HK Privat

Så er der stemt ja: 5.000 tandklinikassistenter får ny overenskomst

Del

Efter et langt og dramatisk tilløb har både HK Privats og Tandlægeforeningens medlemmer nu endelig stemt ja til en overenskomstaftale, og dermed sættes der nu et punktum for et noget usædvanligt forhandlingsforløb.

98 % af de 4232 stemmeberettigede tandklinikassistenter har stemt ja ved urafstemningen, og dermed står HK Privat med et klart svar fra medlemmerne om, at de er tilfredse med den indgåede overenskomstaftale. Større spænding har der været om resultatet på arbejdsgiversiden, hvor tandlægerne midt under coronanedlukningen meget overraskende forkastede resultatet og stemte nej. Nu har man så i anden omgang fået et ja.

- Jeg er lettet og glad for, at vi nu kan sende vores tandklinikassistenter på sommerferie med den ro i maven, som en overenskomstaftale giver. Tandlægerne sendte os ud i et tumultarisk forløb, efter at de stemte nej i marts, men i stedet for at aktivere en konflikt med det samme, har vi hele tiden haft en klar linje om ikke skabe kaos midt i en sundhedskrise. Vi forstår, hvor stort et samfundsansvar, som vi bærer, og det har hele vejen igennem været vigtigt for os at vise os som en ansvarlig forhandlingspartner, siger næstformand i HK Privat, Anja C. Jensen, som er meget tilfreds med, at hele 81 procent af klinikassistenterne har stemt.

- Nu har vi et resultat, hvor vi også har givet tandlægerne den håndsrækning, at overenskomststigningerne først skal udbetales til december, så klinikkerne kan sikre likviditet, mens de stadig er på vej op igen efter corona-nedlukningen. Det har de tydeligvis taget godt imod.

HK Privat og Tandlægeforeningen har nu begge sagt ja til en 3- årig overenskomstaftale for 5.000 tandklinikassistenter. Rammen for aftalen bliver den samme som ved den første overenskomstaftale, men klinikassistenterne må vente lidt længere på at få lønstigningerne ind på bankkontoen end andre privatansatte i industrien

Overenskomstaftalen indeholder altså, ligesom den oprindelige, en automatisk stigning i minimumslønnen på 1.421 kroner om måneden fordelt over 3 år for alle privatansatte tandklinikassistenter.

Forbedringerne i den nye overenskomst minder derudover i høj grad om industriforliget, som blev indgået d. 9. februar. Eksempelvis stiger fritvalgskontoen fra 4 til 7 procent i aftaleperioden. Beløbet kommer oveni lønnen og kan veksles til kontanter eller bruges til at købe seniorfridage, børneomsorgsdage, indbetaling til pensionsordning. Og som noget helt nyt kan man som forældre bruge af kontoen til at afholde barns 2. hele sygedag samt lægebesøg med børn.

Udover forbedringer på fritvalgskontoen er der til nybagte forældre også yderligere 3 ugers betalt barsel til den forælder, der ikke afholder barselsorlov.

Et nyt element i overenskomstaftalen er derudover nedsættelsen af et samarbejdsudvalg, som skal mødes en gang om året.

Kontakter

Information om HK Privat

HK Privat
Weidekampsgade 8
2300 København S

70114545https://www.hk.dk/omhk/sektor/hk-privat

 HK Privat er HK Danmarks største sektor med 110.000 medlemmer.

Følg pressemeddelelser fra HK Privat

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Privat

Stort ja til ny overenskomst for HK’ere i boligorganisationer17.9.2020 11:43:24 CESTPressemeddelelse

Et nærmest råbende JA til en ny overenskomst for de HK-medlemmer, arbejder i boligorganisationer under BL - Danmarks Almene Boliger. Hele 93,9 % har stemt ja tak ved den netop afsluttede urafstemning, og stemmeprocenten var helt oppe på 84,2 %. - HK’erne kan nu se frem til de samme lønstigninger, som deres kolleger, der er 3F’ere og ejendomsfunktionærer, og det var vigtigt for os. Samtidig er de sikret en ordentlig aftale i forhold til fritvalgskontoen, så jeg er overordnet set glad for det resultat og også den opbakning, medlemmerne har vist i urafstemningen, siger Simon Tøgern, som er formand i HK Privat. BL meldte sig i 2019 ind i Dansk Erhverv Arbejdsgiverforening, hvilket skabte uenighed om, hvilke vilkår HK’erne skulle arbejde under. Derfor stemte man d. 14. januar i år om overenskomstgrundlaget efter 2023. Allerede der var det aftalen, at overenskomsten frem til 2023 skulle forhandles i løbet af foråret. Og det er den aftale, der nu er faldet på plads og stemt hjem. Aftalen læne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum