Guldborgsund Kommune

Så er Guldborgsunds budgetforlig endeligt vedtaget

Del

På byrådsmødet torsdag aften vedtog et samlet byråd i Guldborgsund Kommune budgetforlig 2021-2024. Budgettet blev forhandlet på plads allerede i slutningen af august, og fokus for de kommende år er styrkelsen af kernevelfærden og den første skattelettelse i kommunens historie.

Samtlige byrådsmedlemmer stemte torsdag aften for budgetforliget ”Det rige hverdagsliv i mangfoldige fællesskaber”. Dermed er budgettet for de kommende nu også officielt på plads efter 2. behandlingen på torsdagens byrådsmøde.

Byrådet ønsker med budgetaftalen at styrke velfærden, og derfor tilføres budgettet yderligere knap 122 millioner kroner til kernevelfærd.

Samtidig har parterne besluttet at sænke skatten med 0,5% fra 1. januar 2021. Det giver borgerne cirka 235 millioner kroner mere mellem hænderne; set over en femårig periode.

Desuden skal erhvervslivet og iværksættere have bedre vilkår, landdistrikterne skal gøres endnu mere attraktive, og så skal der skabes bedre rammer for mangfoldige fællesskaber og samskabelse i kommunen.

Budgetaftalen har denne gang et lidt andet bagtæppe, efter at regeringen og Folketinget tidligere på året vedtog den nye udligningsreform. For Guldborgsund Kommune betyder det, at der tilføres flere penge i udligning end hidtil, og det har givet mulighed for at prioritere kernevelfærden samtidig med, at skatten kan sættes ned.

Borgmester John Brædder er glad for, at det er et samlet byråd, der står bag aftalen, og han roser alle parter for en god proces.

”Jeg synes, det viser, at vi på trods af politiske forskelle arbejder for et fælles bedste for alle borgere i hele kommunen, og at vi er sammen om at udvikle vores kommune. Det sætter jeg stor pris på, og det viser styrken ved det lokale demokrati. Her sætter vi borgernes og kommunens bedste over det politiske spil,” siger John Brædder.

Budgetforliget ”Det rige hverdagsliv i mangfoldige fællesskaber” er vedhæftet.

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Frivilligt socialt arbejde i Guldborgsund får over én million kroner i støtte til nye aktiviteter19.1.2021 06:30:00 CETPressemeddelelse

Coronapandemien har det seneste år har lagt låg på mange aktiviteter fra frivilligområdet, og derfor har nogle foreninger ubrugte midler til rådighed. Alligevel har Guldborgsund Kommune valgt at støtte alle de ansøgere, der lever op til kriterierne for støtte efter de såkaldte §18 og 79-midler. Når samfundet lukker op igen, er behovet for de frivilliges indsats kun blevet større, lyder det fra den politiske bevillingsgruppe.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum