Agria Dyreforsikring

Sådan hjælper du hunden helskindet gennem nytårsaften

Del
Nytåret er ikke en fest for alle - især ikke for hunde, som kan være meget følsomme overfor nytårets knald og brag. Agria Dyreforsikring giver her de bedste råd til, hvordan både mennesker og hund får en god aften.

”Hundens hørelse er langt bedre end vores, så det er nemt at forstå, at et kanonslag kan være meget ubehageligt og skræmmende. Ikke mindst for unge hunde, som ikke har prøvet nytåret før,” siger hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, Lotte Evers.

Agria anbefaler, at hundeejeren overvejer, hvor hunden får den mest fredelige nytårsaften. Det kan være et sommerhus eller et lufthavnshotel, hvor dyr er tilladt.

”Der er en sikkerhedszone omkring lufthavne, hvor fyrværkeri er forbudt, så det kan være et helle for hunden,” siger Lotte Evers.

Hvis hunden skal tilbringe nytårsaften i hjemmet, er det vigtigt, at den ikke er alene. Og så kan man gøre hunden en stor tjeneste ved at forebygge nytårsskræk – længe før den sidste dag på året oprinder.

Forebyg nytårsskræk hos din hund

 • Væn din hund til generel støj i hverdagen
 • Sørg for rigeligt med motion op til nytåret
 • Indret en “sikkerhedszone”
 • Beroligende tøj og halsbånd
 • Tal med dyrlægen om angstdæmpende præparater og prøv dem af inden nytårsaften
 • Undgå alle former for fyrværkeri

10 Råd til din nytårsaften med din hund

 • Lad aldrig hunden være alene hjemme nytårsaften.
 • Gå en ekstra lang tur tidligere på dagen, så hunden er naturligt træt, når det går løs med knald og brag.
 • Træk gardiner og persienner for, så der ikke er udsyn til lysglimt.
 • Skab et lydtapet ved at skrue op for radio/TV. Stabil høj lyd ’neutraliserer’ de pludselige brag.
 • Sørg for ’godt’ selskab og god spiselig underholdning (tyggeben eller andet godt). Når det går løs, skal du vise, at du er upåvirket og tryg. 
 • Når du er ude med din hund, bør den altid være i snor. En panikramt hund kan spurte blindt ud i natten – og trafikken - og kan have svært ved at finde hjem igen. 
 • Husk at spirituspåvirket adfærd kan virke mystisk på hunden – og skærpe følelsen af utryghed.
 • Hvis hunden er utryg og gemmer sig, skal du ikke forsøge at trække den frem fra dens gemmested. Lad den bevare sin trygge base og ophold dig der, hvor hunden vælger at være.
 • Er hunden særligt nervøst anlagt, kan du give beroligende præparater efter aftale med dyrlægen. Giv aldrig hunde medicin ordineret til mennesker.
 • Og husk - lækkerier dæmper angst hos både dyr og mennesker. Server duftende kødboller og frisk kogt kylling eller andet din hund elsker, mens det brager løs.

Dagene efter nytårsaften

Når I vågner nytårsdag, er farerne for hunden endnu ikke helt drevet over. I dagene efter nytår ligger der ofte både affyret og uaffyret fyrværkeri rundt omkring.

Hold godt øje med din hund, når I går tur, så den ikke kommer til at spise krudt, træpinde eller træder i glasskår. Det kan være en god ide at holde hunden i snor dagene efter nytårsaften, da der stadig kan være nogle, der fyrer fyrværkeri eller kanonslag af.

Nøgleord

Kontakter

Lotte Evers, presseansvarlig hos Agria Dyreforsikring 
Tlf.: 2878 3270
Mail: lotte.evers@agria.dk

eller

Susanne Lindø, Grønbech PR & Kommunikation
Tlf.: 4033 0555
Mail: sl@groenbech.com

Billeder

Information om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring
Agria Dyreforsikring
Parkvej 1
2680 Solrød Strand

28 78 32 70https://www.agria.dk/?p=041

Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år. De fleste medarbejdere er selv dyreejere og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger, er Agria med til at udvikle dyrehold, dyresport og dyrehelbred. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel slanger, kaniner, ildere og papegøjer.

 

Kontakt

lotte.evers@agria.dk

+45 70101065

Parkvej 1

2680 Solrød Strand

Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring

Hundeluftning ved stranden? Så skal hunden i snor igen20.3.2023 08:15:00 CET | Pressemeddelelse

Fra den 1. april skal hunden igen have snor på, når den bliver luftet ved stranden. Selvom du har verdens mest lydige hund, skal den i snor alligevel. Vi hundeejere gør os selv en tjeneste ved at overholde reglerne dér, hvor vi færdes med vores hunde, for så er vi med til at sikre, at reglerne ikke strammes yderligere, og hunde måske bliver helt forbudt på vores yndlingsstrand i sommerhalvåret.