Danmarks Statistik

Sådan er danskernes livskvalitet – med særlig fokus på Region Syddanmark

Del

Danmarks Statistiks store måling af danskernes livskvalitet udkommer 15. september. Kom og hør om danskernes livskvalitet med særlig fokus på Region Syddanmark til et arrangement på Kolding Gymnasium.

Der er tale om den mest omfattende måling af danskernes syn på deres egen livskvalitet nogensinde. Målingen giver mulighed for at sige noget om livskvalitet både på nationalt og lokalt niveau.

42.500 danskere er blevet interviewet om deres syn på livskvalitet, liv og hverdag. Kombineret med oplysninger fra Danmarks Statistiks registre giver det et enestående indblik i den objektive livskvalitet, hvilket blandt andet består af indkomst, arbejdsmarked, helbred og meget mere. Samtidig viser undersøgelsen danskernes subjektive vurdering af deres egen livskvalitet på en lang række områder.

Målingen er gennemført i samarbejde med Region Syddanmark og TrygFonden.

Hvordan ser livet ud i Region Syddanmark?

I Region Syddanmark er samtlige kommuner med i undersøgelsen. Både de nationale og lokale resultater offentliggøres torsdag 15. september kl. 10.00 på Kolding Gymnasium, Skovvangen 10.

Ved arrangementet byder borgmester Jørn Pedersen, Kolding Kommune velkommen. Herefter fortæller Niels Ploug fra Danmarks Statistik om hovedresultaterne fra målingen. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til det billede af livskvaliteten i Region Syddanmark, som undersøgelsen viser. Ordstyrer: Ole Sønnichsen.

Generelle spørgsmål til arrangementet bedes henvendt til Niels Ploug, tlf.: 39 17 39 51, npl@dst.dk

Tilmelding sker på Danmarks Statistiks hjemmeside: http://www.dst.dk/da/OmDS/maal-og-resultater/fagligearrangementer

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

STIGNING I OVERTRÆDELSER AF STRAFFELOVEN FOR FØRSTE GANG I SYV ÅR13.12.2017 08:36pressemeddelelse

Antallet af anmeldte overtrædelser af straffeloven steg med 3 pct. fra 2015 til 2016 til lidt over 400.000. Stigningen kommer efter seks år med et faldende antal anmeldelser. Den samlede stigning dækker bl.a. over flere bedragerier, mens antallet af indbrud både i beboelse og virksomheder er faldet. Ligeledes er antallet af anmeldte volds- og seksualforbrydelser steget, hvilket til dels kan skyldes ændret registreringspraksis.

Vær forsigtig med at bruge lønindekset til historiske sammenligninger12.12.2017 14:12pressemeddelelse

Rigsstatistikerens klumme af Jørgen Elmeskov: Vi er i opløbet til overenskomstforhandlinger for de offentligt ansatte. I den situation er der et naturligt fokus på den historiske udvikling i offentlige lønninger sammenlignet med private lønninger. Tal fra Danmarks Statistiks lønindeks bruges i denne sammenhæng, og der kan derfor være grund til at præcisere naturen af tallene. Vores lønindeks er beregnet efter en fælles EU forskrift. Det gør, at tallene bliver mere sammenlignelige på tværs af lande. Forskriften påvirker imidlertid også tallenes udvikling over tid og dermed konklusionerne, når man sammenligner historiske udviklinger på tværs af den offentlige og private sektor. Lidt forsimplet så viser lønindekset udviklingen i gennemsnitslønnen i hhv. den private og offentlige sektor. Det er i princippet nemt at forholde sig til, men man skal være opmærksom på, at det indebærer, at forskellige sammensætningsændringer slår igennem i tallene. Hvis der på en given offentlig arbejdsplads er

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum