Din Tekstforfatter

Sådan fjerner du BÅDE skimmel OG sorte pletter i baderum og vindueskarme

Del

Vi kender det alle. Grimme sorte pletter og plamager af skimmel i fugerne i vindueskarmen eller badet. Det ligner nærmest skidt eller dårlig rengøring. Vi kan med svampedræbende desinfektionsmidler fjerne skimlen. Men hverken knofedt eller alverdens rengøringsmidler kan fjerne alle de misfarvninger, som skimlen efterlader dybt inde i fugen. Der er dog løsninger.

Den traditionelle løsning – og så et langt lettere alternativ, ProtoxFugeRen. Sidstnævnte er et nyt, danskproduceret produkt – et rengøringskit, med både svampedræbende desinfektionsmiddel til fjernelse af skimmelvæksten og et middel til fjernelse af uønskede misfarvninger.

En traditionel skimmelbehandling

En traditionel skimmel behandling mod skimmel i baderum og vindueskarme foregår ved at fjerne skimmelvækst fra overfladen med støvsuger med pollenfilter. Derefter afrenses skimmelsvampen med et svampedræbende desinfektionsmiddel, som fx ProtoxHysan. Tilbage står man dog med dybdeliggende misfarvninger i fugen, som almindelige rengøringsmidler og svampedræbende-midler ikke kan fjerne. Det er ikke skimmel, men en rent visuel misfarvning, som ser uappetitlig ud. De sorte pletter eller plamager kan fjernes ved at skære den gamle fuge ud, fjerne den og herefter lægge en ny fuge. Det kræver lidt håndværksmæssig snilde at lægge en pæn, ny fuge.

Et alternativ - ProtoxFugeRen

Du kan med større lethed i stedet behandle med ProtoxFugeRen. Protox FugeRen kan købes som et færdigt kit inklusive:

  • Det velkendte svampedræbende desinfektionsmiddel ProtoxHysan til afrensning og desinfektion af skimmelsvamp
  • Protox FugeRen Gel til fjernelse af misfarvninger i dybden
  • Nylonbørste, fugepen og gummihandsker til brug for påføring

Metoden er enkel: Behandl med ProtoxHysan, så skimlen afrenses. Påfør ProtoxFugeRen Gel med pen eller pensel og lad virke natten over. Skyl med vand dagen efter. Nu har du fine fuger igen.

ProtoxFugeRen forhandles i byggemarkeder over hele landet. I sættet er inkluderet alt, hvad du skal bruge til en afrensning, og det er let at bruge.

Sådan undgår du skimmel

Hvis du vil undgå skimmel i baderum og vindueskarme, er der flere simple ting, du kan gøre for at forebygge fremkomsten.

1. Undlad at tørre tøj i boligen - heller ikke på badeværelset. Hæng også de fugtige håndklæder udenfor på tøjsnoren efter badet.

2. Brug emhætten, når du laver mad og kontroller, at udsugningen virker, som den skal.

3. Luft ud ofte men kortvarigt. Gerne 4 gange dagligt i 5 minutter. Husk at lave gennemtræk, så luften bliver skiftet ud i hele huset.

4. Skru op for varmen. En god og ensartet temperatur gennem hele huset, minimerer risikoen for skimmelsvamp. Lad bare varmen stå, mens du lufter ud. Huset er hurtigt varmt igen og det giver et minimalt ekstra forbrug af varme.

5. Tør brusekabinen af efter badet. Det tager få minutter, men sparer dit badeværelse for meget fugt.

6. Er dine ruder våde, så tør dem af (gerne om morgenen), så vandet ikke samler sig og skaber grobund for skimmelsvampen.

7. Hold din bolig ren. Skimmelsvamp gror særdeles godt på urene, fedtede og støvede overflader.

Har du større områder med skimmelvækst, kan det skyldes indtrængende fugt. Er det tilfældet, så gå din bolig efter for indtrængende fugt og sørg for at udbedre alle fugtskader. Check tagrender, kloakker, brønde, vinduer, døre, tagbelægning, skotrender osv.

Hvis der ikke er noget vindue på badeværelset, er det nødvendigt at få installeret en badeværelsesventilator.

Hvor får du typisk skimmel?

Skimmelsvamp opstår på steder, hvor der er fugt - specielt i vindueskarmen og på badeværelset. Begge steder kommer der kondensvand på grund af skiftende temperaturer – enten fra badet eller fra skiftet mellem den varme luft indenfor og den kolde luft udenfor. Dette er de perfekte vilkår for skimmel. Når den relative fugtighed i boligen i længere tid overstiger 75-85% vil der med sikkerhed opstå skimmelvækst.

Skimmelsvamp er almindeligt forekommende i både nye og gamle huse. Det er ikke ualmindeligt, at skimmelen kommer igen efter et stykke tid netop pga. kondens og høj luftfugtighed i brusenichen eller vindueskarmen.

Om skimmel

Skimmelsvamp stammer fra naturen og findes overalt. Under gunstige betingelser vil skimmelsvampesporerne spire, vokse ud som celletråde og dermed danne et væv af svampens celletråde. Skimmelsporerne bringes ind i boligerne med udeluften og såfremt de rette betingelser er til stede i boligen, vil sporene spire og en skimmelvækst er startet.

Hvis skimmelsvamp optræder i større omfang i boligen i længere tid, vil de kunne give indeklimagener som slimhindeirritationer i øjne, næse og svælg.

Yderligere information

For yderligere information og billedmaterialer kontakt direktør Bo Mogensen, Protox, på telefon 29 35 22 32. Se evt. https://fugeren.dk/.

Kontakter

Links

Information om Din Tekstforfatter

Din Tekstforfatter
Din Tekstforfatter
Firkløvervej 24
8464 Galten

+45 7199 8070https://dintekstforfatter.dk/

Din Tekstforfatter består af over 90 tekstforfattere. Vi har alle alle forskellige baggrunde, interesser og kompetencer på tværs af alder, køn og etnicitet. Alt dette giver os en særlig diversitet, som afspejles i det arbejde vi udfører. Det er grunden til at vi kan levere passionerede, målrettede og lidenskabelige tekster.

Følg pressemeddelelser fra Din Tekstforfatter

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Din Tekstforfatter

Skab dit eget sikkerhedsnet med den rette a-kasse4.5.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Der kan være mange grunde til, at du i en periode ikke har et job, og derfor heller ikke har nogen fast indtægt. En sådan periode kan være hård og frustrerende, og det er ikke altid nemt at finde et job igen. For at gøre disse perioder i livet nemmere at overkomme, kan du sikre dig selv ved at melde dig ind i en a-kasse. Dette er en form for forsikring, som du betaler til, når du har en fast indkomst, og så får du udbetalt dagpenge, når du ikke har en indkomst. Det har mange fordele at være medlem af en a-kasse, men det kan også være svært at finde den rette a-kasse, da udbuddet er stort. Læs med herunder og lær mere om a-kasser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum