Guldborgsund Kommune

Så er Guldborgsunds budgetforlig endeligt vedtaget

Del

På byrådsmødet torsdag aften vedtog et samlet byråd i Guldborgsund Kommune budgetforlig 2021-2024. Budgettet blev forhandlet på plads allerede i slutningen af august, og fokus for de kommende år er styrkelsen af kernevelfærden og den første skattelettelse i kommunens historie.

Samtlige byrådsmedlemmer stemte torsdag aften for budgetforliget ”Det rige hverdagsliv i mangfoldige fællesskaber”. Dermed er budgettet for de kommende nu også officielt på plads efter 2. behandlingen på torsdagens byrådsmøde.

Byrådet ønsker med budgetaftalen at styrke velfærden, og derfor tilføres budgettet yderligere knap 122 millioner kroner til kernevelfærd.

Samtidig har parterne besluttet at sænke skatten med 0,5% fra 1. januar 2021. Det giver borgerne cirka 235 millioner kroner mere mellem hænderne; set over en femårig periode.

Desuden skal erhvervslivet og iværksættere have bedre vilkår, landdistrikterne skal gøres endnu mere attraktive, og så skal der skabes bedre rammer for mangfoldige fællesskaber og samskabelse i kommunen.

Budgetaftalen har denne gang et lidt andet bagtæppe, efter at regeringen og Folketinget tidligere på året vedtog den nye udligningsreform. For Guldborgsund Kommune betyder det, at der tilføres flere penge i udligning end hidtil, og det har givet mulighed for at prioritere kernevelfærden samtidig med, at skatten kan sættes ned.

Borgmester John Brædder er glad for, at det er et samlet byråd, der står bag aftalen, og han roser alle parter for en god proces.

”Jeg synes, det viser, at vi på trods af politiske forskelle arbejder for et fælles bedste for alle borgere i hele kommunen, og at vi er sammen om at udvikle vores kommune. Det sætter jeg stor pris på, og det viser styrken ved det lokale demokrati. Her sætter vi borgernes og kommunens bedste over det politiske spil,” siger John Brædder.

Budgetforliget ”Det rige hverdagsliv i mangfoldige fællesskaber” er vedhæftet.

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune er med i stor undersøgelse om borgernes bevægelsesvaner20.10.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Syddansk Universitet har sat gang i den hidtil største undersøgelse af danskernes bevægelsesvaner. I Guldborgsund Kommune har cirka 6000 tilfældige borgere over 15 år fornylig modtaget et brev i deres e-boks med en spørgeskemaundersøgelse. Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse håber, at kommunens borgere vil afsætte tid til at besvare spørgsmålene, fordi det vil give Guldborgsund Kommune en unik mulighed for at få indblik i borgernes motions- og bevægelsesvaner.

Retssag udsat på ubestemt tid: Guldborgsund Kommune og Det Falsterske Digelag indleder forhandlinger16.10.2020 09:54:36 CESTPressemeddelelse

Efter et to timers langt møde er Guldborgsund Kommune og Det Falsterske Digelag blevet enige om at indlede forhandlinger om færdsel på det falsterske dige. Derfor er retssagen, som Det Falsterske Digelag vil rejse mod Miljø- og Fødevareklagenævnet og Guldborgsund Kommune, udsat på ubestemt tid. Nu forhandles der om en løsning til gavn for begge parter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum