Nets

Sådan gør du din betalingsterminal klar til Dankort app

Del

Nets lancerede i foråret Dankort app, der gør det muligt for forbrugerne at betale med mobilen i butikkerne på samme måde, som man i dag betaler med kontaktløst Dankort. Mobile betalinger er dog ikke forbeholdt de store supermarkedskæder – også de mindre butikker kan nemt og billigt opgradere til at kunne tage imod Dankort app.

Fremover skal danskerne måske til at betale med mobilen frem for at hive plastikkortet op af lommen, når der skal betales med Dankort i de danske butikker. Nets har i foråret lanceret Dankort app, der gør det muligt for forbrugerne at bruge deres mobil som Dankort. Og det er nemt for butikkerne at komme med på vognen.

”Det er nemt for både store og små butikker at blive klar til at modtage betaling med Dankort app. Prisen er den samme, som butikkerne kender det fra Dankort, og stort set alle butikker, der i forvejen tager imod kontaktløs Dankort, kan komme i gang med det samme,” siger Jeppe Juul-Andersen, vicedirektør med ansvar for Dankort hos Nets.

Butikkerne skal derfor ikke nødvendigvis investere i nye terminaler, men oftest blot opdatere terminalens software eller installere en lille sort mobilbetalingsboks ved siden af terminalen for at kunne modtage betaling med Dankort app.

Opdater betalingsterminalens software

Der findes to løsninger inden for terminaler: den integrerede løsning og en såkaldt ”stand alone”-løsning, hvor terminalen ikke er en integreret del af kasseapparatet. Ligegyldigt hvilken løsning butikken benytter sig af, kan man gennem få enkle trin gøre sin terminal klar til at modtage betaling med Dankort app.

Hvis din butik benytter sig af den integrerede kasseløsning, skal du kontakte din leverandør, der kan installere den nye software, som er udsendt af Nets ved lanceringen af Dankort app.

”Når softwaren er installeret, er du klar til at modtage betaling via en QR-kode i terminalens display. Prisen på softwareopdateringen afhænger af aftalen med din leverandør, og for nogle vil det være inkluderet i den pris, man allerede betaler,” forklarer Jeppe Juul-Andersen.

Butikker med en integreret løsning kan bestille en mobilbetalingsboks, så kunden blot skal holde sin telefon hen over boksen og kan betale på den samme måde som med kontaktløs Dankort. Prisen på boksen sættes uafhængigt af Nets og ligger omkring 500 kroner.

”Hvis din butik derimod benytter sig af en ”stand alone”-løsning, skal du blot downloade den nye opdaterede software fra Nets, der kom i maj måned, og så er du klar til at modtage betaling via en QR-kode i terminalens display,” siger Jeppe Juul-Andersen. Din ”stand alone”-terminal er højst sandsynligt allerede klar til at modtage betalinger med Dankort app. Tjek blot, om der er et QR-symbol i displayet over F1-knappen – så er du klar.

Softwaren er inkluderet i den softwarelicens, som din forretning allerede betaler til Nets, så der vil ikke være ekstraomkostninger forbundet med at opgradere til betaling med Dankort app.

Besøg dankortapp.dk for mere information om, hvordan du som forretning kan blive klar til Dankort app.

Kort fortalt:

For dig med ”stand alone”-løsning (ikke integreret med kasseapparat):

  • Nets har i maj måned udsendt ny software; når du har downloadet den, kan din forretning tage imod Dankort app via QR-kode i terminalens display. Tjek om der er et QR-symbol i displayet over F1-knappen – så er du klar.

For dig med en integreret kasseløsning:

  • Kontakt din leverandør af kasseløsning. Din leverandør vil kunne downloade den nye software til terminalen og kasseløsningen. Også her vil terminalen kunne anvendes med QR-kode.

  • Du kan også vælge at tilslutte en mobilbetalingsboks fra Nets (den lille sorte boks, som bl.a. ses i supermarkederne) for at kunne tage imod Bluetooth-betalinger og betalinger med låst skærm.

Når du – eller din leverandør – har opdateret software (og evt. tilsluttet en mobilbetalingsboks), er løsningen klar til at tage imod Dankort app.

Ekspedienten skal som altid trykke på ’Dankort’ for betaling – uanset om kunden vælger at betale med chip, kontaktløst med (plastik)Dankort eller med Dankort app.

Er der ekstra omkostninger forbundet med at blive klar til at tage imod Dankort app?

  • Har du en ”stand alone”-løsning fra Nets, så er selve softwaren inkluderet i din nuværende softwarelicens, og du får derfor ikke ekstra omkostninger.

  • Har du en integreret kasseløsning, er det softwarelicensen fra leverandøren af denne løsning, der skal opgraderes. For nogle forretninger vil det være inkluderet i den nuværende pris, for andre vil det være en ekstra betaling – det afhænger af din aftale med din leverandør.

  • Mobilbetalingsboksen (den lille sorte boks) kan købes af leverandøren af din kasseløsning, der sætter prisen uafhængigt af Nets, typisk på omkring 500kr.

Kontakter

Nevena Duric, presserådgiver hos Nets
T: +45 29 48 26 46
E: nduri@nets.eu

Billeder

Information om Nets

Nets
Nets
Lautrupbjerg 10
2750 Ballerup

44 68 44 68https://www.nets.eu/dk-da

Følg pressemeddelelser fra Nets

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Nets

Nets leverer første del af ny clearing infrastruktur i Ungarn4.9.2018 12:35pressemeddelelse

Sammen med sin lokale partner GIRO er Nets i fuld gang med at implementere en ny straks-clearing infrastruktur i Ungarn. En lokal tilpasset udgave af Nets internationale clearing-system, der forventes at være driftsklar i juli 2019, er nu leveret. Det er samme grundlæggende infrastruktur, der gik i luften i Danmark i november 2014, som nu også er ved at blive implementeret i både Italien, Slovenien og Ungarn. Fremover vil alle nye betalingsløsninger i Ungarn basere sig på den nyetablerede straks-clearing infrastruktur og Ungarerne vil dermed kunne foretage betalinger og overførsler på millisekunder, som vi i nogle år har kunnet herhjemme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum