Sådan holder du indbrudstyvene væk juleaften
Julen er hjerternes fest, men desværre også en fest, hvor indbrudstyvene har for vane at kigge forbi, når mange danskere forlader hjemmet for at besøge familie og nære venner.
For at undgå indbrud anbefaler EjendomDanmark, at man har sikkerheden i top og får det til at ligne, at der er nogen hjemme. Erhvervsorganisationen har her listet fem konkrete tips til at undgå ubudne gæster juleaften.
1. Tjek vinduer og døre
Døre og vinduer er indbrudstyvens fortrukne indgange under et tyveri. Forholdsvis nye døre og vinduer gør det svært for tyven at trænge ind. Har du ældre vinduer og døre, kan de nemt opgraderes med nye lister, beslag, indvendige låse eller suppleringslåse.
2. Lås skur og garage
Sørg for at låse skuret eller garagen af, hvis du har noget værdifuldt derinde. Har du værktøj hængende, er det mindst lige så vigtigt at få låst af, da det kan hjælpe tyven med at bryde ind i dit hus.
3. Tænd de elektriske julelys
Lad de inden- og udendørs elektriske julelys være tændt, når du forlader dit hjem. Lysene skaber opmærksomhed og gør det svært for tyven at udføre et ugeneret indbrud i mørket.
4. Tænd og sluk-ur
Sæt et tænd og sluk-ur til at styre lyset på din matrikel. Sørg for at lyset er tændt i aftentimerne, så det ligner, at der er nogen hjemme. Det er ikke trygt for indbrudstyven at begå indbrud i et hjem fuld af lys.
5. Nabohjælp
Er dine naboer hjemme i løbet af julen, kan du alliere dig med dem, så de kan holde lidt øje med dit hus. Synlige naboer hjælper også med at holde tyvene væk. Aftal at ringe sammen, hvis du eller dine naboer oplever noget mistænkeligt i området.
Kontakter
Stine Rud SkovKommunikationskonsulent
Tlf:50512885sts@ejd.dkInformation om EjendomDanmark
EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen repræsenterer ca. 85 % af det professionelle ejendomsmarked, som understøtter flere end 130.000 arbejdspladser i Danmark og bidrager til BNP med 140 mia. kr. om året. Vores medlemmer er blandt andet pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.
Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark
Politisk flertal enige om at sikre bedre muligheder for digital kommunikation mellem lejer og udlejer2.7.2025 11:16:25 CEST | Pressemeddelelse
Et politisk flertal bestående af Regeringen, Det Konservative Folkeparti og SF er enige om at ændre lejeloven så digital kommunikation mellem lejer og udlejer i fremtiden bliver nemmere. EjendomDanmark har sammen med LLO længe samarbejdet med Social- og Boligministeriet for at finde en løsning.
Når feriekufferten gemmer på andet end minder: Undgå væggelus2.7.2025 07:03:00 CEST | Pressemeddelelse
Væggelus rejser let med hjem fra ferien – og det kan blive en dyr fornøjelse. EjendomDanmark giver dig gode råd til, hvordan du undgår dem.
Sommerens Airbnb-udlejning kan koste dig dyrt: Her er, hvad mange glemmer26.6.2025 08:21:40 CEST | Pressemeddelelse
Det kan virke oplagt at udleje boligen i ferien – men glemmer du regler og ansvar, kan det ende med en dyr lærestreg. EjendomDanmark deler fem ting, du skal være opmærksom på.
Private lejeboliger er populære som aldrig før: Storbyer driver rekordlav boligtomgang28.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny rapport fra EjendomDanmark viser, at boligtomgangen er nede på 2,3 procent – det laveste niveau nogensinde. Det skyldes især udviklingen i Aarhus og København, hvor lejeboligen i høj grad er et attraktivt alternativ til en ejerbolig.
Huslejenævn: Flertal i Folketinget ønsker opgør med utidige regler om strafgebyr22.5.2025 10:35:52 CEST | Pressemeddelelse
Et flertal i Folketinget har anerkendt, at der er brug for et genbesøg af den uhensigtsmæssige praksis, hvor et strafgebyr fra huslejenævnene stadig skal betales, selvom beslutningen omgøres i retten. EjendomDanmark har arbejdet intenst med emnet og ser frem til, at det nu skal indgå i kommende forhandlinger.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum