paludan-Müllers Vej 40B
8200 Aarhus N

https://www.boligportal.dk/

BoligPortal er Danmarks største online lejeboligportal. Siden 1999 har vi sat udlejere og lejere i forbindelse med hinanden og hjulpet hundredetusindvis af danskere videre til et nyt hjem.

 

Følg pressemeddelelser fra BoligPortal

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra BoligPortal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum