Danmarks Statistik

Formidling af valgresultater til pressen

Del

Danmarks Statistik udarbejder opgørelser af resultater fra valg til Folketinget, valg til Europa-Parlamentet og folkeafstemninger. Resultaterne offentliggøres løbende på valgaftenen og i dagene derefter. Danmarks Statistik udarbejder resultatopgørelserne på vegne af Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Danmarks Statistik vil i forbindelse med afholdelse af Europa-Parlamentsvalget 26. maj og folketingsvalget 5. juni 2019 tilbyde pressen adgang til resultaterne i elektronisk form.

Danmarks Statistiks elektroniske resultatformidling gennemføres ved disse valg sådan, at data vil være tilgængelige i XML-format på Danmarks Statistiks hjemmeside http://www.dst.dk/valg/index.htm

Oversigtsdata fra de sidste valg kan allerede nu afhentes til test.

Filer og tekniske specifikationer kan hentes på denne side:

http://www.dst.dk/valg/xml.htm

På valgaftenen formidles resultater på opstillingskredse, storkredse, landsdele og hele landet.

På fintællingsdagen (dagen efter valget) formidles desuden kandidaternes stemmer på opstillingskredse og udvælgelsen af valgte kandidater.

Generelle spørgsmål kan rettes til chefkonsulent Helle Stender, hgs@dst.dk.

Tekniske spørgsmål kan rettes til systemudvikler Michael Pedersen, mip@dst.dk

Nøgleord

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum