Coop Danmark A/S

Sådan fejrer danskerne sankthansaften

Del

På søndag fejrer 41 procent af danskerne Sankthansaften, viser ny undersøgelse fra Coop Analyse. De fleste skal se bål. Og på tallerkenerne skruer vi op for blandt andet skaldyr, mørbrad og kartofler.

To ud af fem vil i morgen søndag fejre sankthansaften, viser en undersøgelse gennemført i ugen op til den 23. juni. Lige så mange svarer i undersøgelsen, at de skal se bål. Inden heksen sendes til Bloksbjerg, vil de fleste have sat en middag til livs – og i mange tilfælde vil den være lidt bedre end på en gennemsnitsaften. Det viser et kig i Coops Mad-O-meter.

Coop Analyse har sammenlignet danskernes aftensmad sankthansaften de seneste ti år med ugedagen før også for de seneste ti år. Undersøgelsen viser, at vi sankthansaften spiser:

  • Dobbelt så mange pølser
  • Dobbelt så mange flutes
  • 64% flere rejer og skaldyr
  • 56% mere svinemørbrad
  • 50% mere vin
  • 42% mere øl
  • 28% flere kartofler
  • 27% flere burgers
  • 13% flere meloner og
  • 12% flere jordbær

Til gengæld spiser vi halvt så mange frikadeller den 23. juni som ugedagen før sankthans, fortæller Coops analysechef Lars Aarup.

”Sankthansaften er en tradition, der går på tværs af både generationer og landsdele. Og hvis vejret ellers tillader det, så er der mange, der griller. Maden får lige et nyk op, og vi drikker et ekstra glas vin sankthansaften”, siger Lars Aarup. 

Om undersøgelsen

Data om danskernes sankthansvaner er gennemført i uge 25 2019, blandt 1.005 repræsentativt udvalgte danskere. Konklusioner om maden sankthansaften stammer fra Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Kontakter

Analysechef i Coop Lars Aarup: 30919266

Links

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

51594468

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Verdensberømt plantebaseret burger lander i Irma26.6.2019 11:00:00 CESTPressemeddelelse

Som det første supermarked i Danmark kan Irma nu tilbyde kunderne verdens mest populære og anderkendte plantebaserede burger, The Beyond Burger® fra Beyond Meat. Den er 100 procent plantebaseret, uden gluten og uden soya, kendt som den burger, der smager og ligner en kødbaseret bøf mest. Den kommer fra burgerens eget hjemland, USA, hvor den er et kæmpehit. ”Vi mærker en stærkt stigende efterspørgsel efter flere plantebaserede fødevarer af høj kvalitet. Med The Beyond Burger®, opfylder vi et stort ønske ikke alene fra vores veganske kunder, men også fra det stigende antal forbrugere, der skærer lidt ned på kødet og supplere med plantebaserede alternativer,” siger Søren Steffensen. The Beyond Burger® sælges sammen med kød fra slagterafdelingerne i Irma fra 8. juli. Tal fra Coop Analyse viser, at danskernes interesse for plantebaserede varer er 3-doblet siden 2012. Og fra 2017-2018 steg salget med 18 procent. https://coopanalyse.dk/analyse/02_377-vegi-varer-salg/ https://coopanalyse.dk/an

Irma vil give stor rabat ved selv små prisfejl18.6.2019 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Irma tager et nyt middel i brug for at undgå, at kunderne kommer til at betale en anden pris, end den der står ved varen. Fremover får kunderne en voucher – en kupon – der giver 10 procent rabat på hele det næste køb i butikken. Det betyder, at hvis man kommer til at betale for meget for en vare, så får man mere end normal kompensation ved næste køb Initiativet kommer efter, at en undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk har vist, at hver 4. kunde siger, at de hyppigt oplever prisfejl i supermarkedet. En analyse som You Gov lavede for dagbladet BT i februar i år viste, at færrest oplever fejl i Irma. ”Ganske vist kommer vi som regel bedst ud, når prisfejl bliver testet i forskellige sammenhænge. Men vi ved også, at det er noget af det, der irriterer vores kunder allermest. Og fejl kan ske for selv den bedste. Når det sker, er vi glade for, at blive gjort opmærksomme på det, så vi kan blive endnu bedre. Det er derfor, at kunden altså nu får en kompensation, der kan mærkes – af både kunden o

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum