BoligPortal

Sådan hjælper du dine børn med at finde lejebolig

Del

Skal du til at slippe dine børn løs i lejeboligjunglen? Hjælp dem til den bedste start ved at rådgive og guide dem i deres boligsøgning.

Du behøver ikke gå ud og lave et forældrekøb til flere millioner kroner for at være sikker på, at dine børn har et godt sted at bo under deres studier. At engagere sig og være rådgiver i børnenes søgning efter en lejebolig kan være en mindst lige så god hjælp for din flyvefærdige søn eller datter.  

BoligPortal er Danmarks største og mest erfarne formidler af lejeboliger, og har siden 1999 hjulpet boligsøgende og udlejere med at finde hinanden. Selvom de boligsøgende unge er både myndige og at betragte som voksne, skal man som forælder ikke underkende sin egen betydning for børnenes boligsøgning, fortæller Anders Hyldborg, adm. direktør for BoligPortal. 

- Det kan være et overvældende skridt at træde ud på lejeboligmarkedet, og det er også et skridt, som man ikke bør tage alene. Særligt førstegangslejere kan have brug for at have en rådgiver i ryggen under boligsøgningen, til fremvisninger og ved gennemsyn af lejekontrakten, siger Anders Hyldborg, der er adm. direktør for BoligPortal. 

BoligPortal giver seks råd til dig, der som forælder ønsker at hjælpe dit barn til at færdes sikkert på lejeboligmarkedet og tage de bedst mulige beslutninger. 

1) Sikkerhed på nettet 

Hvor mennesker mødes, sker der desværre også kriminalitet, og det gælder både på sociale medier, boligportaler og andre steder, hvor man kan lede efter lejebolig. Der er stort pres på boligmarkedet, og svindlere udnytter, at boligsøgende er ivrige efter at få en lejebolig hurtigt og billigt.  Hjælp dit barn til at slå koldt vand i blod – hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det ofte for godt til at være sandt. Man bør aldrig overføre penge for depositum kontant, igennem Western Union eller uden at have set lejeboligen i virkeligheden, ligesom man skal være på vagt, hvis udlejer skriver på engelsk, har et udenlandsk telefonnummer og/eller bor i udlandet. 

2) Fortæl din søn eller datter om boligmarkedet

Som førstegangsboligsøgende har mange en drøm om den kommende studiebolig, som kan være svær at matche i virkeligheden. De unge drømmer om centralt beliggende  lejligheder til en studievenlig husleje – men de boliger er der ikke mange af. Selvom dit barn måske vil synes, det er irriterende, så kan du som forælder være den fornuftige stemme, der udfordrer den unge på sine kriterier.  Hvis din søn eller datter har en realistisk opfattelse af lejeboligmarkedet, så vil det også blive mindre frustrerende at søge lejebolig. Det kan især være meget lettere at finde lejebolig uden for de mest populære, centrale byområder – et godt studieliv kan sagtens foregå i cykelafstand fra studierne.

3) Hjælp med budgettet 

Hvis det er første gang, din søn eller datter skal flytte, så kan det være en god ide, at hjælpe dit flyvefærdige barn med at få overblik over, hvordan et budget som udeboende ser ud. Hvad gør det ved budgettet at huslejen er 5.000 kroner om måneden, og hvor mange penge til cafebesøg og byture er der, hvis huslejen i stedet er 3.500? At vide, hvad der vindes og tabes ved at have en høj husleje kan være med til at sætte boligsøgningen i et realistisk perspektiv – og så er enkeltværelset i udkanten af centrum måske pludselig mere attraktiv end den etværelses i centrum, som sluger hele SU’en. 

4) Spred budskabet 

Jo flere, der ved at din søn eller datter leder efter et sted at bo, jo større sandsynlighed er der for, at budskabet når frem til en, som leder efter en lejer. Et rigtig godt sted at starte er at tilmelde sig BoligPortal og de almene boligselskaber, men man skal aldrig undervurdere netværkets betydning. Så fortæl om din søn eller datters boligsøgning i frokostpausen, på sociale medier og til venner og bekendte.  

5) En midlertidig base er et godt sted at starte  

Bliv ikke nervøs, eller frustreret hvis dit barn kun har held med at få kontakt til udlejere, som udlejer boligen i en kort periode. Rigtig mange lejeboliger i studiebyerne har tidsbegrænsede lejeperioder, og langt de fleste nye lejere må starte med en midlertidig lejebolig, før de finder deres permanente drømmebolig. Så længe både udlejer, lejemål og husleje virker reel, så støt dit barn i tage den lejebolig, som han eller hun bliver tilbudt. Det kan være en god erfaring at have prøvet at bo på forskellige måder, og drømmeboligen skal nok dukke op senere hen. 

6) Find lejeloven frem – og opfordre dit barn til at gøre det samme 

Det er en fordel, hvis både du og dit barn kender lejerens rettigheder, inden der skrives under på en lejekontrakt. I lejeloven er det beskrevet, hvad lejekontrakten skal indeholde, og hvilke muligheder udlejer har for at fravige lejelovens generelle bestemmelser. I lejeloven finder du også svar på, hvordan lejeboligen skal overtages ved indflytning, og hvornår og hvordan udlejer skal indkalde og lave indflytningssyn af lejeboligen.  

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om BoligPortal

BoligPortal
BoligPortal
Paludan-Müllers Vej 40B
8200 Aarhus N

https://www.boligportal.dk/

BoligPortal er Danmarks største online lejeboligportal. Siden 1999 har vi sat udlejere og lejere i forbindelse med hinanden og hjulpet hundredetusindvis af danskere videre til et nyt hjem. 

Følg pressemeddelelser fra BoligPortal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BoligPortal

BoligPortal fejrer 20 år: ”Med digitale alternativer kigger vi direkte ind i fremtidens lejeboligmarked"19.2.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

BoligPortal kan i år fejre sin 20-års fødselsdag og se tilbage på tyve års rivende udvikling på det danske lejeboligmarked. I modsætning til mange andre virksomheder, der skal finde sin plads i en digital verden, har BoligPortal siden starten i 1999 været baseret på et digitalt fundament. Alligevel har det været vigtigt at følge med og finde sin egen strategi: ”Selvom onlineportalen, hvor lejer møder udlejer, har været omdrejningspunktet fra dag et, har digitaliseringen også givet os mange nye muligheder. Vi har haft kæmpe succes med at videreudvikle på BoligPortals oprindelige fundament, både i forhold til digitale produkter, men også på hele brugeroplevelsen,” siger Anders Hyldborg, administrerende direktør hos BoligPortal. BoligPortal ønsker at gøre det nemmere at være udlejer. Det har resulteret i et nyt forretningsområde, BoligPortal Business, en platform skabt til at lette professionelle udlejeres arbejde. Udlejerne kan for eksempel gøre brug af BoligPortals digitale lejekontrakt

Fra aarhusiansk start-up til femdoblet gazellevirksomhed: 20 år med Danmarks største lejeboligportal18.2.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

Faste avisreklamer og et hjemmebygget website, der samlede boligannoncer fra de fire største byer i Danmark. Det var, hvad de to BSS-studerende Henrik Dideriksen og Steffen Møller i 1999 skabte med Bolig-siden.dk. I dag kender de fleste virksomheden under navnet BoligPortal, der tyve år senere kan fejre at være Danmarks største og ældste online lejeboligportal med hele fem Gazellepriser fra Børsen stående på hylden. I 2005 blev BoligPortal opkøbt af den børsnoterede mediekoncern North Media Online A/S, og selvom det er stormskridt fra den start-up, Bolig-siden.dk var, er visionen den samme: ”BoligPortal har fra start gravet sig dybt ned i den niche, der er lejeboliger. Vi har altid villet gøre det nemmere og mere trygt at finde en lejebolig på et marked i konstant udvikling, som til tider kan virke ubarmhjertigt,” siger Henrik Løvig, CEO i North Media Online A/S. ”Derfor godkender vi også alle annoncer, inden de formidles ud til lejerne, og forsøger at komme boligsvindel til livs.” Tyv

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum