DI - Dansk Industri

Så er Amazon lige om hjørnet - er åbnet i Sverige

Del

Så er amazon.se netop åbnet for handel med svenskerne, som nu kan få varerne leveret gratis ved køb over SEK 229, erfarer DI Handel, som er DI’s branchefællesskab for danske handelsvirksomheder. Danske forbrugere må vente lidt endnu på internetgiganten.

- Vi har længe forventet, at Amazon ville lancere inden Black Friday for at teste sitet henover efteråret, så det er klart og strømlinet til julehandlen 2020. Så vi forventer, at Amazon også vil etablere sig i Danmark inden længe, siger branchedirektør Sidsel Dyrholm Holst, DI Handel.

Lanceringen betyder, at svenske forbrugere nu på Amazon.se kan købe produkter fra svenske virksomheder som f.eks. Electrolux, Lagerhaus, OBH Nordica, Ellos, BRIO, Bonnierförlagen og Ifö. De svenske forbrugere får gratis forsendelse, hvis de handler for mere end SEK 229, men det gælder kun for varer, der sendes via Amazons eget lager.

- Mange af vores medlemmer er bekymret, og det er der ikke noget at sige til. I mange af de andre lande hvor Amazon er aktiv, herunder især i USA og Tyskland, har det vendt op og ned på handelsbranchen, og Amazon har opnået markante markedsandele, siger Sidsel Dyrholm Holst.

- Amazons åbning giver dog også gode muligheder for danske virksomheder, der ønsker e-eksport til Sverige og de andre markeder, hvor Amazon er til stede.

DI Handel oplyser, at priserne på Amazon.se lige nu ser ud til at blive direkte konverteret fra priser i Euro. Det kan tyde på, at Amazon har valgt en såkaldt soft launch i Sverige. Derudover kan mange produkter umiddelbart stadig ikke købes af danske forbrugere. En kort test viser, at det ikke er muligt fra Danmark pt. at købe top 10 produkterne inden for legetøjskategorien. I vores korte test kunne vi kun bestille bøger med Danmark som leveringsadresse.

- Lanceringen af Amazon.se betyder, at danske virksomheder for alvor skal i gang med at forberede sig. Mange har allerede gjort meget for at styrke deres e-handel og gribe de digitale muligheder, og nu skal endnu flere i gang, siger Sidsel Dyrholm Holst.

- Rammevilkårene skal være tilstede og til gavn for en åben og fri konkurrence til glæde for udbud og prisdannelse. Derfor støtter vi, og arbejder i DI for fornuftig regulering, som sikrer lige vilkår.

Derudover kan svenskerne endnu ikke købe medlemskabet Prime, USA’s største medlemstjeneste. I modsætning til de britiske og tyske modeller markedsføres heller ikke Amazon Music eller hjemmehøjttaleren Amazon Echo.

I marts indtog Amazon Holland med en komplet markedsplads, og nu er turen kommet til Sverige. Allerede tilbage i 2017 svirrede rygterne om et muligt Amazon indtog i Norden, da mastodonten købte domænet Amazon.se. I juli åbnede de for registrering af brands i Sverige, og i august bekræftede Amazon så endelig i en pressemeddelelse, at et svensk website var etableret. 28. oktober 2020 gik Amazon.se live. Sverige er det syvende europæiske land, som Amazon indtager.

Læs DI Handels undersøgelse om danskernes syn på onlinemarkedspladser 2019

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos Sidsel Dyrholm Holst, tlf. 2949 4649, e-mail sdy@di.dk, eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI ønsker mere fleksibilitet i lokale nedlukninger10.5.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Dansk Industri anbefaler nu at regeringen og myndighederne ser på mulighederne for en mere fleksibel måde at håndtere lokale nedlukninger på. Det sker efter nedlukningen søndag af dele af erhvervslivet i Hørsholm Kommune. Ifølge DI rammer nedlukningen hårdt og unødigt skævt i butikker, som er udsat for konkurrence fra butikker i nabokommunerne. Derfor ønsker DI mere pragmatiske løsninger – f.eks. så butikker i stedet for at lukkes fuldt ned kan holde åbent med øgede afstandskrav.

DI: I 2030 skal 40 procent af erhvervslivets ledere være kvinder6.5.2021 21:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Der er for få kvinder i den private sektor og særligt i de øverste ledelseslag. Det er en reel hæmsko for vores samfunds og erhvervslivs udvikling. Derfor samler DI som de første dansk erhvervsliv i et mangfoldighedsløfte, The Gender Diversity Pledge, hvor vi sammen giver hånd-slag på at arbejde for at øge diversiteten i toppen af erhvervslivet, så vi når en 40/60-kønsfordeling i 2030.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum