Sådan får din trykimprægnerede træterrasse et eksklusivt look

Del

Nyt produkt kan få dit trykimprægnerede træ til at ligne patineret eksotisk træ – til en brøkdel af prisen.

Nyt produkt kan få dit trykimprægnerede træ til at ligne patineret eksotisk træ til en brøkdel af prisen.  Foto: PR.
Nyt produkt kan få dit trykimprægnerede træ til at ligne patineret eksotisk træ til en brøkdel af prisen. Foto: PR.

Foråret er over os, og det er nu, du skal rykke på haveprojekterne. Drømmer du om grill og rosé på en smuk terrasse udført i eksotiske træsorter, kan det dog hurtigt blive en dyr fornøjelse, og modsat er det mere prisvenlige trykimprægnerede træ ikke nødvendigvis kønt at se på, når det er blevet udsat for vejr og vind.

Ifølge Bolius’ prisberegner på træterrasser kan du spare godt 100.000 kroner, hvis en professionel bygger din terrasse i trykimprægneret træ frem for eksotiske træsorter. Dilemmaet har farvehandlen Flügger nu en løsning på med produktet Wood Tex Patina, der netop har ramt landets Flügger-butikker.

Det trykimprægnerede træ er meget udbredt, men det har en grøn farve, som med tiden giver en kedelig overflade, de fleste gerne vil være foruden. Wood Tex Patina er et alternativ til oliebehandling, og det giver træet et lyst, nordisk look, som gradvist vil fremstå mere sølvgråt og patineret som vejrbidt eksotisk træ, fortæller teknisk chef ved Flügger Uffe Hansen.     

Holder i op til 10 år

Produktet er desuden vandafvisende, beskytter mod sollys og kræver kun to behandlinger i alt. Vælger du trykimprægneret træ med Nordisk Træbeskyttelses Råds garantimærke (NTR), kan træet holde i mindst 20-25 år uden jordkontakt. Og mens en oliebehandling oftest holder i et års tid, kan din træterrasse fremstå pæn i op til 10 år med Wood Tex Patina.

- En træterrasse behandlet med Wood Tex Patina har ikke samme behov for vedligeholdelse og er derfor en bæredygtig løsning. Til gengæld kan du ikke så let behandle den med et olieprodukt efterfølgende, så hvis du ønsker en anden farve end den naturlige grå, skal du vælge en oliebehandling, forklarer han.

Er det i sidste ende oliebehandlingen, der er det rigtige valg til din træterrasse, giver Uffe Hansen her sine fem bedste råd til et godt resultat:

Sørg som det første for, at træet er rent, og fjern algebelægninger. Det kan klares med algefjerner, vand og en børste eller en højtryksrenser med moderat tryk, så træoverfladen ikke bliver beskadiget. Står det slemt til, har Flügger en særlig terrasserens, der får selv meget medtagne overflader til at fremstå flotte. 

Terrassens overflade skal være helt tør, før du olierer. Vådt træ kan nemlig ikke suge olie. Derfor skal du sørge for, at vejret er så godt, at terrassen kan tørre tilstrækkeligt. Med en våd og fugtig vinter i bagagen vil midt april eller start maj være et godt tidspunkt.

Vælg den rigtige olie. En farveløs af slagsen mætter træoverfladen og lader træet beholde sit udseende, men beskytter kun mod fugt og nedbør, ikke mod solens ultraviolette lys. Det gør til gengæld en pigmenteret olie, som derfor er mere holdbar, men også giver farve til træet.

Hold igen med mængden af olie. Påfør en mængde, som mætter overfladen, men ikke danner lag eller små søer på terrassen. Så kan der nemlig gro mug eller opstå afskalninger under olien. Brug for eksempel en rulle til at påføre olien, og stryg så træet ”tørt” med en pensel efterfølgende. Har du påført for meget kan overskydende olie, aftørres med en klud.

Lad olien tørre ind i 24 timer og gentag herefter behandlingen. Det giver det bedste og pæneste resultat. 

Kontakter

Dennis Christensen
Pressekontakt
Telefon: 61677464
Mail: dch@epicent.dk

Billeder

Nyt produkt kan få dit trykimprægnerede træ til at ligne patineret eksotisk træ til en brøkdel af prisen.  Foto: PR.
Nyt produkt kan få dit trykimprægnerede træ til at ligne patineret eksotisk træ til en brøkdel af prisen. Foto: PR.
Download
En træterrasse behandlet med Wood Tex Patina har ikke samme behov for vedligeholdelse og er derfor en bæredygtig løsning. Foto: PR.
En træterrasse behandlet med Wood Tex Patina har ikke samme behov for vedligeholdelse og er derfor en bæredygtig løsning. Foto: PR.
Download

Information om Flügger group A/S

Flügger group A/S
Islevdalvej 151
2610 Rødovre

http://www.flugger.com/

Flügger group A/S har cirka 175 forretninger i Danmark og mere end 550 sammenlagt i Danmark, Sverige, Norge, Polen, Island og Kina. Virksomhedens rødder går helt tilbage til 1890 i Danmark. Flügger har altid været malerfagets leverandør, og siden 1975 har kæden også ydet professionel vejledning og hjælp til private. https://www.flugger.dk/

Følg pressemeddelelser fra Flügger group A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Flügger group A/S

Flügger group A/S samler skandinavisk produktion af maling i Danmark8.10.2019 07:09:00 CESTPressemeddelelse

Flügger moderniserer og sammenlægger koncernens produktionsanlæg. Som led i dette vil den svenske produktion af vandbaseret maling fra 2022 være fuldt flyttet til Kolding, og produktionen af maling i Bollebygd, Sverige, lukkes derfor gradvist. I alt nedlægges 44 stillinger i Sverige – svarende til cirka 10% af vores samlede medarbejderstab i Sverige. Flügger beskæftiger i alt knap 1500 medarbejdere globalt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum