Panasonic

Sådan bruger (og vælger) du de rigtige batterier

Del

Selvom det er sommer og Corona-tid, opholder danskerne sig fortsat indenfor en meget stor del af døgnet. Vi arbejder hjemmefra, leger indendørs med børnene eller laver mad i køkkenet. Alle disse aktiviteter kræver meget udstyr - og i mange tilfælde masser af batterikraft. Derfor har Panasonic samlet 100 års erfaring med batterier i en række tips og tricks til at få det optimale ud af batterierne i hjemmet hen over sommeren.

Sommerens mange aktiviteter både ude og hjemme kræver masser af batterier.
Sommerens mange aktiviteter både ude og hjemme kræver masser af batterier.

Sådan bruger du dine batterier korrekt

 1. Hvis din enhed har brug for to eller flere batterier, skal du altid bruge den samme type. Bland aldrig gamle og nye batterier, og brug kun batterier fra den samme pakke (med samme udløbsdato), hvis det er muligt. Brug aldrig forskellige mærker sammen i den samme enhed, da batterier typisk har forskellige opbygninger og effektniveauer. Blandede batterier vil føre til funktionsfejl og lækage, hvilket potentielt kan ødelægge dit udstyr.

2. Håndtér dine batterier med omhu. Selvom batterier er yderst holdbare, skal du være meget forsigtig med at ridse dem, kaste med dem eller opvarme dem. Forsøg aldrig at skille dem ad, da de indeholder stoffer, der hverken er gode for miljøet eller din hud.

3. Tre tommelfingerregler til opbevaring af batterier

1)     højt og sikkert: hold dem væk fra direkte sollys og børn.

2)     tørt: hold dem væk fra fugt.

3)     ikke-ledende beholder: hold dem væk fra smykker og andre metalgenstande.

Hvis dine batterier er korrekt opbevaret, vil de generelt holde ganske fint på strømmen. Hvis du ikke skal bruge dit udstyr i en længere periode (f.eks. i en ferie), skal du sørge for at tage batterierne ud af dit udstyr. De fleste enheder udfører periodiske "kontroller" for at se, om udstyret stadig fungerer korrekt. Disse kontroller kræver små mængder energi, og hvis de forekommer for ofte, kan batterierne muligvis begynde at lække.

4. Find det rette batteri til din enhed. Hvis din enhed kører på AA-batterier, skal du kun bruge AA-batterier. Mindre batterier passer simpelthen ikke. Du kan selvfølgelig bruge en batteriforlænger til at konvertere mindre batterier (størrelse A) til størrelse C eller D.

Sådan vælger du de rigtige batterier

1. Mere legetid til børnene

Næsten ét ud af fem stykker legetøj drives af batterier. Det udvalg af legetøj, der er på markedet i dag, er mere sofistikeret end nogensinde før, inklusive walkie-talkies, robotter og mange andre former for batteridrevet legetøj. Og det er der en god grund til: de giver børn mulighed for at forbedre deres læringsoplevelser og personlige udvikling ved at forbedre deres fingerfærdighed, sprogfærdigheder og udvide deres fantasi. Moderne legetøj kræver dog også meget strøm. Derfor har eksempelvis Panasonic udviklet EVOLTA-serien, der holder meget længe på energien, så du har større sikkerhed for, at der altid er strøm på legetøjet.

2. Få jeres controllere under kontrol

Mange nye videospilcontrollere er trådløse for at forbedre oplevelsen. Og de fleste vil selvfølgelig gerne undgå at løbe tør for strøm midt i et afgørende spil. Derfor kan det være en god idé at bruge genopladelige batterier, så du hele tiden har adgang til friske batterier. Fx kan Panasonics eneloop-batterier oplades og bruges op til 2.100 gange, hvilket gør dem mere omkostningseffektive i det lange løb.

3. Fotografer – tag det perfekte billede

Hvis du elsker at tage billeder eller ligefrem er fotograf, handler det om at vælge et batteri med meget høj styrke. Denne type batteri giver dig mulighed for at arbejde hurtigere, længere og bedre. Fx er Panasonics eneloop pro-batterier det rette valg til højintensivt udstyr.

4. Få hjemmearbejdet til at fungere

Hjemmearbejde medfører brugen af computermus, trådløse tastaturer, røgalarmer og diverse fjernbetjeninger, ligesom små børn i huset selvfølgelig også kræver et effektivt batteri til babyalarmen. Panasonic Pro Power-sortimentet er udviklet til udstyr med middel til højt energiforbrug.

5. Oplad naturen

Vi er omgivet af smart-devices, der gør vores hverdag nemmere. De kræver som regel masser af batterikraft, og derfor kommer batterier hurtigt til at stå på indkøbslisten hver anden uge. Det er ikke helt bæredygtigt.

Vælg genopladelige eneloop-batterier. De er opladet på forhånd med bæredygtig solenergi, og de er ikke bare billigere i det lange løb – de er også mere effektive end almindelige batterier. Hver gang du oplader dem (op til 2.100 gange), sparer du således omkostningerne ved at udskifte batterierne, og samtidig reducerer du dit affald.

6. Til teknologientusiaster

Robotter og droner er legetøj, der holder børn og voksne beskæftiget i timevis. Men de kræver meget strøm. Du har derfor brug for de rette batterier for at holde robotterne i bevægelse og dronerne flyvende højt på himlen.

EVOLTA NEO-serien af batterier har den længste levetid i Panasonics historie og er sikrere end nogensinde før. Takket være den forbedrede teknologi er risikoen for lækage reduceret med mindst 30 %. Oven i det absorberer sølvforbindelsen inde i batterierne gas i tilfælde af overopladning, hvilket i vid udstrækning forhindrer gasemission under opbevaring.

7. En sund familie

Hjørnestenen i et godt liv er et godt helbred. Til den livsstil hører bl.a. sportsure og GPS-trackere til løb og cykling. Disse enheder fungerer ikke med almindelige AA- eller AAA-batterier; de har brug for specielle batterier. Her kommer Panasonic Specialty-sortimentet ind i billedet i alle sine former. De er designet til små og energikrævende apparater, der forbedrer din families helbred og livskvalitet som fx et høreapparat.

8. Hjælp til hverdagsaktiviteter

Med til en helt almindelig hverdag hører masser af apparater, der kører på batteri – alt lige fra køkkenvægte til fjernbetjeninger og vægure kræver pålidelig strøm, og til det formål er Panasonic EveryDay Power-sortimentet et oplagt valg. Disse batterier er perfekte til apparater, der kræver den samme mængde strøm hver dag og ikke kræver højintens strøm.

9. Til dem, der altid bliver (gen)opladet

Det er smart at vælge genopladelige batterier, så du aldrig mere skal bekymre dig om, at din yndlingsenhed løber tør for strøm. Derudover er genopladelige batterier bæredygtige. De skal ikke smides ud – de skal bare genoplades, og det kan de blive mere end to tusind gange i hvert fald i Panasonics tilfælde.

Du kan også spare både tid og penge med genopladelige batterier. BQ-CC87-opladerenkan f.eks. hurtigt og individuelt oplade enhver kombination af op til fire AA- eller AAA-eneloop-batterier på kun 4,25 timer. Mobilopladningsteknologi giver dig mulighed for at oplade mobiltelefoner og andre enheder fra lagret batteristrøm ved hjælp af en USB-udgangsport.

Sidst men ikke mindst – et tip til de eventyrlystne

Elsker du at vandre eller køre en tur i naturen? Så ved du, hvor vigtigt det er at have det rigtige udstyr. Du har brug for at fylde mange ting i din rygsæk, uanset om du skal på camping eller vandretur: lommelygter, GPS-tracker, walkie-talkie, etc. Ting, der kræver batterier med lav til middel dræning. Først og fremmest har du dog brug for batterier, der er modstandsdygtige over for kolde og hårde miljøer, såsom NiMH-batterier.

eneloop-batterier opretholder deres ydeevne også i koldere temperaturer – selv så lavt som -20 °C. Batteritiden kan variere afhængigt af, hvor koldt det er, men du vil stadig kunne få en stabil effektivitet lige til det sidste.

Kontakter

For yderligere information, kontakt venligst:
Lange PR, Jacob Lange, 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk

Billeder

Sommerens mange aktiviteter både ude og hjemme kræver masser af batterier.
Sommerens mange aktiviteter både ude og hjemme kræver masser af batterier.
Download
EVOLTA NEO er Panasonics bud på et solidt batteri til teknologientusiaster
EVOLTA NEO er Panasonics bud på et solidt batteri til teknologientusiaster
Download
Panasonics eneloop-batterier er opladet på forhånd med bæredygtig solenergi, når du køber dem.
Panasonics eneloop-batterier er opladet på forhånd med bæredygtig solenergi, når du køber dem.
Download

Information om Panasonic

Panasonic
Panasonic
Telefonvägen 26
12626 Hägersten

http://www.panasonic.net/

OM PANASONIC ENERGY EUROPE NV

Panasonic Energy Europe har hovedkontor i Zellik, nær Bruxelles, i Belgien. Virksomheden er en del af Panasonic Corporation, som er en førende global producent af elektroniske og elektriske produkter. Panasonics enorme og lange erfaring inden for forbrugerelektronik har gjort det muligt for Panasonic at blive den største batteriproducent i Europa i dag. De europæiske produktionsfaciliteter er beliggende i Tessenderlo, Belgien og Gniezno, Polen. Panasonic Energy Europe leverer "mobile" energiløsninger til mere end tredive europæiske lande. Virksomhedens alsidige produktsortiment inkluderer genopladelige, zink-carbon-, alkaliske og specialbatterier (såsom zink-luft-, foto-lithium-, lithium-mønt-, mikroalkaliske og sølvoxidbatterier) samt opladere. For yderligere oplysninger, se: www.panasonic-batteries.com.

OM PANASONIC

Panasonic Corporation, der er baseret i Osaka, Japan, er en førende global virksomhed, som beskæftiger sig med udvikling og fremstilling af elektroniske produkter til en lang række private, erhvervsmæssige og industrielle anvendelser. I regnskabsåret, der sluttede den 31. marts 2019, havde Panasonic en samlet nettoomsætning på ca. 69,7 milliarder euro. Panasonic er forpligtet til at skabe et bedre liv og en bedre verden og bidrager løbende til samfundets udvikling og til menneskers glæde over hele kloden. Panasonic fejrede sit 100 års jubilæum i 2018. Få flere oplysninger om virksomheden og Panasonic-mærket på www.panasonic.net.

Følg pressemeddelelser fra Panasonic

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Panasonic

Panasonic pakker bæredygtige batterier miljøvenligt ind16.1.2019 05:00:00 CETPressemeddelelse

Panasonics bæredygtige eneloop-batterier bliver nu endnu mere miljøvenlige. De er på forhånd opladet med solenergi, når man køber dem, og en ny miljøvenlig og genanvendelig indpakning lavet af genbrugt PET giver fra i dag forbrugerne endnu et grønt arguement for at vælge batterierne. Frem for de almindelige batteripakker, hvor man typisk smider indpakningen væk med det samme, kan eneloop-batteriernes indpakning nemlig genbruges, hvilket mindsker mængden af affald.

Afgang fra Kbh. i dag: Enæggede danske tvillinger klar til 2.100 km. lang eneloop-ekspedition23.6.2017 09:36:30 CESTPressemeddelelse

Med afgang fra Hovedbanen i dag kl. 14.00 tager de to enæggede tvillinger Anders og Kasper de første skridt på den 2.100 km. lange vandretur til Milano. Tvillingerne er udvalgt til som de eneste danske deltagere i den 120 dage lange ekspedition, hvor de undervejs skal dyste om 40 forskellige opgaver i konkurrence med to hold fra Polen og England. Vinderne, som samler flest miljøpoint, får 21.000 EUR, som skal doneres videre til en miljøorganisation efter eget valg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum