Dyson

Sådan får du helt styr på forårsrengøringen

Del

Mange danskere har i løbet af Corona-krisen vænnet sig til at arbejde hjemmefra, og derfor er der ekstra god grund til at sikre et sundt indeklima og et rent hjem. Ifølge engelske Dyson kan den ekstra tid derhjemme med fordel bruges på en grundig forårsrengøring, så hjemmet – og mange danskeres nye arbejdsplads - bliver så støvfrit og allergivenligt som muligt.

Hjemmet - mange danskeres nye arbejdsplads, kan være fyldt med skadelige partikler
Hjemmet - mange danskeres nye arbejdsplads, kan være fyldt med skadelige partikler

Hjemmet er i forvejen ikke et særlig allergivenligt sted at være. Når vi laver mad, sender det masser af partikler ud i luften; brugen af duft- og stearinlys udleder benzen, nikkel, bly og formaldehyd; vores møbler indeholder formaldehyd og flygtige organiske forbindelser; vores brændeovne afgiver kulstøv og andre skadelige partikler, og mængden af støv, støvmider og ikke mindst afføring fra støvmider kan sammen med rengøringsmidler, mugsporer og pollen, der transporteres ind udefra, gøre hjemmelivet til lidt af en prøvelse. Lige nu sidder ekstra mange endda derhjemme og arbejder, og derfor opfordrer Dyson til, at vi griber forårsrengøringen lidt mere struktureret an. Det gør du blandt andet ved at følge nedenstående plan:

Mandag:

Vask sengetøjet ved 60 eller 90 grader for at nedbryde allergener.

Vask eller skift mellem flere dyner og puder for at reducere mængden af støvmider og hudflager i sengen.

Støvsug begge sider af madrassen.

Tirsdag:

Fjern støv fra toppen af køkkenskabene – enten ved at bruge en støvsuger med et effektivt filter eller ved at tørre toppen af med en fugtig klud.

Ryd køkkenbordet helt, støvsug overfladen, og vask derefter med varmt vand og et miljøvenligt rengøringsmiddel.

Tøm køleskabet og fryseren, og vask alle overflader med varmt vand og et miljøvenligt rengøringsmiddel. Støvsug bag køleskab og fryser, og husk køleelementet, da det samtidig er med til at forbedre ydeevnen.

Onsdag:

Støvsug alle de steder, du normalt ikke støvsuger, fx under møblerne.

Støvsug sofa og lænestole, som kan rumme store mængder skidt, hudflager, madrester og allergener som pollen. Vask puder og aftagelige hynder for at mindske antallet af støvmider.

Torsdag:

Støvsug gardiner og persienner grundigt, da de kan rumme store mængder støv. Vask evt. gardinerne.

Fjern støv fra vægge med en fugtig klud eller en støvsuger med et effektivt filter. Støv på visse vægtyper kan skabe grobund for mug.

Fredag:

Aftør lamper og pærer. Støvet her kan ved opvarmning fra pæren danne VOCs (flygtige organiske forbindelser) og lugt og flyve rundt i luften på grund af den varme luft.

Aftør bag radiatorerne – et skjult sted, der ofte overses ved normal rengøring. Her kan der sidde store mængder støv, der transporteres rundt i luften ved opvarmning.

Dyson opfodrer også til, at man forbedrer indeklimaet ved at rense luften med en luftrenser, der fjerner både støv, partikler og dårlig lugt. Der findes efterhånden mange modeller på markedet, hvoraf Dysons har en dokumenteret evne til at rense 290 liter luft pr. sekund. Maskinerne fanger 99,95 procent af alle partikler i luften ned til 0,1 mikron, hvilket er 300 gange mindre end et menneskehår. Dyson anbefaler desuden, at man støvsuger hyppigt, gerne lidt, flere gange om ugen.

Nøgleord

Kontakter

Jacob Lange, Lange PR, mobil 20763020 / jacob@langepr.dk

Billeder

Hjemmet - mange danskeres nye arbejdsplads, kan være fyldt med skadelige partikler
Hjemmet - mange danskeres nye arbejdsplads, kan være fyldt med skadelige partikler
Download
Effektiv luftrensning på hjemmearbejdspladsen
Effektiv luftrensning på hjemmearbejdspladsen
Download
Forårsrengøringen af hjemmet omfatter også støvsugning af persienner og gardiner. Her vist med en Dyson V11 ledningsfri støvsuger.
Forårsrengøringen af hjemmet omfatter også støvsugning af persienner og gardiner. Her vist med en Dyson V11 ledningsfri støvsuger.
Download

Information om Dyson

Dyson
Dyson
Amaliegade 10
1256 København

+45 20 76 30 20http://www.dyson.dk

Dyson er vokset konstant siden etableringen nær Bath i England i 1993. I dag er Dyson en global teknologivirksomhed med engineering-, R&D- og test-afdelinger i England, Malaysia, Singapore og på Filippinerne. Dyson har 10.551 patenter og patentansøgninger ude globalt. Dyson har mere end 16.000 ansatte inkl. 6.000 ingeniører og forskere. Dyson har et globalt R&D-netværk, som virksomheden trækker på i den fortsatte udvikling af nye teknologier inden for solid-state battericeller, højhastigheds elektriske motorer, vision-systemer, maskinlæring og AI. Dysons inhouse robot-team er et af de største i England, og Dyson Robotics Lab på Imperial College London er i gang med et omfattende forskningsprogram. Læs mere på www.dyson.dk 

Følg pressemeddelelser fra Dyson

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyson

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum