If Forsikring

Rusten eller rustet til myldretidstrafik?

Del
Snart melder en ny virkelighed sig for de cirka 600.000 danskere, der i månedsvis har arbejdet hjemmefra. Genåbningsfase 2 træder i kraft mandag, og trængsel og trafikkaos erstatter de 30 skridt til hjemmearbejdspladsen. Er du blevet rusten i disciplinen myldretidstrafik, giver If Forsikring råd med på vejen.

Finansministeriet anslår, at cirka 600.000 danskere har arbejdet hjemmefra, og som led i den gradvise tilbagevenden kan nu 50 procent af de ansatte begynde at tjekke fysisk ind på deres arbejdspladser pr. 14. juni. Gruppen er samtidig dem, som samlet set har arbejdet hjemme længst tid, så der venter på mange måder en ny hverdag forude.

Hos forsikringsselskabet If har man siden nedlukningen i marts 2020 oplevet en mærkbar nedgang i antallet af kørselsrelateret uheld. If er Nordens største forsikringsselskab, og tendensen er den samme i alle nordiske lande. Det skyldes først og fremmest mindre trængsel på vejene og deraf farlige situationer.

Råd mod trafik-rust
Forsikringsselskabet har en række tips til både selve køreturene, og hvis man skulle være uheldig og havne i et trafikuheld, når den gradvise åbning tager fart.

”Først og fremmest handler det om at komme afsted i ordentlig tid. Læg en tidsbuffer ind, der tager højde for tæt trafik og køstrækninger. Dernæst hold god afstand og vær opmærksom. Det er den bedste måde at forebygge uheld på. Det gør ingen forskel i forhold til, hvornår man er fremme, om der er femten eller firs meter mellem dig og den forankørende", siger kommunikationschef hos If, Birgitte Ringbæk.

"Tålmodighed og opmærksomhed er nøgleord. Giv plads og vis hensyn og drop de hasarderede vognbaneskift. Så kommer langt flere hurtigere og sikrere frem”. 

Endelig er det måske nu, man skal overveje, om det er muligt at rykke lidt på mødetiden. Mange har under corona haft mere fleksible arbejdstider. Måske kan gode vaner fra tiden med hjemmearbejde videreføres, så motion eller dagens lange gåtur bliver klaret inden arbejdstid, og myldretiden dermed undgås.

Brug mobilen hvis ulykken sker – men brug den rigtigt
Skulle det ske, at man bliver impliceret i et trafikuheld, er der også råd at hente. Ifølge If er det ikke ualmindeligt, at der efterfølgende opstår uenighed om, hvad der egentlig skete, og hvem der har skylden for uheldet. Rådene lyder: Brug mobilkameraet til at dokumentere uheldet - men brug det rigtigt!

”Ofte tænker de forulykkede mest på at tage billeder af de skadede biler. Husk også billeder af skadesituationen og omgivelserne, gerne fra flere vinkler og dpå god afstand, og gerne også af skilte og markeringer. Dermed får skadebehandlerne et bedre samlet indtryk af, hvad der er sket”, forklarer Birgitte Ringbæk. 

Hvis uheldet er ude

1. Skab sikkerhed.
Tænk på din egen sikkerhed. Tag fx refleksvest på, sluk motoren og orienter dig om trafikken. 

2. Sørg for at skaden ikke udvikler sig.
Advar andre trafikanter og tænd katastrofeblinket.

3. Er der personskade?
Er nogen kommet til skade – og er der synlige skader? Er alle ved bevidsthed? Alle skal kunne trække vejret frit. Er der behov for akut hjælp - ring 112. Eller kan de pågældende selv tage på skadestuen eller opsøge læge? 

4. Er der en modpart?
Indhent kontaktoplysninger. Undgå at påtage dig eller pålægge andre skylden for uheldet. Skyldsspørgsmålet klarer forsikringsselskaberne, når du har anmeldt skaden.

5. Er der vidner?
Indhent kontaktoplysninger.

6. Dokumenter gerne skaden.
Tag billeder eller video af omgivelser, oversigtsforhold, vejskilte, bremsespor etc. Har du tid, så tegn evt. en skitse over uheldsstedet med dine personlige noter. Angiv bilernes placering, mens det står klart i erindringen. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om If Forsikring

If Forsikring
If Forsikring
Stamholmen 159
2650 Hvidovre

+45 70 12 12 12http://www.if.dk/

If er Nordens største forsikringsselskab med mere end 4,5 mio. kunder, som både tæller private og virksomheder. Vi forsikrer hver femte bolig og personbil i Norden, og vi tilbyder også ejendoms- og personforsikringer til enkeltpersoner og virksomheder. Vi er 10.000 medarbejdere fordelt på flere forretningsområder og lande, og takket være vores størrelse og brede tilstedeværelse kan vi være tæt på kunderne og tilbyde pålidelige forsikringer. Vores løfte til kunderne er kernen i vores identitet: If hjælper meget. If er ejet af finske Sampo, som er børsnoteret i Helsinki, Stockholm og København. I 2025 blev Topdanmark en del af If.

Følg pressemeddelelser fra If Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra If Forsikring

Stor milepæl: Nu er Topdanmark en del af If1.7.2025 07:46:35 CEST | Pressemeddelelse

1. juli markerer en vigtig milepæl: Topdanmark er nu officielt en del af If, Nordens største forsikringsselskab. Med integrationen samles to stærke selskaber i én fælles nordisk struktur. Integrationen betyder ikke noget for kunders forsikringer og dækninger – de vil fortsat have de samme gode dækninger og services. Med integrationen bliver If Danmarks næststørste forsikringsselskab med en markedsandel på cirka 21 procent og en ledende position i flere segmenter – for eksempel inden for sundhedsforsikringer til erhvervskunder. ”Det er en stor milepæl, at integrationen af Topdanmark nu er gennemført. Vi står med et stærkere fundament end nogensinde for at hjælpe vores kunder. Vi ønsker at være til stede, når det virkelig gælder, og tilbyde stabile og pålidelige forsikringer, der skaber reel værdi i hverdagen – for privatpersoner, virksomheder og samfundet som helhed,” siger Morten Thorsrud, koncernchef i If. Forsikringskoncernen Sampo gennemførte i september 2024 et købstilbud på Topdan

Her er den vigtigste faktor, når danskerne vælger job – det er ikke lønposen30.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

En attraktiv lønpakke står højt på ønskelisten hos mange danskere, når de er på udkig efter et job. Flere faktorer er dog vigtigere end en høj løn, når danskerne skal pege på, hvad der gør en arbejdsgiver attraktiv, og højdespringeren er fleksibelt arbejde. Det viser en ny, nordisk helbredsrapport udarbejdet af analysebureauet Verian for If, Nordens største forsikringsselskab. 58 procent af de 1.065 adspurgte danskere peger på fleksibelt arbejde som en faktor, der gør arbejdspladsen attraktiv. Kun 33 procent af de adspurgte danskere peger på ”høj løn”. ”Undersøgelsen understreger, at det ikke længere er nok at tilbyde høj løn og goder til sine ansatte. Som virksomhed skal man også være klar til at tilbyde fleksibilitet, hvis man vil tiltrække de dygtigste kandidater,” siger Kristina Ström Olsson, sundhedsstrateg i If. Kan give bagslag Fleksibelt arbejde kan blandt andet indebære, at medarbejdere har mulighed for at arbejde hjemme eller uden for almindelig arbejdstid. Denne arbejdsform

If og Topdanmark: Det dækker din rejseforsikring ved hedebølge eller skovbrand25.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Flere sydeuropæiske lande er ramt af en hedebølge, netop som mange danskere gør sig klar til sommerferie. Det rejser naturligt spørgsmålet: Hvordan er man dækket som forsikringskunde, hvis feriedestinationen rammes af ekstrem varme eller skovbrand? De senere år har særligt Sydeuropa oplevet gentagne hedebølger og naturbrande, og det har fået kunder hos If og Topdanmark til at henvende sig med spørgsmål om rejseforsikringens dækning. "Vi forstår godt, at det kan føles utrygt at rejse til et område ramt af skovbrand. Som udgangspunkt dækker afbestillingsforsikringen ikke i sådanne tilfælde. Men hvis myndigheder fraråder indrejse eller anbefaler evakuering på grund af naturkatastrofe, kan der være mulighed for dækning – forudsat at kunden har de rette dækninger,” siger Lama Chehade, skadeschef i Ifs danske forretning. Hvornår dækker afbestillingsforsikringen? Især forældre med små børn og ældre borgere har henvendt sig med et ønske om at gøre brug af afbestillingsforsikringen på grund af

Mange danskere arbejder, selvom de er syge: Kan bidrage til usund kultur16.6.2025 06:29:00 CEST | Pressemeddelelse

Hver anden dansker fortsætter med at arbejde, selvom de føler sig syge. Det viser en ny, nordisk helbredsrapport gennemført blandt 1.065 danskere af analysebureauet Verian for If, Nordens største forsikringsselskab. “Man bør ikke arbejde, når man er syg. Arbejde under sygdom kan både have konsekvenser for den enkelte og arbejdspladsen, og derfor er det et problem, at så mange danskere arbejder trods sygdom,” siger Kristina Ström Olsson, sundhedsstrateg hos If. 51 procent af de adspurgte danskere svarer i undersøgelsen, at de arbejder, selvom de er syge. 24 procent tilkendegiver, at de møder fysisk op på arbejdspladsen under sygdom, mens 12 procent arbejder hjemmefra. 15 procent svarer, at det varierer, om de møder ind på arbejdspladsen eller arbejder hjemmefra under sygdom. Kun 39 procent vælger at lade arbejdet ligge, når de er syge, mens ti procent ikke svarer på, om de fortsætter med at arbejde under sygdom. "Man risikerer at smitte sine kolleger, hvis man tager på arbejde, når man

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye