Krigsmuseet

Russisk flygtning donerede uniformsamling til Krigsmuseet: Hør historien her

Del

Rusland var også klædt på til krig i 1917. Foredrag med museumsinspektør Jakob Seerup på Krigsmuseet dykker ned i historien bag den unikke russiske uniformsamling, der kaster et nyt lys på den russiske krigerkultur.

Tilbage i 1917 var Rusland både midt i den første verdenskrig og en revolution, der splittede det gamle kejserdømme ad.

Den kejsertro officer Paul Gudim-Levkovitj kunne godt se, hvor hele situationen bar henad, og han valgte at flygte frem for at tjene Sovietunionen.

Paul samlede over årene en helt unik samling af førrevolutionære russiske uniformer, som endte i Danmark midt under 2. Verdenskrig.

Den samling er i dag udstillet på Krigsmuseet og fortæller historien om et andet, men måske ikke mindre krigerisk Rusland end det, vi oplever i øjeblikket.

Jakob Seerup, der er museumsinspektør fra Bornholms Museum, kommer og fortæller historien bag den fantastiske samling, der ligeså godt kunne have været fortalt i en klassisk russisk roman.

Han har nemlig gransket historien om samlingen og udgivet bogen ”Den Russiske General – Et Liv for Zaren”.

Det er en historie om verdenshistoriske begivenheder, som involverer kongelige og kejserlige personligheder fra Danmark og Rusland og flere andre lande. 

Hør Jakob Seerup fortælle om, hvordan den russiske samling endte på Krigsmuseet, og hvorfor den relaterer sig til krig og revolution og til æresbegreber og militære idealer fra en for længst svunden tid. 

Information
Tid: Torsdag den 26. maj 2022 kl. 17.00 – 19.00.
Sted: Krigsmuseet. Tøjhusgade 3, 1220 Kbh. K.
Pris: 150 kr.

Billetten inkluderer en kold fadøl for gæster over 18 år, til gæster under 18 år inkluderer billetten en vand.

Billetten giver også gratis adgang til Krigsmuseets øvrige udstillinger fra kl. 16 samme dag.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Krigsmuseet

Krigsmuseet
Krigsmuseet
Tøjhusgade 3
1220 København K

41 20 60 80http://krigsmuseet.dk

Fad & Foredrag er Krigsmuseet fyraftenskoncept, hvor historietørstige får serveret en kold fadøl og et lunefuldt foredrag efter museets lukketid.

Følg pressemeddelelser fra Krigsmuseet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krigsmuseet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum