KL

Sådan fordeler mandaterne i KL's bestyrelse sig

Del

Mandatfordelingen i KL's bestyrelse er nu på plads. Se, hvordan den partimæssige sammensætning af de 17 pladser bliver i den kommende valgperiode.

Den partimæssige sammensætning er opgjort på valgnatten, før fintællingen er på plads.

De 17 pladser i KL’s bestyrelse i valgperioden 2022-2026 fordeler sig således:

A, Socialdemokratiet: 6

B, Radikale Venstre: 1

C, Konservative: 3

F, Socialistisk Folkeparti: 1

V, Venstre: 5

Ø, Enhedslisten: 1

Det er resultatet af kommunalvalget på landsplan, som danner grundlaget for den partimæssige fordeling af de 17 pladser i KL’s bestyrelse.

Partierne vælger under Kommunalpolitisk Topmøde den 17.-18. marts 2022, hvilke personer der skal repræsentere de respektive partier i bestyrelsen.

KL’s formand og næstformand samt formænd og næstformænd til KL’s udvalg bliver valgt på det konstituerende bestyrelsesmøde under Topmødet.

For yderligere informationer kontakt KL’s pressevagt på tlf. 3370-3333.

Nøgleord

Kontakter

Information om KL

KL
KL
Weidekampsgade 10
2300 København S

+45 3370 3370https://www.kl.dk/

KL er interesseorganisation for de 98 kommunalbestyrelser og arbejder for, at kommunerne har de bedst mulige rammer til at prioritere velfærd og økonomi og til at udvikle kommunen lokalt. KL bidrager til – sammen med kommunerne – at videreudvikle det danske kommunestyre og lokaldemokrati. KL er samtidig arbejdsgiverorganisation og forhandler overenskomster for kommunernes ca. 500.000 ledere og medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra KL

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra KL

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum