Deloitte

Sådan bliver danskernes ferie i år: Sommerhus, storby og kør-selv

Del

Se hvilke ferietyper, der hitter

København, 27. juni 2016

Hygge i sommerhuset, en slentretur gennem storbyen eller ungerne bag i bilen og så afsted mod syd. Sommerferien er lige om hjørnet, og her er det de klassiske ferietyper, der vinder ifølge nye tal fra Deloitte. Allermest populær er kør-selv-ferien, der i år tiltrækker helt op mod hver femte dansker. Herefter følger sommerhusferie, storbyer og private overnatninger, mens charterrejsen kommer ind som nr. 5.

- Selv om der er utrolig mange måder at holde ferie på, er det de traditionelle ferietyper, der løber med sejren. Særligt kør-selv-ferie er blevet en tradition i mange danske hjem. Det er ganske enkelt let og ligetil at smide familien ind i bilen. Bortset fra motorvejskøerne, tyske pomfritter og et par småskænderier undervejs er det en ferieform, der næsten ikke kan gå galt, siger forbrugerekspert i Deloitte, Peter Mølkjær.

Efter kør-selv-ferien følger de danske sommerhuse, der i år tiltrækker 18 pct. af befolkningen. Et tegn på, at mange holder de gamle traditioner i hævd, mener Peter Mølkjær.

- Sommerhusferien er stadig uhyre populær. Ikke blot er den en billigere ferieform end de dyre udlandsrejser. For mange hører sommerhuset også med til den danske kulturarv. Fra barndomsminder om kolde dukkerter til nye kartofler og friskplukkede jordbær. Der er ingen andre steder, hvor vi hygger os mere.

De seneste år er der dog kommet mange nye muligheder for at pirre sanserne i ferien. Særligt er der et væld af tilbud til dem, der interesser sig for musik, gastronomi og kultur.

- I år tager 2 pct. af danskerne på opera- eller kulturrejse. Et tilsvarende antal tager på gastronomiske eventyr, mens yderligere 2 pct. har booket diverse wellness-ophold. Det lyder måske ikke af mange, men for rejsebranchen er det absolut et interessant segment. Her er der virkelig tale om de købestærke forbrugere, siger Peter Mølkjær.

Endelig er der en vis del af befolkningen, der slet ikke bruger ferien til at slappe af, men i stedet tager på såkaldt aktivferie, der er fyldt med fysisk udfoldelse.

- Næsten hver 10. dansker tager i år på aktivferie. Derudover drager mange på højskoleferie, der typisk også har et aktivt element. I den modsatte ende af skalaen skal 2 pct. af danskerne tilbringe sommeren med at drive rundt på et krydstogtskib. Når det gælder ferie, er der absolut noget for ethvert energiniveau.

Fakta:

Sådan holder danskerne sommerferie i år

Kør-selv-ferie: 20 pct.

Sommerhusferie i Danmark: 18 pct.

Storbyferie: 16 pct.

Ferie med privat overnatning: 15 pct.

Charterrejse: 15 pct.

Rundrejse på egen hånd: 7 pct.

Campingferie i Danmark: 6 pct.

Sommerhusferie i udlandet: 5 pct.

Aktivferie i udlandet: 5 pct.

Aktivferie i Danmark: 4 pct.

Rundrejse med rejseselskab: 3 pct.

Campingferie i udlandet: 3 pct.

Krydstogt: 2 pct.

Opera- eller kulturrejse: 2 pct.

Gastronomi-/gourmetrejse: 2 pct.

Langtidsferie: 1 pct.

Ferie med båd i Danmark: 1 pct.

Wellness-ferie i Danmark: 1 pct.

Wellness-ferie i udlandet: 1 pct.

Højskoleferie: 1 pct.

(mulighed for flere svar)

Deloittes Sommerferieanalyse 2016 er baseret 1000 interview med repræsentativt udvalgte danskere samt 899 interview med repræsentativt udvalgte danskere i arbejde. Undersøgelserne er gennemført af Epinion for Deloitte.

Nøgleord

Kontakter

Peter Mølkjær
Tlf. +45 21 60 21 74
pmoelkjaer@deloitte.dk

Billeder

Download
Peter Mølkjær
Peter Mølkjær
Download

Vedhæftede filer

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Peter Mølkjær er partner i Deloitte og ekspert i forbrug og forbrugsvaner.

Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum