Landdistrikternes Fællesråd

S kræver svar om landdistriktsfilter

Del

Nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udtalte før valget, at et landdistriktsfiler er en god idé. Nu har han ingen kommentarer. Socialdemokratiet har netop stillet statsministeren et § 20-spørgsmål om sagen.

Landdistrikternes Fællesråd har foreslået, at man indfører et såkaldt landdistriktsfilter på lovgivningen, så den til enhver tid siddende regering – i modsætning til i dag – tydeligt skal redegøre for de landdistriktsmæssige konsekvenser, når der fremsættes et lovforslag.

Flere partier har allerede støttet forslaget, og før folketingsvalget i 2015 udtalte nuværende statsminster Lars Løkke Ramsussen sig i positive vendinger om et landdistriktsfilter, som han godt mente kunne indføres. Han har dog ikke ønsket at kommentere idéen efter han er blevet statsminister.

Nu har det socialdemokratiske folketingsmedlem Troels Ravn stillet statsministeren et såkaldt § 20-spørgsmål om han står ved sin holdning fra 2015.

Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard udtaler:

- Jeg er glad for, at vores forslag om et landdistriktsfilter er blevet positivt modtaget af flere partier på Christiansborg. Det viser, at politikerne er opmærksomme på dagsordenen og klar over behovet for at sætte fokus på de landdistriktsmæssige konsekvenser, som nye lovforslag kan have.

Han håber, at statsministeren er gået i tænkeboks, og at han er ved at se på en model for, hvordan man kan implementere en konsekvensanalyse i forhold til landdistrikterne.

- Det er rigtig godt, at folketingsmedlem Troels Ravn, som er medlem af Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer, har stillet statsministeren et § 20-spørgsmål, der giver regeringen mulighed for at præsentere sin holdning til et landdistriktsfilter, siger Steffen Damsgaard.

I henhold til Folketingets regler skal statsministeren besvare § 20-spørgsmålet inden for 6 hverdage.

28 borgmestre fra hele landet har, i en netop offentliggjort rundspørge, bakket op om Landdistrikternes Fællesråds forslag om et landdistriktsfilter.

Nøgleord

Kontakter

Noa Jankovic, pressechef i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 71 70 82 49, mail noa@landdistrikterne.dk

Links

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum