Forsikring & Pension

Rødt Kort app giver hurtig hjælp på skiferien

Del

Hvis du kører mod skiløjperne i egen bil og bliver ramt af uheld, er hjælpen lige ved hånden, hvis du hjemmefra har husket at hente Rødt Kort app’en til din smartphone.

Er din bil kaskoforsikret, indeholder forsikringen også redningshjælp (Rødt kort-ordning) ved kørsel i udlandet.

- Hvis du har en smartphone, anbefaler jeg, at du henter det røde kort som app. App’en er gratis, og med den kan du nemt tilkalde hjælp. Derudover er det en rigtig god ide at gemme telefonnummeret til SOS International på mindst en mobil, inden I kører hjemmefra”, lyder rådet fra Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikringsoplysningen.

Bliver du ramt af uheld på ferien, så sørger SOS International for vejhjælp på stedet, hjælp til bugsering til nærmeste værksted, hjælp til at komme videre med en lejebil og meget andet. Bruger du app’en til at anmelde dit uheld, så sender app’en din nøjagtige geografiske position til SOS International.

Hvis ikke du har en smartphone, er det vigtigt, at du medbringer telefonnummeret til SOS International. Det er ikke nødvendigt at medbringe selve kortet i fysisk form.

Har du ikke kaskoforsikring til din bil, har du samtidig fravalgt Rødt Kort-ordningen. Så bør du som minimum købe et abonnement, der sikrer dig vejhjælp i udlandet.

Vær også opmærksom på regler, der adskiller sig fra de danske. For eksempel er det i flere lande rundt om os lovpligtigt at køre med vinterdæk, når vejret påkræver det, og mange lande har indført regler om, at der skal være gule sikkerhedsveste med til alle passagerer i bilen.

Gode råd til vinterkørsel

  • Tjek, hvilke krav der er til vinterdæk, snekæder osv. i det land, du skal til. I visse lande er det et lovkrav.

  • Sørg for, at der er fyldt sprinklervæske på bilen, samt at dæktryk og olistand er tjekket, inden du kører hjemmefra. 

  • Hav altid en førstehjælpskasse i din bil.

  • Husk pas og original registreringsattest.

  • Ved bilferie udenfor EU, så tjek, om du skal have det grønne kort med. Det er ikke nødvendigt i EU-lande samt i Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien.

Nøgleord

Kontakter

Jørgen Kjær Thomsen - Pressetelefon 41 91 91 01

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Region Syddanmark: Grossistvirksomheden Tridan/Quickparts er regionsvinder af ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen 2018”22.5.2018 08:20pressemeddelelse

Tridan/Quickparts ApS i Sønderborg er vinder i Region Syddanmark i konkurrencen om det bedste sundhedsinitiativ på arbejdspladsen. 17 medarbejdere har fx tabt sig i alt 56 kilo. Dermed går arbejdspladsen sammen med de fire andre regionsvindere videre i konkurrencen og dyster på landsplan om at vinde selve ’Initiativprisen 2018’.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum