Så mange vælgere kan stemme den 16. november 2021
Indenrigs- og Boligministeriet har nu den endelige opgørelse over, hvor mange vælgere der kan stemme til kommunal- og regionalvalget. Vælgertallet er opgjort pr. 9. november 2021, hvilket er syv dage før valgdagen.
I alt 4.674.417 personer kan være med til at vælge, hvem der skal sidde i byråd og regionsråd.
Det samlede antal vælgere omfatter også de 17-årige, der på valgdagen er fyldt 18 år, og som opfylder de øvrige krav for at kunne stemme.
Antallet af vælgere er steget i forhold til for fire år siden. Den 21. november 2017 var det samlede antal vælgere 4.554.614 til kommunalvalget.
Af det samlede antal vælgere er 414.966 udenlandske statsborgere, der er bosat i Danmark. Heraf er 221.982 statsborgere fra andre lande i EU og Norden. Ved valget til kommuner og regioner den 19. november 2017 var der 361.797 udenlandske statsborgere, som havde ret til at stemme.
Det endelige vælgertal, der opgøres på valgdagen, vil blive lidt mindre på grund af dødsfald og flytninger til udlandet i tiden indtil valgdagen. Der vil være lidt flere, der kan stemme til valget til regioner end til kommuner. Det skyldes, at nogle vælgere flytter i dagene op til valget, men bliver i samme region. De kan dermed kun stemme til regionsrådsvalget.
Nøgleord
Kontakter
Poul Aarøe PedersenPressechef
Tlf:+45 29 32 98 47poa@im.dkChristine BoeskovValgkonsulent
Tlf:25 16 12 06valg@im.dkInformation om Digitaliseringsministeriet
Følg pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet
Fem nye tommelfingerregler skal hjælpe forældre, børn og unge i den digitale hverdag1.7.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er et kæmpe eksperiment i gang, når det handler om børn og unges liv på digitale medier. Det gælder både skærmforbrug, men også det indhold, de bliver eksponeret for på digitale medier. Det er udfordringer, der skal løses i fællesskab. Derfor lancerer Alliancen for et trygt og godt digitalt børne- og ungeliv nu fem tommelfingerregler, som skal være med til at hjælpe forældre og skabe tryggere rammer for børn og unges færden på nettet.
Hvad skal Danmarks nye app til digitale beviser hedde?29.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Digitaliseringsministeriet inviterer nu danskerne til at navngive en ny app. Den nye app skal på sigt rumme alverdens digitale beviser. Der er derfor brug for kreative bud på det nye app-navn.
Ny aftale om en fremtidssikret digital infrastruktur i hele Danmark26.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark får med ny aftale de bedste telepolitiske rammer for anvendelse af en robust og fremtidssikret digital infrastruktur. Aftalen sikrer samtidig en fortsat indsats mod stigende digital svindel.
Nu samles de eksperter, der skal finde frem til nye AI-storskalaprojekter16.6.2025 09:01:08 CEST | Pressemeddelelse
Kunstig intelligens i den offentlige sektor er afgørende for at øge kvaliteten og frigøre ressourcer, så der er mere tid til nærvær i velfærden. Derfor samles aktører og eksperter fra det offentlige og private nu for at drøfte, hvilke AI-storskalaprojekter der kan gøre den offentlige sektor bedre.
Ny aftale skal gøre det lettere at være digital borger i Danmark11.6.2025 11:00:01 CEST | Pressemeddelelse
Det skal være lettere for danskerne at få hjælp til det digitale fra deres pårørende via digitale fuldmagter, borgernes tillid til de offentlige digitale løsninger skal fastholdes, og digital suverænitet i den offentlige sektor skal fremmes. Det er blot nogle af formålene med den nye fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, som regeringen, KL og Danske Regioner præsenterer i dag.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum